Sampdoria – Atalanta: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 26.
Sampdoria
Teljesítmény:
V N D V N
  • Luigi Ferraris
  • Február 28. 12:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Atalanta
Teljesítmény:
V N N N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A vasárnapi gyógyító húsleves és a rántott hús mellé tökéletes program lehet a Serie A 24. fordulójának első vasárnapi mérkőzése, a Sampdoria – Atalanta. Szerencsés esetben a bergamóiak egy győzelem esetén még feljebb léphetnek a tabellán, most az ötödik helyen vannak, és egy pontra már ott az AS Roma, kettőre pedig a Juventus.

Nem lesz könnyű dolguk, mert a Samp is jó formát mutat, leszámítva, hogy utolsó meccsükön kikaptak a Laziotól. A tizedik hely szerintem megfelelő a csapat számára – már, ha a realitás talaján akarunk maradni -, ebben a csapatban ennyi van, ezt tökéletesen kihozza a játékosokból Claudio Ranieri.

Ősszel meglepetésre a Gewiss stadionban 3-1-re nyertek Quagliarelláék, szóval van mit törleszteni Gian Piero Gasperini együttesének.

Hogy összejön-e? Mindjárt kiderítjük!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Lazio – Sampdoria

Bár a Stadio Olimpicoban idén több csapatnak is sikerült nyernie, az utóbbi időben a fővárosiak stabil teljesítményt nyújtottak odahaza, zsinórban hat meccsen tartották otthon a három pontot. Más kérdés, és nem is vág a mi témánkba, csak úgy mellékesen megjegyzem, hogy a BL-ben viszont nem jött össze a győzelem, a címvédő Bayern München valósággal átgyalogolt Milinkovics-Szavicsékon.

Március közepén – majd emlékeztetem magam rá – bátran írhatom majd, hogy a Lazionak már csak a bajnokságra kell koncentrálnia. De ez a cikk most nem róluk szól.

Hanem a meccsről, amit a Lazio kezdett jobban, és csak Auderonak volt köszönhető, hogy nem 2-3 gólos hátrányban vonult szünetre a Sampdoria. Luis Alberto elemében volt, a nemrég vakbélműtéten átesett középpályásnak a meccs elején is volt egy remek lövése, majd a 24. percben Szergej Milinkovics-Szavics passzát váltotta gólra.

A gólon kívül egy gólpassz is majdnem összejött, parádésan ugratta ki Ciro Immobilét, ám – ahogy mondtam – Audero ismét fantasztikusan védett.

Fabio Quagliarella elől elveszett volt, nem jutottak el hozzá a labdák, így nem is nagyon volt védenivalója Pepe Reinának. Konkrétan egy sem.

A fordulást követően azért volt egy jó fejese a veterán olasznak, de nem ilyen passzra számított, reflexszerűen tette bele a fejét Augello beadásába.

A másik oldalon a koszovói Muriqi válthatta volna gólra Marusic beadását, de a csatár megoldása jól summázta az egész szezonját: Nem találta el a labdát.

Az egy gól is elégnek bizonyult, a Sampdoria helyenként jól játszott, de a Lazio jobban.

Előző 5 meccs eredménye
2020.10.24.Serie A
atalanta
1:3
sampdoria
Serie A
2020.07.08.Serie A
atalanta
2:0
sampdoria
Serie A
2019.11.10.Serie A
sampdoria
0:0
atalanta
Serie A
2019.03.10.Serie A
sampdoria
1:2
atalanta
Serie A
2018.10.07.Serie A
atalanta
0:1
sampdoria
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Atalanta – Napoli

Szerdán este egy kiállítás következtében az Atalanta 70 percet volt kénytelen emberhátrányban játszani a Real Madrid ellen, de jól tartották magukat Toloiék, csak egyszer tudták bevenni a habfehérek Gollini kapuját. Előtte pedig a Napolit fogadták hazai pályán, amit mi is megpróbáltunk megtippelni, szerencsére sikeresen tettük, Murielék 4-2-re nyertek a dél-olaszok ellen.

Gasperininek meggyűlik mostanában a baja a játékvezetőkkel, a Real elleni meccsen kifogásolta Freuler piros lapját, itt pedig addig reklamált (Pessinával szemben szabálytalankodtak szerinte a tizenhatoson belül), amíg a bíró megunta és elküldte a kispadról az ősz mestert.

A félidő egyetlen védését Gollini mutatta be, egy nápolyi fejest kellett fölé ütnie.

A fordulás után indult be a gólgyár, az 52. percben Duván Zapata szerezte meg a vezetést a kék-feketéknek, de öt perc múlva Piotr Zielinski egyenlített. A lengyel gólja egyébként gyönyörű volt, kapásból bombázott a bergamói kapuba körülbelül 11 méterről.

Itt még nem volt vége, Muriel négy védő között vitte el a labdát, Zapata elé tálalt, a kolumbiai észrevette, hogy középen üresen jön Gosens, és máris ott volt a második. És ahogy jött ez, jött a harmadik hazai találat is, Muriel bombázta szét a jobb felsőt egy Napoli hiba után.

Öt perccel később újra gól esett – elég aktív volt a mérkőzés ebben a szakaszban – Gosens volt ismét a gólszerző, de ezúttal saját kapujába talált be a német.

A végeredményt Cristian Romero a 79. percben állította be, nagyon jó második félidőt láthattunk, és az Atalanta végül megérdemelten nyert.

Összefoglalás

Az őszi meccsen tehát 3-1-re nyertek Ranieriék, de akkor az Atalanta elég rosszul játszott. Van miért visszavágni, és bár több sebből vérzik most a csapat, azért még mindig őket tartom a jobb csapatnak.

Az egyik legjobb idegenbeli mutatóval rendelkező gárdáról beszélünk, akik csak egyszer szenvedtek vereséget, négyszer ikszeltek és hatszor is nyerni tudtak.

Szerdán Duván Zapatát le kellett cserélni a Real Madrid ellen, de nem írják az olaszok (sem senki más), hogy a csatár komolyabban lesérült volna, továbbra is Hans Hateboer az egyetlen sérültje a csapatnak.

Őt is tudta pótolni Maehle, a másik oldalon ott van Gosens, középen pedig a bőség zavarával küzd Gasperini, minden posztra van egy ugyanolyan képességű futballistája.

A Sampdoriában egyetlen sérült sincs egyébként.

A Lazio ellen szokatlan felállásban léptek pályára, három támadóval és három védővel, így Damsgaard és Jankto is csak a padra került, nem hiszem, hogy ez a taktika a jövőben megmaradna, nem nagyon vált be…

Térjünk rá arra, hogy szerintem ki nyeri a meccset: Az Atalanta. Jobb csapattal rendelkeznek, összeszokottak, elől életveszélyesek, és persze motiváltak. Nem tudom elképzelni, hogy ezt a vasárnapi meccset ne ők nyerjék…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső