Spezia – Cagliari: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 18.
Spezia
Teljesítmény:
V D V D V
  • Stadio Dino Manuzzi
  • Március 20. 18:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Cagliari
Teljesítmény:
V D N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A Torino tegnap esti, valószínűtlen győzelmének köszönhetően – amit a Sassuolo ellen aratott – megelőzte a Cagliarit, így már Joao Pedroék állnak kiesőhelyen. Mindegyik topbajnokságban hatalmas izgalmak várhatók a kiesőzónában, az olasz sem kivétel. Itt még a két csapaton kívül esélye van a Serie B-be utazásra több csapatnak is, a hajrára fordultunk, és még annyira sok van vissza – relatíve -, hogy felesleges még számolgatni.

Az biztos, hogy izgalmas lesz. És ismét, sokszor élek ezzel a frázissal, de megint muszáj: Hatpontos kiesési rangadó következik, Spezia – Cagliari meccset rendeznek szombaton koraeste.

A Spezia jelenleg 26 ponttal a tabella 15. helyén szerénykedik, ami újonchoz képest nem is annyira gyenge, de mindez azt jelenti, hogy a Cagliarival szemben négy pont az előnyük. Ez tehát szombaton egy pontra is olvadhat.

Az újonc több mint egy hónapja nem aratott győzelmet, még február 13-án a Milant verték hazai pályán, azóta két döntetlenjük és három vereségük van.

A Cagliari utolsó öt meccséből kettőt tudott megnyerni, így visszakapaszkodott a többiek közé, de láthatóan ez sem elég. Még több kell.

A mai utolsó tippünk jön…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Atalanta – Spezia

Amikor ezt a meccset játszották, a bergamóiak még BL résztvevőnek mondhatták magukat. Azóta ez a szitu megváltozott. Viszont a Gewissben elég simán intézték el a Speziát, ami által őrzik a negyedik helyüket, így jövőre is megpróbálhatnak nagyot teljesíteni az elsőszámú európai kupasorozatban.

A találkozó első félidejében gól nem esett, és sajnos sok valóban veszélyes helyzetről sem tudok beszámolni. Mario Pasalic fejese elsőre tűnt csak annak, de igazából sokkal elkerülte a kaput, a Spezia részéről pedig Ricci lövését lehet megemlíteni, amit Sportiello ütött ki.

A második félidőben esett tehát mind a négy gól, elsőként az Atalanta játékosa, Mario Pasalic talált be. A horvát az 53. percben egy mintaszerű akció végén kapott labdát a tizenhatoson belül, egy lövőcsellel akit lehetett elfektetett, majd higgadtan a kapu bal alsó sarkába lőtt.

Két perc múlva ismét a gólvonal mögül kellett kiszednie a labdát Zoet kapusnak, Luis Muriel gyönyörűen csavart a bal felsőbe.

Bő negyedórával később pedig jött a harmadik, ismét Mario Pasalic örülhetett, Duván Zapata passzát váltotta gólra.

Azért a becsületgól összejött a kiscsapatnak, a 80. percben N’Zolát váltó Roberto Piccoli talált be a nevelőegyesületének.

Nem Bergamóban kell nyerni a bennmaradáshoz, ez tiszta sor… Hanem mondjuk egy Cagliari ellen.

Előző meccs eredménye
2020.11.29.Serie A
cagliari
2:2
spezia
Serie A
2016.04.02.Serie B
cagliari
1:2
spezia
Serie B
2015.11.15.Serie B
spezia
0:3
cagliari
Serie B
2012.08.18.Olasz Kupa
cagliari
2:1
spezia
Olasz Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Cagliari – Juventus

Ugyanilyen arányú vereséget szenvedett a Cagliari is, az ellenfél a címvédő Juventus volt, akik ugyan egy kicsit feljebb léptek, de a rengeteg döntetlenjük miatt vajmi kevés esélyük van megvédeni ismét a címüket. Ha ez így lesz, az azt jelenti, hogy egy tízéves uralkodásnak szakad vége.

De azért mennek előre, rajtuk aztán ne múljon semmi. A Bajnokok Ligájától ők is elbúcsúztak, hiába nyertek a Porto ellen 3-2-re, ez az eredmény az első mérkőzés miatt a kiesésüket jelentette. Tudom, ez most a Cagliariról szól, de meg kell említenem, hogy Cristiano Ronaldo hamar közellenséggé vált, már többen az eladását fontolgatják, és ennek katalizátora az volt, hogy a Porto elleni meccsen kaptak miatta (is) egy gólt. Magánvélemény, de eléggé hiányozna most a Juventusnak az a 23 bajnoki, 3 kupa és 4 BL gól… De ez tényleg csak az én véleményem, nem ér megkövezni miatta.

A találkozó előtt Cristiano Ronaldo 20 góllal állt, magyarán itt egy mesterhármast szerzett a portugál támadó.

Mindezt fél óra alatt. Először a 10. percben talált be fejesből, majd a 25.-ben kiharcolt egy büntetőt, amit aztán ő maga értékesített, végül a 32. percben lett meg a mesterhármas, a tizenhatos jobb oldalán kapott labdát Federico Chiesától, egy csel után szétlőtte a kapu jobb oldalát.

Hát, így kell stílusosan válaszolni a fanyalgóknak.

Sajnálom, hogy egyetlen Cagliari lehetőséget, vagy Cagliarival kapcsolatos dolgot nem említettem nektek, de egész egyszerű ennek az oka: Nem volt mit.

Ez a második félidőre már nem igaz, a Juve átadta a területet, a Cagliari pedig próbálkozott. Joao Pedro és Marín lövésénél is Szczesny védéseire volt szükség, a 61. percben viszont sikerült a szépítés: Giovanni Simeone góljával 1-3 volt az eredményjelzőn.

És annyi is maradt, egyikük sem tudott már gólt rúgni.

Összefoglalás

Nem csak a Speziát érhetik utol a szardíniaiak, hanem a Beneventot is, nekik is 26 pontjuk van. Szóval abszolút nem tétnélküli ez a mérkőzés.

Sok összehasonlítási alapunk nincs, eddig négy meccset játszottak, abból kettőt a másodosztályban, egyet a kupában… Meg hát az őszi találkozójuk, ami 2-2-es döntetlennel végződött. Ekkor a vendégek Gyasi révén szereztek vezetést, amit a második félidőben gyorsan megfordítottak a hazaiak (Joao Pedro és Pavoletti góljaival), végül a hosszabbításban N’Zola tudott pontot menteni.

A legutóbbi öt hazai meccséből csak egyet veszített el a Spezia, ezeken a meccseken összesen 10 gól született, tehát a 2,5-es átlag nem igazán van meg.

És most is inkább egy olyan mérkőzésre számítok, ahol foggal-körömmel fog belekapaszkodni az előnyébe az a gárda, amelyik vezetést szerez. Bármelyik is legyen az…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső