Schalke 04 –Werder Bremen: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 május 28.
Schalke 04
Teljesítmény:
V V V D V
  • Veltins Arena
  • Május 30. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Werder Bremen
Teljesítmény:
D N V D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Már kikiáltottam az idei év két biztos kiesőjét, erre mi történik? A brémai muzsikusok megverik idegenben a Freiburgot és gól nélkül tartják a dobogóért harcoló Mönchengladbach csapatát. Utóbbi meccsel párhuzamosan pedig az eddig csúcsformában focizó Leverkusen négyet kap hazai pályán a Wolfsburg ellen. Mi a fene folyik itt?!

Egy azonban biztos, a Schalkénál nagy a baj, és egy esetleges vereség David Wagner állásába kerülhet.

És mikor, ha nem most találna magára a Werder? Nincsenek kint a vízből, egyáltalán nincsenek, de 8 fordulóval a vége előtt ismét nyitottá tették a kiesés elleni harcot. A leállás előtt erről szerintem álmodni sem mertek, csak a vereségek jöttek, de azok folyamatosan.

Szombat délután Schalke 04 – Werder Bremen meccset rendeznek, mi pedig megpróbáljuk megtippelni a találkozó kimenetelét.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Fortuna Düsseldorf – Schalke 04

Erről a meccsről konkrétan nem írtam, így biztos nem hisztek nekem, ha azt mondom: Valami ilyesmire számítottam. De amúgy nem, maximum egy döntetlent néztem ki a Fortunából, erre tessék, ők is tapadnak a Mainzra.

A Schalke pedig óriási bajban van, lehetséges, hogy a Dortmund elleni vereség volt rájuk ekkora hatással?

Ezzel a pár mondattal pedig le is lőttem a poént: A Fortuna meg tudta verni a gelsenkirchenieket.

Apró helyzetekkel, távoli lövésekkel indult a meccs, de sem Schubert, sem Kastenmeier nem lett megoldhatatlan feladat elé állítva.

Nagy helyzete az első félidőben egyedül a Schalkénak volt: Caligiuri egy védelmi megingást kihasználva iramodhatott kapu felé, azonban a hazaiak kapusa védeni tudott.

A félidő 0-0-val zárult.

Térfélcserét követően aztán a vendégek megszerezték a vezetést McKennie révén. Az amerikai középpályás egy szabadrúgást követően fejjel volt eredményes.

Ráfért volna már egy győzelem a Schalke csapatára, de ez a meccs sem végződött happy enddel a számukra, ráadásul öt perc alatt vetettek véget a győzelmi álmaiknak.

Stoger végezhetett el szabadrúgást távolról, irtózatos erővel tüzelt a kapura a középpályás, amit még Schubert nagy bravúrral védeni tudott, de a kipattanót Hennings közelről a kapuba fejelte. Más kérdés (és ezt reklamálták is a vendégek), hogy Hennings kitette az evezőket és simán ellökte a védőjét. A játékvezető nem így ítélte meg…

A második gólnál viszont már nem volt reklamálás, csak elkeseredés. Szögletet követően Ayhan fejese mellé szállt volna, de érkezett a túloldalon Karaman és befejelte a vezetést és egyben a győzelmet érő gólt.

Előző 5 meccs eredménye
2019.11.23.Bundesliga
bremen
1:2
schalke 04
Bundesliga
2019.04.03.Német Kupa
schalke 04
0:2
bremen
Német Kupa
2019.03.08.Bundesliga
bremen
4:2
schalke 04
Bundesliga
2018.10.20.Bundesliga
schalke 04
0:2
bremen
Bundesliga
2018.02.03.Bundesliga
schalke 04
1:2
bremen
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Werder Bremen – Borussia Mönchengladbach

Ahogy említettem, a már szinte biztos kiesőként elkönyvelt Brémaiak kezdenek éledezni. Az újraindítást követő első fordulóban ugyan kaptak egy négyest a Leverkusentől, de ezután megverték a Freiburgot és aztán jött a Gladbach elleni meccs, ahol szintén meglepetést okoztak… Valójában mindenkinek, talán még saját maguknak is.

A Gladbach a múlt héten 3-1-re kapott ki hazai pályán, egy – a bronz szempontjából – nagyon fontos bajnokin, így nem lehetett tudni, mennyire sikerült rendbe rakni a fejeket.

A meccs gól nélküli döntetlennel zárult, ami nyilván a hazaiaknak jól jött, míg a vendégek csalódottak lehetnek. Ha csak az eredményt nézzük. De ha láttuk a meccset…

Nem úgy kell elképzelni ezt a meccset, hogy a Gladbach végig nyomott és a Werder sündisznóállásban végig védekezett, nagyon nem. Nagyon formás támadásaik voltak a hazaiaknak, többször csak Sommer segítségével sikerült megakadályozni a gólt.

Persze hazudnék, ha azt mondanám, hogy a Gladbachnak nem volt helyzete, ők is bombázták az ellenfél kapuját becsülettel.

Gólt azonban egyikük sem tudott begyötörni…

Összefoglalás

Hát, ez kemény dió. A Schalke az újraindítás óta szenved, zsinórban három vereséget gyűjtöttek be. Kerek tíz meccse nyeretlenek a Bundesligában.

Hasonló formában volt eddig a Werder, de az utóbbi két hétben tapasztaltakra lehet alapozni és talán ez a 4 pont adott akkora löketet, hogy utolérjék a Düsseldorfot. Valószínűleg Brémában már azzal is megelégednének, ha az osztályozós helyet sikerülne kiharcolni, onnantól a saját kezükben lenne a sorsuk a másodosztály harmadik helyezettjével szemben.

Az örökmérleg egyébiránt elég kiegyenlített, de több Schalke győzelmet találunk.

Nem lehetetlen feladat bevenni a Veltins-Arénát, a kupa idei negyeddöntőjében már sikerül 2-0-ra megverni a Schalkét saját pályájukon.

Nagyon az az érzésem, hogy a Schalke vesszőfutása folytatódni fog, Wagner alatt nagyon rezeg a léc. Ha nem vagyunk annyira merészek, egy X2-t javaslok, de magam részéről maradok a Werder győzelménél.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső