Sassuolo – Cagliari: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 19.
Sassuolo
Teljesítmény:
V V N N D
  • Mapei
  • November 21. 12:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Cagliari
Teljesítmény:
V V V V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Jó ebédhez szól a nóta, no meg egy Sassuolo – Cagliari meccs az olasz első osztályból. Két alulteljesítő csapatról van szó, a Sassuolo vezetőedzőjét elveszítve, új mesterrel a kispadon egyelőre csak árnyéka önmagának, de a Cagliariról is elmondható ugyanez. Habár a vendégek mostanság nem tartoztak a felsőházhoz, de ennyire mélyen régen voltak. Ők ugyanis a sereghajtók, még a gyengécske újoncok is előzik őket, egyelőre az látszik, hogy a jövő évet már a Cagliari nélkül fogjuk megkezdeni.

Egy időben úgy tűnt, hogy Alessio Dionisi csapata kilábalt a válságból, jöttek az eredmények, például saját pályáján verték meg a Juventust, erre most megint két vereséget szedtek össze. Előbb az Empoli, majd az Udinese is legyőzte őket, pedig mindkettő egy verhető ellenfél. Valakinek legalábbis biztos, Djuricicéknek most nem voltak azok.

A Cagliari helyzete pedig tényleg reménytelennek tűnik, a tizenkét forduló alatt szerzett hat pont nem ad okot a bizakodásra. Az edzőváltás sem hozta el azt a kánaánt, amiben sokan reménykedtek a csapatnál, Walter Mazzarrival is éppoly gyengék, mint előtte Leonardo Semplicivel.

Idegenbeli teljesítményükre nehéz szavakat találni, ide már a magyar ABC is kevés, pedig, ha van nép, amelyik ki tudja fejezni magát, akkor az a magyar.

Egy szerzett pont, három rúgott, és tizenhárom kapott gól. Egyszerűen szörnyű, na. Ha ennyire lehetek elfogult, személy szerint egy jó Cagliari nagyon hiányozna a Serie A-ból, ám úgy tűnik, elkerülhetetlen a kiesésük…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Udinese – Sassuolo: 3-2

G.: Deulofeu, Frattesi (ög), Beto ill. Berardi, Frattesi

Négy vereség és négy döntetlen után tudott nyerni újra az Udinese, az áldozat pedig a Sassuolo volt. A gyengélkedő Gotti-legénység egy izgalmas mérkőzésen múlta felül a zöld-feketéket, a mérkőzés pedig leginkább Davide Frattesi számára marad emlékezetes, hiszen előbb az ellenfél, majd a saját kapusának is betalált.

A kezdők:

Udinese:

Silvestri – Perez, Becao, Nuytinck, Samir – Arslan, Walace – Molina, Pereyra, Deulofeu – Beto

Sassuolo:

Consigli – Müldür, Chiriches, Ferrari, Rogerio – Frattesi, Magnanelli – Berardi, Traoré, Raspadori – Defrel

Már az első tíz percben megzörrent a háló a találkozón a hazai drukkerek legnagyobb örömére, ugyanis az Udinese szerzett vezetést. Rafael Becao passzolt a tizenegyespontra oldalról, ahol a Barca nevelése, a nagyobb karrierre érdemes Gerard Deulofeu érkezett, bal belsővel ellőtt labdáját Consigli nem érte el, 1-0.

Hamar válaszolt azonban a Sassuolo, hét perccel később a csapatkapitány, Domenico Berardi egy hatalmas kapushibát kihasználva egyenlített. A támadó középpályás Silvestri kapust támadta, de nem túl nagy elánnal. A portás a bal szélen álló társhoz akart passzolni, ám Berardi lefülelte a passzt, és a bal alsóba gurított. Szegény Silvestri összeroskadva ült egymagában, ez valóban hatalmas hiba volt.

És az első gólt hamarosan egy második követte, a neroverdi pedig ezzel átvette a vezetést. Davide Frattesi – aki a csapathoz való érkezését követően egyből alapemberré vált – a 28. percben Rogerio passzát az ötös sarkáról bombázta az Udinese kapujába.

Szegény középpályás tíz perccel később ismét feliratkozott a góllövők közé, de ezúttal nem örült annyira, mint első alkalommal, mivel öngólt vétett. Hibáztatni nem igazán lehet a fiatal játékost, egy Nahuel Molina bomba változtatott irányt a testén, így lett 2-2 a félidő.

A térfélcsere után jött az újabb fordulat: A hazaiak ismét vezetést szereztek. A gólt ezúttal az egy szem centerük, Beto szerezte az 51. percben, Walace eltört lövése pattant oda Pereyrához, aki önzetlenül a jobb helyzetben levő társ elé tálalt, neki meg csak annyi feladata maradt, hogy az üres kapuba passzoljon. A Sassuolo játékosai egy emberként jelezték a lest a partjelzőnek – valóban lesgyanús is volt a szituáció -, de végül a játékvezető megadta a gólt.

Több gól már nem esett a mérkőzésen, a Sassuolo pár percre emberelőnybe került, a 89. percben a csereként beállt Makengot állították ki második sárgával, de nem maradt elég idő ahhoz, hogy a neroverdi ismét egyenlíteni tudjon. Szerintünk meglepetés született, a fogadóirodák szerint viszont érvényesült a papírforma…

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.31.Serie A
cagliari
1:1
sassuolo
Serie A
2020.09.20.Serie A
sassuolo
1:1
cagliari
Serie A
2020.07.18.Serie A
cagliari
1:1
sassuolo
Serie A
2019.12.08.Serie A
sassuolo
2:2
cagliari
Serie A
2019.01.26.Serie A
sassuolo
3:0
cagliari
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Cagliari – Atalanta: 1-2

G.: Joao Pedro ill. Pasalic, Zapata

A végeredményt látva azt gondolhatjuk, hogy szoros meccsen múlta felül a bergaómi egyesület ellenfelét, de ez azért nem teljesen igaz, az Atalanta végig jobban játszva nyert a Sardegna Arénában. Veretlenségük ezzel már öt meccsre nőtt, míg a házigazda sorozatban negyedik vereségét szenvedte el.

A kezdők:

Cagliari:

Cragno – Zappa, Godin, Carboni, Lykogiannis – Bellanova, Strootman, Marin, Deiola – Nández – Joao Pedro

Atalanta:

Musso – de Roon, Demiral, Palomino – Zappacosta, Freuler, Koopmeiners, Maehle – Pasalic, Malinovsky – Zapata

Korán, az első öt perc végén rúgta első gólját a szokásos, kék-fekete szerelésében pályára lépő Atalanta. A gól Mario Pasalic nevéhez köthető, akinek nem igazán volt nehéz dolga, Davide Zappacosta centerezését egy lépésről passzolta az üres kapuba. Az igazi érdem Duván Zapatáé, aki a gólt megelőzően három hazai játékos között tartotta meg sikeresen a labdát, majd leosztotta azt a szélre.

Nem sokkal később Duván Zapata maga is betalálhatott volna, ám közelről Cragnot találta el, miután kis passzokkal megint az őrületbe kergették a Cagliari védelmét.

A 27. percben váratlanul egyenlítettek a hazaiak, egy elszórt labdát gyűjtött be Diego Godin, majd egyből kiugratta a leshatáron Joao Pedrot. A brazil szemben csak Musso volt, és az argentin nem tudta megakadályozni a gólt…

Viszont már a félidő előtt sikerült visszaszerezni az előnyt. A 43. percben a jól játszó Duván Zapata második ziccerét már nem rontotta el, Teun Koopmeiners passzával fordult le védőjéről, majd Cragno érintésével a labda a hálóban kötött ki.

Gól a második játékrészben már nem esett, a hazaiak részéről Bellanova hagyott ki egy helyzetet, míg a túloldalon Josip Ilicic hibázott. Valamint volt egy tizenegyes, ami végül nem lett tizenegyes. Röviden és tömören ennyit a második félidőről, a végeredmény pedig 1-2 maradt.

Összefoglalás

A Sassuolo négy sérültjéből három hosszabb időre esett ki. Egyedül Filip Djuricic az, aki talán megússza, de Nicolas Schiappacasse, Pedro Obiang és Filippo Romagna szolgálataira még egy jó ideg nem számíthat Dionisi.

Más hiányzója nem lesz a csapatnak, mindenki fitt és egészséges, lapoktól nem kell tartania senkinek.

A Cagliarinál egy egész seregnyi sérült van: Dalbert, Sebastian Walukiewicz, Keita Baldé, Luca Ceppitelli, Marko Rog, Paolo Faragó, valamint Andrea Carboni is valamilyen betegséggel vagy sérüléssel küzd.

Nincs könnyű helyzetben Mazzarri és a körülmények is összeesküdtek ellene…

A Cagliari ma a Serie A leggyengébb csapata, erről tanúskodik a tabella. És amúgy nem is mondhatjuk, hogy csak a szerencsén múlt, hogy nincsenek előrébb, sajnos a játék is kiábrándító legtöbbször. Valódi csoda lenne, ha ebből ki tudna kecmeregni a csapat, tényleg tartom, hogy ebből az év végén búcsú lesz.

A neroverdi nem játszik jól otthon – és idegenben sem – viszont ennél a találkozónál mégis kötelező a győzelem. Olyan nincs, hogy ezt a gyengén szereplő Cagliarit ne tudnák megverni. Pedig, ha a múltból indulunk ki, akkor valószínűbb egy döntetlen, a legutóbbi négy bajnokijuk zsinórban iksz lett, három 1-1-es meccs, valamint egy 2-2-es.

Mégsem gondolnánk, hogy most megszületik az ötödik. Ez a lehető legjobb lehetőség a hazaiak számára, hogy kicsit feljebb kapaszkodjanak, és mindent meg is fognak tenni ennek érdekében. Hogy a Cagliari betalál-e a hálóba? Szerintünk igen, a Sassuolo csak egy meccset tudott lehozni kapott gól nélkül.

Tehát a verdikt: Hazai győzelem mellett azt várjuk, hogy mindkét együttes gólt szerezzen.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső