Sheffield United – Tottenham: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 15.
Sheffield Utd.
Teljesítmény:
N N V V V
  • Bramall Lane
  • Január 17. 15:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Tottenham
Teljesítmény:
D N N N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mára három Premier League találkozó tippjét szerettem volna közzétenni, de a koronavírus keresztülhúzta a számításaim, az Aston Villa – Everton meccs halasztásra került, a fertőzött játékosok ennyi idő alatt nem jöttek rendbe, a fiatalokkal pedig nem játszhat le egy bajnokit a birminghami egyesület. Szóval, a B tervhez folyamodtam és ezt a meccset egy francia első osztályú meccs váltja majd ki.

De egyelőre maradjunk csak a Premier League-nél, a Sheffield United – Tottenham találkozóval kezdünk ma.

A Sheffieldnél van most öröm, hosszú-hosszú idő telt el az utolsó győzelmük óta, kiestek az FA Kupából, így minden apró sikernek örülniük kell. Ez az apró siker pedig nem is annyira apró, megszerezték első győzelmüket a 2020/2021-es kiírásban. Az áldozat a Newcastle gárdája volt, akik egy félidőt emberhátrányban kellett, hogy játsszanak, de ez a lényegen semmit sem változtat, nyertek Wilderék, és pont.

Elképzelhető, hogy ez akkora lökést ad nekik, hogy megindulnak felfelé? Nehéz feladat előtt állnak, a jó erőkből álló Tottenhamet fogadják, és José Mourinho csapata nem piskóta, szóval…

Vágjunk is bele!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Sheffield United – Newcastle

Meg kell mondjam, nagyon régen nem láttam ilyen lendületet a Sheffield részéről. Az első félidőben is ellenfelük fölé nőttek, ültek a passzok, a cselek, az egész játékuk rendben volt. Csak Karl Darlow-n múlt, hogy nem szereztek vezetést már ebben a játékrészben, az esélyek megvoltak.

Egy gyönyörű összjáték után született az első helyzet, lábról lábra járt a labda, végül McGoldrick kapta a tizenhatoon belül, laposan célozta meg a bal alsót, de Darlow útját állta a labdának. Nem sokkal később Lundstram próbálkozott, az ő lövése viszont túlságosan széles volt.

Ezúttal látszott a Sheffielden, hogy nyerni akarnak, és ami még fontosabb, el is hitték, hogy nyerhetnek.

McGoldrick közeli fejese fölé szállt, majd Lundstram maradt le centikkel egy centerezésről, miközben a Newcastle mindössze egyetlen fejest tudott felmutatni, ami mellé ment.

Ráadásul Ryan Fraser három perc alatt két sárgát szedett be, így négy kihagyott meccs után (sérült volt a Bournemouth korábbi középpályása) 44 percet tudott a pályán tölteni, és egymeccses kihagyás vár rá.

A szünet után tovább nyomott a hazai gárda, és a 73. percben vezetést is szereztek. A VAR segítségével állapította meg Madley, hogy Fernandez kézzel beleütött a labdába a tizenhatoson belül, így jöhetett egy büntető, amit Billy Sharp értékesített.

Tovább támadtak a hazaiak, a csereként beállt Brewster a jobboldali kapufát találta el, a kipattanót pedig Darlow ölelte magához.

Nem csak a szarkák, hanem a saját kapujukra is veszélyesek voltak, Bogle egy beadást akart hazaadni mellel, csakhogy Ramsdale már elindult kifelé a kapujából. Szerencséjük volt, Ramsdale nem ért volna időben vissza, de a hazaadás mellé ment.

A legvégére maradt még egy NUFC lövés, de miután Jacob Murphy próbálkozás elkerülte a kaput, a játékvezető lefújta a meccset. Sokat kellett rá várni, de nyert a Sheffield United.

Előző 5 meccs eredménye
2020.07.02.Premier League
sheffield united
3:1
tottenham
Premier League
2019.11.09.Premier League
tottenham
1:1
sheffield united
Premier League
2015.01.28.Angol Ligakupa
sheffield united
2:2
tottenham
Angol Ligakupa
2015.01.21.Angol Ligakupa
tottenham
1:0
sheffield united
Angol Ligakupa
2007.02.10.Premier League
sheffield united
2:1
tottenham
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Tottenham – Fulham

Nem megy a londoni csapatok ellen a Fulhamnek, 13 városi derbit buktak el zsinórban, és készülőben volt a 14., legalábbis a tabellán elfoglalt helyezésük, a korábbi eredményeik alapján ezt várta az ember. És az első félidőben még inkább megerősödhetett ez az elképzelés, ugyanis a játékrész lefújásakor náluk volt az előny, és a játékra sem lehetett panasz.

Sergio Reguilón szerezhette volna meg a vezetést már korán, de nem tudta eltalálni a kaput tíz méterről. A másik oldalon Hugo Llorist tették próbára, Zambo Anguissa lövését ütötte ki a francia. A 24. percben Szon Hung-min fejelt, ezt meg Alphonse Areola, a másik francia portás védte. A kettő közül utóbbié volt a nagyobb védés.

Egy perccel később viszont már nem úszták meg a vendégek a gólt, Sergio Reguilón beadását Harry Kane bólintotta a bal alsóba, Areola nem érhetett oda.

A második félidőben Winks lövésénél is a helyén volt a Fulham hálóőre, Szon lövésénél viszont szemmel védett, a dél-koreai lövése a kapufáról kifelé szédült és nem befelé.

A 89. percben Reguilón ugyan kapuba talált, de Szon az akció elején lesről indult, így maradt az 1-1, 2014 óta tartó sorozatot szakított meg a Fulham.

Összefoglalás

Nagyon tetszetős játékot mutatott be a Sheffield, tavaly játszottak így. Látszik, hogy nem felejtettek el futballozni, de a sorozatos kudarcok nagyon visszavetették őket. Ha viszont így tudnak játszani, akkor megúszhatják a kiesést. Viszont a Tottenham ellen azért sokkal nehezebb dolguk lesz, hiszen mégiscsak a Premier League egyik legjobb csapatáról beszélünk.

Egy győzelemre a dobogó, és így is csak hatodik helyen állnak, ez jól mutatja, mennyire izgalmas a felsőház az angol bajnokságban.

A hazaiaknál továbbra sincs új sérült, sem eltiltott, minden bizonnyal Chris Wilder a győztes csapaton ne változtass elvét fogja alkalmazni.

A Tottenham esetén Steven Bergwijn nevezhető új sérültnek, nyolcadika óta nem bevethető a holland, és nem is lesz elérhető most sem.

Nem árt vigyázni a Spursnek, tavaly egy jó formában levő Sheffield 3-1-re verte őket. Most pedig ugyan nincsenek jó formában, de az önbizalmuk, a magukba vetett hitük talán kezd visszatérni. Ez pedig veszélyes a Tottenhamre nézve.

Ezúttal egy kicsit veszélyesebb tippem lesz. Még sosem nyert a Bramall Lane-en a Spurs, és ez a sorozat most is folytatódni fog véleményem szerint. A Sheffield már egy döntetlennek is örülne, ahogy én is, merthogy erre fogadok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső