Sevilla – Barcelona: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 20.
Sevilla
Teljesítmény:
N N N V N
  • Ramón Sánchez-Pizjuán
  • December 21. 21:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Barcelona
Teljesítmény:
N V D V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nem férhet kétség hozzá, hogy ez egy rendkívül nehéz szezon a Barcelona számára. Xavi Hernández sokkal jobb időkben is átvehette volna a klubot, de akkor folyamatosan nemet mondott a felkérésre. Talán tapasztalatot akart gyűjteni, nem szeretett volna élete klubjánál befürödni. Most viszont… Az utóbbi évtizedek leggyengébb kerete az övé, korlátozott pénzügyi lehetőségekkel. De innen szép nyerni.

De nyerhet-e ez a Barca a Sevilla otthonában? Nagyon nehéz erre azt mondani, hogy igen, mert nagyon nem ők a favoritok. Az Elche elleni mérkőzést majdnem elbukták – pedig egy kiscsapatról beszélünk -, miközben a Sevilla az Atletico Madridot verte.

Nem elég, hogy gyenge a keret, még azon belül is vannak problémák, sok sérültje van a katalán együttesnek.

Ezért sem gondolnánk, hogy a Ramón Sánchez Pizjuán Stadionban van esélye a gránátvörös-kékeknek. De leptek már meg bennünket, miért ne sikerülhetne ez most is?

A keddi napot a Sevilla – Barcelona mérkőzéssel zárjuk.

És hogy egy kicsit az ünnepek alatti időszakról is szót ejtsek: A két ünnep között Angliában játszanak majd egyedül meccseket a mi bajnokságaink közül, ám lehet, hogy a koronavírus keresztülhúzza a számításainkat. Mindenképpen jelentkezni fogunk majd, de az ünnepek miatt mi is csak a megszokott tippek töredékét prezentáljuk, hisz az ünnep az ünnep.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Sevilla – Atletico Madrid: 2-1

G.: Rakitic, Ocampos ill. Felipe

Nem hittük volna, hogy két és fél gól feletti eredmény születik ezen a találkozón, de belátjuk, tévedtünk. A Sevilla megerősítette második helyét a tabellán, egy kései góllal sikerült legyőzni a matracosokat. Talán féltávnál még nem kellene ilyen kijelentéseket tenni, de úgy érezzük, hogy minden a Real Madrid szája íze szerint történik, és hogy a címvédő lassan kiszáll a bajnoki címért folytatott küzdelemből. Bár az Atleti nagy küzdő, ezt a hátrányt nagyon nehéz lesz ledolgozni… A Sevilla viszont most reális eséllyel pályázik a trónra, lemaradása öt pont a királyi gárdával szemben.

A kezdők:

Sevilla:

Bono – Montiel, Koundé, Diego Carlos, Rekik – Jordan, Delaney, Rakitic – Ocampos, R. Mir, Papú Gomez

Atletico Madrid:

Oblak – Felipe, Kondogbia, Hermoso – Koke – Trippier, Llorrente, Lemar, Carrasco – Correa, Suárez

Bátran ki merem jelenteni, hogy Ivan Rakitic a forduló egyik legszebb találatát jegyezte, bár joggal pályázik a horvát találata legszebb gól címére. A hetedik percben jártunk, amikor Rakitic 22-23 méterről eresztett el egy lövést, amely nagy erővel indult meg a jobb felső sarok felé. Ugyan Jan Oblak kapus repült, de ezt a labdát lehetetlenség lett volna elérni, a pipában kötött ki, 1-0.

A mérkőzésen ezt követően inkább a vendégek akarata érvényesült, Suárezék folyton adtak munkát a hazai védőknek. Ángel Correa eltört lövése még mellé szállt, majd a 33. percben Thomas Lemar pattogós labdáját kellett kitolnia Bono kapusnak. A szögletből aztán sikerült egyenlíteni, Lemar beívelését a középhátvéd, Felipe váltotta gólra.

Közvetlenül a második félidő kezdése után a csapatkapitány, Koke hatalmas labdával kínálta meg az előtte futó Yannick Carrascot, azonban a belga lövésébe az utolsó pillanatban Diego Carlos vetődött bele.

Pár perccel később Rakitic újra nagy bombát engedett el, rezgett is a háló, de ezúttal csak oldalról, maradt az 1-1.

Mindkét csapat hajtott a győzelemre, nem volt itt defenzív futball, mint ahogy azt a fejemben elképzeltem.

Ez végül a Sevilla együttesének jött össze, a 88. percben egy jobboldali szögletet követően Thomas Delaney fejelt felsőkapufát, a kipattanót Jules Koundé próbálta meg átvenni, de nem sikerült, érkezett viszont nagy lendülettel Lucas Ocampos, és bombája után a stadion népe egy emberként ordított fel.

Az Atleti lemaradása az éllovashoz képest immáron 13 pont, a Sevilla viszont menetel előre.

Előző 5 meccs eredménye
2021.03.03.Spanyol Kupa
barcelona
3:0
sevilla
Spanyol Kupa
2021.02.27.La Liga
sevilla
0:2
barcelona
La Liga
2021.02.10.Spanyol Kupa
sevilla
2:0
barcelona
Spanyol Kupa
2020.10.04.La Liga
barcelona
1:1
sevilla
La Liga
2020.06.19.La Liga
sevilla
0:0
barcelona
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Barcelona – Elche: 3-2

G.: Jutgla, Gavi, Nico ill. Tete Morente, Milla

Meglehetősen fiatalos kezdővel állt ki Xavi az Elche elleni mérkőzésre. A B csapatból többen is képviseltették magukat a kezdőben, és a kispadon is, és végül mindhárom gólt egy-egy saját nevelés hozta össze. Helyenként szép játékot mutatott be a Barca, de egy rövidzárlat ismét majdnem a győzelembe került, az Elche ugyanis egy perc leforgása alatt dolgozott le egy kétgólos hátrányt. Van még min dolgozni a katalánoknál…

A kezdők:

Barcelona:

Ter Stegen – Araujo, E. Garcia, Lenglet – F. de Jong, Gavi, Busquets, J. Alba – Dembelé, Jutgla, Ezzalzouli

Elche:

Badia – Palacios, Roco, González, Mojica – Josan, Marcone, Mascarell, Fidel – Perez, Boyé

Mivel Memphis Depay is kidőlt a sorból, így egy olyan támadó trióval álltak fel a hazaiak, amit még sosem láttunk, és nem valószínű, hogy majd sűrűn fogunk látni. Jutgla a B csapatból került fel, ahogy Ezzalzouli is, mellettük a szintén fiatal Ousmane Dembelé jelenthette a rutint.

A 16. percben jártunk, amikor a Barca balról szögletet végezhetett el. A beívelt labdára rástartolt Ronald Araujo, azonban nem ő, hanem a mellette álló Ferrán Jutgla tudott kapura, sőt a hálóba fejelni. Az ifjú támadónak ez volt az első gólja a felnőtt csapat színeiben.

Az első gólt egy gyors második követte, szerzője Gavi volt. A spanyol válogatott újdonsült sztárja egy gyönyörű lefordulás után futott a kapu felé, majd 16-ról laposan a kapu jobb oldalába helyezett. Gólja után a közönséghez szaladt ki, és nem győzte csókolni a Barcelona címerét a mezén. Az látszik, hogy ezek a fiatalok élnek-halnak a klubért. Sokszor nem is árt egy ilyen… Minek is nevezzem? Megtisztulás…

Pörögtek az események, a 24. percben Enzo Roco könnyen szépíthetett volna, de a középhátvéd nagy helyzetben a kapu fölé helyezett.

Az első játékrészben még volt egy jó lövése Jutglának, amit Badia kapusnak kellett kitolnia.

Biztató első félidőt játszottak a hazaiak, azonban az Elche nem adta fel, és egy szempillantás alatt sikerült összetörniük a hazai drukkereket. A 61. percben Tete Morente lőtt hatalmas góljával nyílttá vált a mérkőzés, ráadásul egy perccel később a gólszerző kiosztott egy gólpasszt is, Pere Milla csukafejesével 2-2-re módosult az állás, kezdődhetett minden elölről.

Sokan azt várták, hogy ettől majd összeesnek a fiatalok, de nem így lett. A 84. percben a nagyszerűen játszó Gavi tört be a tizenhatoson belülre, középre passzolt, és bár Nico González egy kicsit hosszan vette át a labdát, azért még sikerült lőnie. Egyenesen a jobb felsőbe.

Ezzel a góllal a Barca otthon tartotta a három pontot, de még nagyon hosszú az út a csúcsig.

Összefoglalás

A vártnál magasabb az odds a Sevilla győzelmére, holott hazai pályán kifejezetten erős futballt játszanak, eddig nyolc meccsükből hetet nyertek meg, egyszer ikszeltek, és még nem kaptak ki a Ramón Sánchez Pizjuán gyepén. Ezzel szemben a Barca idegenben azért már szaladt bele nagyon kellemetlen eredményekbe, vegyük például a Rayo elleni 1-0-t, vagy a Celta Vigo elleni 3-3-at, ahol háromgólos előnyt adtak le a gránátvörös-kéke. Az idegenbeli tabellán a Barca a 14. helyen áll egy győzelemmel, négy döntetlennel, két vereséggel és negatív gólkülönbséggel. Még mindig elképesztően furcsa látni ezt.

Sérültek terén „kijutott a jóból” mindkét csapatnak. A fontosabb hiányzók a vendégeknél lesznek: Nincs Pedri, nincs Braithwaite, nincs Depay, illetve nem bevethető Dest, Fati és Sergi Roberto sem.

A hazaiaknál Erik Lamela, Jesús Navas, Suso és Oliver Torres nem bevethető, illetve Youssef En-Nesyri játéka kérdéses. Ahogy Ludwig Augustinssoné is egyébként…

A korábbi évek meccseit véleményem szerint felesleges felhoznunk, hiszen az még egy teljesen más Barca volt Messivel, akár még Suárezzel, Griezmannal. Akkor még sem Gavi, sem Nico, sem pedig Ferrán Jutgla nevét nem ismerték a gránátvörös-kékek.

Látszik, hogy lelkes ez a Barca. De egy Elche majdnem kifogott rajtuk hazai pályán. Mondanom sem kell, hogy a Sevilla ennél sokkal erősebb, sokkal kevesebbet hibázik, és úgy kellene jó eredményt elérni, hogy közben az otthontól távol vannak a katalánok.

Én nem érem azt, hogy ez sikerülhetne. Nehéz ellenfelek ellen is játszott már idén Julen Lopetegui csapata, és rendre remek játékkal rukkoltak elő. Most is bízunk bennük, hazai győzelmet várunk. Ilyen oddsért bőven megéri megtenni az andalúzokat, némelyik helyen a szorzó eléri a 2.50-et…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső