Southampton – Arsenal: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 25.
Southampton
Teljesítmény:
N N V N D
  • St. Mary Stadium
  • Január 26. 21:15
Nézd élőben itt:
Joker8
Arsenal
Teljesítmény:
V N D N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Három napon belül másodszor rendeznek Southampton – Arsenal találkozót. Január 23-án az FA Kupában mérkőztek meg egymással, a címvédő búcsúzni kényszerült, a szentek 1-0-ra intézték el Mikel Arteta csapatát.

Nem is arról van szó, hogy a tartalékokkal mentek egymásnak, az ágyúsok és a szentek is egy olyan csapattal álltak ki, ahol egy-két tartalékot leszámítva a legjobbak voltak a pályán. Végül Gabriel korai öngólja döntötte el a mérkőzést.

A bajnokság viszont más tészta lehet, az Arsenal belehúzott és a 15. helyről elkezdtek felfelé kapaszkodni, immáron öt meccs óta nem szenvedtek vereséget (négy győzelem + egy döntetlen).

El kell felejteni a két nappal ezelőtti meccset, ez egy teljesen más összecsapás lesz…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Leicester – Southampton

Zsinórban két FA Kupa meccset játszott le a Soton, legutóbbi bajnokijukat 16-án játszottak a King Power Stadionban, erről mi is írtunk tippet, a hazaiak győzelmét jósoltuk és ez szépen jött is.

Uralta a mérkőzés első félidejét a rókák csapata, akik meg is szerezték a vezetést James Maddison góljával. A középpályás találata előtt Harvey Barnes is óriási helyzetbe került, Jamie Vardy gyönyörűen lépett át egy passzt a tizenhatoson belül, az érkező Barnes lőtt, de McCarthy ekkor még védett.

De vissza a gólra. Támadott becsülettel a Leicester, a Southampton nagyon beszorult. Amikor megszerezték a labdát, szinte azonnal el is vesztették, Youri Tielemans kiugratta Maddisont, aki lerázta védőjét, és bár nagyon kisodródott, eleresztett egy bombát. A labda a rövid felsőben kötött ki, McCarthy ezúttal nem tudott segíteni. Nem is csoda, pokoli erő volt a lövésben és közelről érkezett. Nincs kapus, aki ezt védeni tudta volna. Itt inkább a védőé, Stephensé a felelősség, aki nagyon könnyen elengedte Maddisont.

A gól után egyenlíthettek volna a vendégek, Bertrand azonban nem tudott kifogni Kasper Schmeichelen.

A második félidőre feljavult a Soton, többet merészkedtek át a félpályán, de közben a hazaiak is csak arra vártak, hogy kinyíljon a vendégek védelme. Smallbone csavarását is védte Schmeichel, a túloldalon Jamie Vardy fejelt fölé, majd Armstrong találta el a felsőlécet.

A hajrá izgalmas volt, végül bejött Brendan Rodgers elképzelése, kinyílt a Southampton és egy kontra végén Harvey Barnes bebiztosította a Leicester győzelmét, a végeredmény 2-0 lett.

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.23.FA Kupa
southampton
1:0
arsenal
FA Kupa
2020.12.16.Premier League
arsenal
1:1
southampton
Premier League
2020.06.25.Premier League
southampton
0:2
arsenal
Premier League
2019.11.23.Premier League
arsenal
2:2
southampton
Premier League
2019.02.24.Premier League
arsenal
2:0
southampton
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Arsenal – Newcastle

Már a bajnoki első félideje megmutatta, hogy itt bizony nem sok babér terem majd a Newcastle együttesének. Megúszták az első negyvenöt percet kapott gól nélkül, de a mutatott játék nem volt épp a legjobb, az Arsenal dominált mind a helyzetek, mind a labdabirtoklás tekintetében.

A legközelebb a gólhoz Saka lövése után álltak a hazaiak, amit Darlow még kipaskolt, de a másik oldalon érkezett Aubameyang, és bár üres volt a kapu, képes volt onnan kapufára lőni a gaboni. Nem mondom, nem volt könnyű dolga, hiszen nagyon hirtelen jött a labda, ki is sodródott, de onnan azért illett volna betalálni.

Nem baj, ami nem ment az első félidőben, az ment a másodikban, az idén gyengélkedő Arsenal támadó kétszer is bevette Karl Darlow kapuját. Először az 50. percben, Krafth-tal nézett farkasszemet, megverte a védőt, majd a rövid felsőbe lőtt.

Tíz perccel később Bukayo Saka is betalált, de a 19 éves reménységnek könnyű dolga volt, Smith-Rowe szólója és passza után „csak” a kapuba kellett lőnie.

A meccs utolsó gólját ismét Auba szerezte, ezúttal Cedric Soares hozta őt kihagyhatatlan helyzetbe.

A gaboninak szinte minden összejött, most Lacazette volt az, aki minden lehetőségét elpuskázta. Belefért, így is nagyon magabiztosan nyertek az ágyúsok.

Összefoglalás

Várhatóan lesz pár változás mindkét csapatban az FA Kupa találkozóhoz képest, ezeket próbálom megtippelni most. Haladjunk hátulról előre: A kupameccsen Forster védett, őt bizonyára McCarthy fogja váltani. A védelemben nem várható csere, tekintve, hogy ez most a legjobb összeállítása a Southamptonnak. Vestergaard ugyanis sérült, és még mindig nem térhet vissza.

A középpálya is változatlan marad – valószínűleg -, mert bár Oriol Romeu felépült, de nincs még abban az állapotban, hogy pályára lépjen. Kezdőként biztosan nem, Ralph Hasenhuttl továbbra is Dialloban látja a spanyol pótlását.

Elől Danny Ings és Ché Adams rohamozhat, csakúgy, mint szombaton.

Az Arsenal esetén több változásra számítok. Egyrészt lehet számítani David Luiz játékára a védelemben, a középpályán az Atleticotól vásárolt Thomas Partey az esélyes Elneny helyett, a balszélen a hosszú sérülés után felépült Martinelli a kispadon találja majd magát, a helyére Aubameyang kerülhet be, elől pedig az Nketiah – Pepe kettőst a Lacazette – Saka páros válthatja.

Smith-Rowe úgy tűnik, bejátszotta magát a kezdőbe, ami nem meglepő, nagyon érett játékkal rukkolt elő a fiatal angol.

Egy győzelem esetén az Arsenal megelőzheti a szenteket, még ha csak ideiglenesen is (A Soton egy mérkőzéssel kevesebbet játszott), de a szentek sem fogják könnyen adni a bőrüket. Hazai pályán megleptek már egy-két csapatot, nem is olyan rég a Liverpoolt verték 1-0-ra, de a Manchester United is megizzadt a St. Mary’s-ben.

Alapból azt mondanám, mindkét csapat betalálhat, ha a múltból indulunk ki, akkor ez mindenképp reális odds, ami pedig a mérkőzés kimenetelét illeti, most nagyon egyben van az Arsenal, a Southampton az egész idényben szimpatikus focit játszik, nem lennék meglepődve, ha nem tudnák 90 perc alatt eldönteni, melyikük a jobb csapat.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső