Southampton – Burnley: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 02.
Southampton
Teljesítmény:
N V V N V
  • St. Mary Stadium
  • április 04. 13:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Burnley
Teljesítmény:
N D D V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Kezdjük a mai tippünket Angliában, itt egy kicsit elidőzünk, aztán következik Németország, Franciaország és Spanyolország is. Mindenképp szerettünk volna írni a Southampton – Burnley találkozóról, ugyanis a két együttes pontosan ugyanannyi pontot szerzett, egymás mögött helyezkednek el a tabellán, és még bőven az is előfordulhat, hogy valamelyikük bajban lesz a hajrára.

Ralph Hasenhüttlék olyan szépen indultak neki a szezonnak. Több nagy skalpot is begyűjtöttek, az élmezőnyhöz tartoztak, aztán egy olyan hullámvölgybe kerültek bele, amiből igazából a mai napig nem keveredtek ki. Az osztrák mester ráadásul másodszor szaladt bele csúnya vereségbe karrierje során, a Manchester kilencet vágott nekik egy nagyon érdekes és egyben szomorú meccsen. Persze, a manchesteriek ezt másképp látják…

A Burnley végig a tabella végén járt a kezdetektől fogva, voltak ennél hátrébb is, még most sem kijelenthető, hogy biztosan megúszták a kiesést. Sűrű a mezőny hátulja, és még túl sok van ahhoz, hogy ezt egyértelműen kimondhassuk.

Indítsuk tehát a pénteket ezzel a… kiesési rangadóval? Jó szó ez? Talán az…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Southampton – Brighton

Graham Potter együttesét hozták ki a bukik esélyesként, ami igencsak meglepő volt, még akkor is, ha a Soton gyengélkedik. Istenem, már idejét sem tudom, hogy mikor kezdtek belecsúszni egy végeláthatatlan spirálba, ami lefelé tart. Az biztos, hogy nem ez lesz a szentek legsikeresebb bajnoki szereplése, és a Brighton még egyet rúgott a földönfekvőbe, elvitték mindhárom pontot a St. Mary’s-ből.

Jó iramban indult a meccs, Neal Maupay lövését kellett a McCarthyt helyettesítő Forsternek kapu mellé tolnia, azonban nem sokkal később már a hálóból halászta ki a labdát az angol hálóőr. Pascal Gross végezhetett el szögletet a 16. percben, Lewis Dunk pedig – dacára, hogy elég messze volt – tökéletesen fejelt a bal alsó sarokba. Tíz perccel később a friss skót válogatott, Che Adams egyenlített. Adams egyébként harmadik mérkőzésén be is talált a válogatott szünetben Feröer-szigetek ellen.

Az utolsó megemlítendő jelenetet a Brighton játékosai hajtották végre, Pascal Gross lövését kellett lábbal hárítania Forsternek.

Volt esélye a győzelemre a Southamptonnak, holott a vendégek többet támadtak, de az eredmény nem volt annyira lesújtó. Azonban a másik félidő elején, egészen pontosan az 56. percben Danny Welbeck labdájával teljesen üresen mehetett kapura Leandro Trossard, és nem is hibázta el a hatalmas ziccert. Hasenhüttl minden bizonnyal ellátta pár keresetlen szóval a védőit…

A meccs vége már a hazaiakról, és az ő elkeseredett harcukról szólt, amit az egyenlítés érdekében folytattak. Sikertelenül, hiába volt gólhelyzetben Adams és Ward-Prowse is, egyikük sem tudta kihasználni a helyzetét.

Összességében a Brighton megérdemelten szerezte meg a győzelmet.

Előző 5 meccs eredménye
2020.09.26.Premier League
burnley
0:1
southampton
Premier League
2020.02.15.Premier League
southampton
1:2
burnley
Premier League
2019.08.10.Premier League
burnley
3:0
southampton
Premier League
2019.02.02.Premier League
burnley
1:1
southampton
Premier League
2018.08.12.Premier League
southampton
0:0
burnley
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Everton – Burnley

Hát, ha a Brighton győzelme kisebb meglepetésnek számított, akkor mit mondjunk a Burnley sikerére a Goodison Parkban? Semmi, de szó szerint semmi nem utalt arra, hogy Chris Woodék győzni tudnának Carlo Ancelottiék ellen, a végeredmény mégis 1-2 lett.

Fél óra alatt lesokkolták Richarlisonékat a kiesés ellen menekülő vendégek. A 13. és a 26. percben is betaláltak, amiből nem sikerült visszajönnie már az Evertonnak.

Az első gólt az előbb is említett Chris Wood egy rossz felszabadítás után csapott le a labdára, majd Jordan Pickford mellett a bal sarkot választotta, a kapusnak moccanni sem volt ideje.

A második találat pedig maga volt a csoda, én nem szépítem. A 21 esztendős Dwight McNeil az angol futball egyik nagy tehetsége, és a Burnley-ben is kulcsjátékossá nőtte ki magát, de nem igazán a gólszerzésről volt híres. Most viszont villant egy óriásit, és ballal a jobb felső sarokba csavart, de úgy, hogy onnan minden pók menekülni kezdett.

Még az első félidőben visszajöttek a hazaiak a meccsbe, Dominic Calvert-Lewin fejelte be Tom Davies beadását.

Ennyit az első félidőről, a másodikról viszont sajnos nem sokat tudok mesélni. Az Everton próbálkozott ugyan, de összesen egyszer találták el a kaput, így maradt az 1-2.

Összefoglalás

Ha minden igaz, akkor nincs jó helyzetben a Soton sérülések terén, erősen kétséges James Ward-Prowse játéka, Oriol Romeu, Michael Obafemi és William Smallbone meg biztosan kihagyja a meccset. Ami viszont jó hír, hogy a szünet alatt Danny Ings és Theo Walcott vissza tudott térni az edzőpályára. Rájuk azért mindenképp szükség lenne…

A másik oldalon is van egy rakás játékos, aki nem biztos, hogy tudja vállalni a játékot. Charlie Taylor, Ashley Barnes, Robbie Brady, Kevin Long, Jack Cork egyaránt ilyen játékosok…

Chris Wood partnere így vagy Matej Vydra lesz, vagy Jay Rodriguez. Ezt valószínűleg csak a mester tudja, de lehet, hogy még ő sem.

A válogatott szünet előtt egyébként a Soton az FA Kupában szerepelt, és a tavaly kiesett Bournemouth otthonában simán nyert, a végeredmény 3-0 lett. Talán ez ad egy kis önbizalmat a csapatnak.

Legutóbb a Burnley pályáján csaptak össze, akkor a Southampton még sokkal jobb formában volt, Danny Ings korai gólja jelentette a különbséget.

Az FA Kupa elődöntő már zsákban, de Hasenhüttlék örülnének némi sikernek a bajnokságban is. Nem vagyok benne biztos, hogy ez sikerülhet. Nem gondolnám, hogy sok gólt fogunk látni, főleg, ha Ings, Ward-Prowse és Walcott nem tud pályára lépni. De ha igen, akkor sem kell csúcsformát várni tőlük… A tippem most arra megy, hogy 2,5-nél kevesebb gól lesz.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső