Sampdoria – Benevento: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 23.
Sampdoria
Teljesítmény:
V N N D D
  • Luigi Ferraris
  • Szeptember 26. 18:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Benevento
Teljesítmény:
D N N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ismét egy olyan összecsapást hoztam nektek, ahol az egyik csapat már pályára lépett, ellenfelüknek viszont ez lesz az első meccse. A Sampdoria – Benevento mérkőzésről lesz szó, ahol az újonc megteheti az első lépést afelé, hogy megragadjon a Serie A-ban. Ez ugyanis három évvel ezelőtt nem sikerült. A Sampdoria egyből a legnehezebb dióval kezdett, az új vezetőedzővel rajtoló Juventushoz látogattak. Nem lett jó vége Claudio Ranieri 400. mérkőzésének. Kíváncsi vagyok, hogyan tud teljesíteni az újonc, illetve túl tudnak-e lépni a hazaiak az első meccsük okozta sokkon?

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Juventus – Sampdoria

Az első tétmeccsére készült a Juventus új vezetőedzője, Andrea Pirlo, míg a túloldalon egy igazán rutinos, vén róka volt az ellenfél, Claudio Ranieri személyében. A Juvenál volt egy kis tisztogatás, Blaise Matuidi, Gonzalo Higuain, Miralem Pjanic és Emre Can is elhagyta a csapatot.

Mindössze 13 percet kellett várni az első Juventus találatra, a Parmától visszatérő (és a tavalyi idény legjobb fiataljának választott) Dejan Kulusevski nagyon okosan csavarta el a lábak között a labdát 16 méterről, egy zsebkendőnyi hely volt a kapus és a kapufa között, a svéd pont oda rúgta a labdát.

Ahogy arra számítani lehetett, a Juve uralta a mérkőzést, a tiszta játékidő kétharmadában náluk volt a labda, és Kulusevski gólján kívül is volt lehetőségük. Cristiano Ronaldo nagyon szeretett volna bizonyítani, a rá jellemző módon futballozott, ez viszont néha önzőségbe, később kétségbeesésbe csapott át. Ő volt, aki megszerezhette volna a torinóiak második gólját, de a felsőléc segített Auderon.

Pár perccel később ismét a portugál veszélyeztetett, ezúttal viszont kaput sem talált.

A második félidőben folytatta az egykapuzást a Juve és a sokadik helyzetből gól lett. Onnan, ahonnan senki nem várta volna. A nyáron a Schalkétól megszerzett McKennie harcolt meg egy labdáért, kapura lőtt, de Audero védett, a kipattanóra viszont érkezett Bonucci.

McKennie később újból veszélyeztetett, talán egy centiméter hiányzott a gólhoz (gólvonal technológiával vizsgálták, hogy bent volt-e a labda), majd összejött az áhított gól Cristianonak, ezzel pedig lezárult a találkozó. Na, nem mintha addig sok esélye lett volna a Sampnak, egyszer kellett Szczesnynek védenie.

Magabiztos kezdés, taktikus, közben mégis jó futball és masszív védekezés Andrea Pirlotól. Ez az, amit Maurizio Sarritól hiányolt a vezetőség.

Előző meccs eredménye
2018.01.06.Serie A
benevento
3:2
sampdoria
Serie A
2017.08.20.Serie A
sampdoria
2:1
benevento
Serie A
2013.08.17.Olasz Kupa
sampdoria
2:0
benevento
Olasz Kupa
2006.08.19.Olasz Kupa
benevento
0:2
sampdoria
Olasz Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Benevento

A csapat legutóbb a 2017/2018-as szezonban szerepelt a legmagasabb osztályban, azonban a szezonnak csúnya vége lett, csont nélkül, tökutolsóként zuhantak vissza a másodosztályba. Tavalyelőtt volt esélyük azonnal visszakerülni, harmadik helyen végeztek, de a play off elődöntőben elvéreztek a Cittadellával szemben, tavaly viszont már nem volt kérdés, toronymagasan ők voltak a legjobbak, 18 pontot vertek a második helyezett Crotonéra.

Ismét megpróbálják tehát, remélve, hogy nem történik meg az, mint három évvel ezelőtt.

Nézzük, mire számíthatunk tőlük, hiszen sokan nem nagyon ismerik ezt a kiscsapatot. A klub vezetőedzője nem más, mint Filippo Inzaghi, aki a Milan színeiben alkotott maradandót, életveszélyes volt a kapu előtt. Most edzői babérokra tör és próbálja öccsét lemásolni, aki rendkívül sikeres szezont tudhat maga mögött a Lazioval.

Lássuk a keretet: Egy olyan csatár igazolását jelentették be nemrégiben, akinek már van Serie A-s tapasztalata, tavaly épp a Leccében játszott és esett ki a másodosztályba. Azonban nem követi őket, aláírt a Beneventohoz, 4 millió euróért cserébe. Ő nem más, mint Gianluca Lapadula, akinek rutinja sokat segíthet a csapaton, a Leccében is 11 gólig jutott.

Visszatért a Perugiától Pietro Iemmello, aki remek szezont futott a Serie B-ben, 36 bajnoki meccsen 19 találatig jutott. Hogy aztán jut-e neki hely a pályán, az jó kérdés, nem csak a tavalyi, de az azt megelőző szezont is kölcsönben töltötte. Ahhoz viszont túlságosan gólérzékeny, hogy csak úgy jegeljék.

Kamil Gliket nem kell bemutatni a hardcore futball fanoknak: A lengyel válogatott belső védő a Monacótól érkezett 3 millió euró fejében.

Végül, de nem utolsó sorban említsük meg Artur Ionitát, a moldáv-román középpályást, aki a Cagliari mezében négy szezont húzott le, több mint 100 meccsen lépett pályára.

Vannak azért még ismertebb nevek a csapatban, például az örökifjú Maggio, aki a csapatkapitányi karszalagot is viseli. Már 38 éves, de egy jó szezon még lehet benne. Roberto Insigne neve is ismerősen csenghet, bizony, ő Lorenzo Insigne, a Napoli csatárának testvére.

Egyelőre nem tudom, mire lehet képes ez a csapat, de elnézve a tavalyi Serie A mezőnyét, lehet, hogy jobban sikerül a szezonjuk, mint 2017-ben.

Összefoglalás

Az, hogy az újonc még nem játszott meccset nem túl előnyös, nem tudták felvenni a ritmust, így a Samp még akkor is előnyben van, ha simán kikaptak az Allianzban. Nem csak emiatt gondolom esélyesebbnek őket, hanem a játékosok minősége miatt. Persze, ott van Lapadula vagy épp Maggio, de Claudio Ranieri együttese minden poszt tekintetében erősebb játékosokat tud felmutatni.

A közös múltjukkal sokra nem megyünk, összesen négyszer találkoztak egymással. Háromszor a Sampdoria győzött, egyszer a Benevento, döntetlen még nem született.

Az biztos, hogy támadóbb szellemben fognak pályára lépni a hazaiak, a Juve ellen próbáltak négy védővel és öt középpályással játszani, de még ez sem volt elég. Bonazzoli így kaphat egy társat, aki valószínűleg a veterán Fabio Quagliarella lesz.

Nem akarom ezt túlhúzni, meg a semmiről beszélni. Sampdoria győzelmet várok, egy sokkal támadóbb csapatot, akik nem félnek beleállni a meccsbe. Óvatosan azonban, mert a Beneventot még nem láttuk játszani!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső