Southampton – Crystal Palace: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 10.
Southampton
Teljesítmény:
V D V V V
  • St. Mary Stadium
  • Május 11. 21:15
Nézd élőben itt:
Joker8
Crystal Palace
Teljesítmény:
N V V V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Még egy angol meccs jut kedd estére, mégpedig a Southampton – Crystal Palace. A szentekről sokszor, sokat írtunk ebben az idényben, igazán sajnálatos, hogy ennyire visszaestek, mert egyébként remek kis csapatot vezet Ralph Hasenhüttl. De valami hibádzik, és ez a tabellán is jócskán meglátszik.

Reálisan nézve kiesési gondjaik már nem lesznek, a Sheffield után a West Brom is elbúcsúzik az első osztálytól idén, és a Fulham számára is már csak a matematika maradt. De ennek a csapatnak nem azon kéne örvendenie, hogy nem fognak kiesni… Bennük úgy tűnt, hogy sokkal több van.

Nem sokkal a Southampton előtt áll a Crystal Palace, akik szintén nem szerepelnek túl jól, de ők legalább a hétvégét győzelemmel zárták.

Ez már az a szakasza a bajnokságnak, ahol az ilyen tétnélküli meccsek veszélyesek lehetnek. Mármint sportfogadási szempontból. Mégis belevágunk, mert van egy jó ötletünk erre a meccsre!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Liverpool – Southampton

Ősszel meglepetésre Danny Ings korai gólja győzelmet ért a szenteknek a St. Mary’s-ben, a tavaszi meccsen erre már sokkal kevesebb esély mutatkozott. A győzelemre volt kevés esély, Danny Ings-gólra meg konkrétan nulla, a támadó sérülés miatt nem léphetett pályára.

Alaposan bekezdett a Liverpool a meccs elején, különösen Sadio Mané volt aktív, de jelentkezett gólra Mohamed Szalah és Diogo Jota is. Ebből kiderült, hogy Bobby Firmino ismét csak a kispadon foglalt helyet.

Fraser Forster kapus nem unatkozott, a szenegáli játékos háromszor is villant, egyiptomi és portugál kollégája is többször próba elé állította, egy alkalommal pedig a kapufa is besegített a Southampton kapusának.

Alissont sokkal kevesebbet foglalkoztatták a szentek támadói, egy esetben viszont nagyot kellett védenie a brazil portásnak. Theo Walcott a félpályán futó Tellát indította, a vörösök védelme pedig nagyon lemaradt. A fiatal támadó középre passzolt, ahol Che Adams érkezett, ám nem tudta elpörgetni a labdát a skót Alisson mellett. Az akciónak még nem volt vége, Alisson még egy védést mutatott be, másodjára Redmond lövését húzta le.

Egy perccel később derült ki, mennyire fontos védések voltak ezek: Mohamed Szalah beadását Sadio Mané fejelte kapuba.

A Liverpoolnál pontosan tudhatják, hogy egy egygólos előny egyáltalán nem életbiztosítás, így faragtak rá a Newcastle ellen is, szóval hajtottak a második gólért, de közben Hasenhüttl csapata is serényen próbálkozott az egyenlítéssel.

Voltak itt helyzetek dögivel, Alisson megint összehozott majdnem egy találatot az ellenfélnek, de javítani tudta a hibáját.

És ezúttal a drámai egyenlítés is elmaradt, sőt most a Pool szerzett gólt a hosszabbításban. Thiago Alcantara egy okos csavarással döntötte el a három pont sorsát.

Továbbra is nagy csata zajlik az élbolyban, de olybá tűnik, hogy jövőre nem találkozunk a Bajnokok Ligájában a Liverpoollal.

Előző 5 meccs eredménye
2020.09.12.Premier League
crystal palace
1:0
southampton
Premier League
2020.01.21.Premier League
crystal palace
0:2
southampton
Premier League
2019.12.28.Premier League
southampton
1:1
crystal palace
Premier League
2019.01.30.Premier League
southampton
1:1
crystal palace
Premier League
2018.09.01.Premier League
crystal palace
0:2
southampton
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Sheffield United – Crystal Palace

Ha van olyan csapat, aki azt kívánja, bárcsak vége lenne már ennek az idénynek az a Sheffield United. Szegények, tavaly óriásit meneteltek, idén meg olyan csont nélkül esnek ki, hogy arra szavak is alig vannak.

Paul Heckingbottom sincs irigylésre méltó helyzetben, de nincs mit tenni, ezt pár meccset még le kell játszani fogcsikorgatva…

Látszott is a hazaiakon, hogy a hátuk közepére nem kívánják a meccset, a Crystal Palace már két perc elteltével gólt ünnepelhetett. Eberechi Eze nagy szólója végén Christian Benteke elé tálalt, akinek a lövését blokkolták, de valahogy mégis becsorgott, bepattant a kapuba a labda.

45 perc elteltével ennyi volt az eredmény, a gól után még láthattunk egy gyengécske McGoldrick fejest és Aaron Ramsdale is bemutatott egy hatalmas védést Benteke bólintásánál.

Érdekesség, de a Sheffield ismételten lehozott egy meccset kapura tartó lövés nélkül, pedig eljutottak ám Guaita kapujáig, csak ott fogyott el a tudomány. Eberechi Eze a második vendég gólban is benne volt, olyannyira, hogy ezt ő maga szerezte. Saját térfeléről indult meg a nigériai, átszlalomozott mindenkin, majd a kapuba rúgta a játékszert.

Két szép, mégis szerencsés gólt szerzett a Crystal Palace, és megszakítottak egy négymeccses nyeretlenségi sorozatot.

Összefoglalás

Azért valahol a szentek is várhatják már a bajnokság végét, ebben szinte biztos vagyok. Nagyon mélyre kerültek, és nem is jönnek már ki ebből ebben a szezonban.

Továbbra is négy játékosukkal nem számolhatnak, köztük Danny Ingsre és Oriol Romeura, de William Smallbone és Ryan Bertrand is kiesett.

A Palace-nál is vannak bőséggel sérültek, Mamadou Sakho, Nathan Ferguson, Connor Wickham, James McArthur és James Tomkins is kiesett, Guaita pedig marad a kapuban, mert Wayne Hennessey ismét megsérült.

Legutóbb, mikor a St. Mary’s-ben játszottak 1-1-es eredménnyel zárult az összecsapás, meg még az azelőtti is. 2018-ban meg a londoniak nyertek 2-1-re.

Az utolsó hazai győzelemre 2017. áprilisában került sor.

Ritka, amikor a Southampton kapott gól nélkül hoz le egy meccset az utóbbi pár hónapban ez csak egyszer, a Sheffield United ellen sikerült. A Palace csatársorában megvan a potenciál, Eze is nagyot megy mostanában, én szinte biztos vagyok abban, hogy Forster vagy McCarthy legalább egy gólt kap.

És azért a Palace védelme sem olyan hú, de erős, a Sheffield ellen is kaphattak volna egy-két gólt, csak McGoldrickékon múlt, hogy ez végül mégsem jött össze.

Tippelek: Véleményem szerint mindkét együttes szerez gólt, amire egész jó odds van, a meccs kimenetelét tekintve meg totálisan háromesélyes, talán a CP-nek egy hajszállal több esélye van a győzelemre, bár az oddsok pont nem ezt mutatják…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső