Schalke 04 – Borussia Mönchengladbach: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 18.
Schalke 04
Teljesítmény:
V D V V D
  • VELTINS-Arena
  • Március 20. 18:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Mönchengladbach
Teljesítmény:
V V V V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Két szörnyű formában levő csapat, ha találkozik… És majd szombaton este be tudjuk fejezni ezt a mondatot. Addig viszont nem. A Schalke 04 öt edző után sem bír felállni a padlóról… Nem lehet, hogy itt nem a kinevezett mesterekkel van a baj? Emlékeztek még Hofi Géza legendás mondására a magyar fociról? Mari néniről meg a drága edénykészletről? Lehet, hogy inkább a legendás komikus örökbecsűjéről van itt is szó? Messze vagyunk a húsosfazéktól, nem tudhatjuk, de… Öt edző az sok!

A Gladbachnak csak egy edzője volt, és a szezon végén egy sem marad, Marco Rose távozik a Borussia Mönchengladbachtól, és a Dortmund hadvezére lesz. Nyilván nem maradnak edző nélkül, csak… Na, értitek.

A győzelem íze egyiküknek sem ismerős már jó régóta, a Gladbach csont nélkül hullott ki a Bajnokok Ligájából, de ez várható volt. Az viszont nem, hogy a bajnokságban is kudarc követ kudarcot, immáron hat mérkőzés óta nyeretlenek. Ha még hozzátesszük, hogy a kupából is kiestek… Hát, ez egy kifejezetten rossz szezon Alassane Plea és társai számára. És még hol a vége?!

Jöhet a Schalke 04 – Borussia Mönchengladbach meccs?

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Wolfsburg – Schalke 04

A földön fekvő emberbe a legkönnyebb belerúgni. És a Wolfsburg ezt meg is tette. Na, ez nem szimpátiajáték, nem lehet félgőzzel játszani, csak mert a gelsenkircheniek szenvednek. Ez profi sport kérem szépen, és a Wolfsburg amúgy is keményen hajt a bronzéremre, úgyhogy kőkemény meccset produkáltak. A vége pedig egy ötös lett. Sajnálom a Schalkét, de már hetekkel ezelőtt látszott, hogy ebből semmi jó nem lesz, az egész szezon leggyengébb csapata a királykék csapat, meg kell barátkozni a gondolattal, hogy ki fognak esni.

Az első félidő még nem is volt annyira vészes. Egy meg nem adott gólja volt a hazaiaknak (nagyon szerencsétlen szitu volt, a kapuba tartó labda már átjutott Ronnow kapuson, de a gólvonalon helyezkedő Mehmedi nem tudott elég gyorsan elugrani, hozzáért, így szabadrúgással jöhettek a vendégek.

Az élet viszont visszaadta ezt nekik, a 34. percben Shkodran Mustafi akart hazafejelni/kifejelni az alapvonalon túlra egy beadást, de ezzel pont kiszúrt a kapujából meginduló Ronnow-val, öngól. Ez volt a Schalke idei negyedik öngólja.

Mondanom sem kell, a vendégek nem igazán alakítottak ki veszélyes helyzetet Casteels kapuja előtt.

A második félidőben indult be a farkas-henger: Wout Weghorst vezérletével még négyet vágtak a hazaiak. Először maga a holland talált be – ez volt a 16. bajnoki találata -, majd gyors egymásutánban kiosztott két gólpasszt is, az elsőt Baku, a másodikat Brekalo kapta, végül még Max Philipp is betalált.

Totális KO…

Még 9 forduló van hátra, így a matematika még nem engedte el Hoppe-ék kezét. De már csak az nem…

Előző 5 meccs eredménye
2020.11.28.Bundesliga
gladbach
4:1
schalke 04
Bundesliga
2020.01.17.Bundesliga
schalke 04
2:0
gladbach
Bundesliga
2019.08.17.Bundesliga
gladbach
0:0
schalke 04
Bundesliga
2019.02.02.Bundesliga
schalke 04
0:2
gladbach
Bundesliga
2018.09.15.Bundesliga
gladbach
2:1
schalke 04
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Augsburg – Borussia Mönchengladbach

A Manchester City elleni visszavágó előtt Augsburgban volt jelenése a Gladbachnak. Mi egy döntetlent kinéztünk a meccsből, de hazai győzelmet nem igazán. A végeredmény 3-1 lett, és talán minden teljesen máshogy alakul, ha Lars Stindl 0-0-s állásnál nem hagy ki egy tizenegyest. De kihagyta. A 37. percben fújták be a tizit a vendégek számára, Marcus Thuram esett át Raphael Framberger lábán, de Stindl tőle szokatlan módon hibázott, csúnyán mellé lőtte a labdát.

Még a szünet előtt Benes Lászlót le kellett cserélni, a helyére Ruben Vargas állt be, és ha már ott volt, akkor az 52. percben fejelt egy gólt.

Ezt még Florian Neuhausnak sikerült kiegyenlíteni a 68. percben, de nyolc perccel később Marco Richter újabb gólt szerzett a hazaiaknak, a találkozó legvégén pedig Andre Hahn is betalált, így alakult ki a 3-1-es végeredmény.

Valamelyik nap azon gondolkoztam, hogy mi lesz Marco Rose sorsa? Rendben, nyáron csatlakozik a Dortmundhoz, de… Van értelme elküldeni őt még most, szezon közben? A gyenge eredmények edzőváltásért kiáltanak, de… Lenne ennek értelme? Nem tudtam válaszolni saját magamnak.

Összefoglalás

Grammozis tudta, hogy nem egy könnyű terhet vesz a vállára, de azt hiszem, arra ő sem gondolt, hogy ez a súly ilyen hamar összenyomja. Nem irigylem, mert az alapból gyenge keretet kutya keményen sújtják még a sérülések is. Ha igazak a hírek, akkor 13, azaz több mint egy csapatra való játékosa fog hiányozni, köztük olyanok is, akiknek biztosan helyet szorítana a görög-német edző a kezdőben.

Felsorolom mind a 13 játékost: Klaas-Jan Huntelaar, Vedad Ibisevic, Mark Uth, Amine Harit, Goncalo Paciencia, Matija Nastasic, Hamza Mendyl, Salif Sané, Ralf Fahrmann, Steven Skrzybski, Nassim Boujellab, Nabil Bentaleb és Kilian Ludewig. Gombocból is sok…

Persze, páran még közülük startra kész lehetnek, de ez a mostani állás.

A másik oldalon jóval kevesebb embert kell nélkülözni: Ramy Bensebaini és Christoph Kramer már ott voltak a City ellen, szóval kijelenthetjük, hogy meggyógyultak, szóval igazából nincs is hiányzója Rosenak.

Legutóbb a Veltins Arénában a Schalke nyerni tudott. Ősszel viszont a Dortmund hazai pályán tángálta el Omar Mascarellékat.

Mikor, ki ellen lehetne kijönni a gödörből, ha nem a Schalke ellen? És a bukik is határozottan ezt a véleményt osztják. De még bőven vállalható az odds. Plea és Thuram játéka is erőteljesen visszaesett, de bízom abban, hogy ezen a meccsen megtalálják a góllövőcipőjüket. Ha nem, majd lesz ott más. A lényeg: 2,5 gólnál többet gondolok + vendég győzelmet. De próbáljunk meg biztosra menni, és csak a Gladbach győzelmére fogadni…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső