Southampton – Fulham: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 13.
Southampton
Teljesítmény:
N V D V V
  • St. Mary Stadium
  • Május 15. 16:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Fulham
Teljesítmény:
V V D V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A Burnley elleni vereség után egyértelművé vált, hogy Scott Parkeréknek nem sikerült a csoda, kizúgtak a másodosztályba. Háromból csak egy újonc tudott itt ragadni, arra pedig még várni kell, hogy kiderüljön, melyik három együttes léphet majd szintet a 2021/2022-es szezonra.

Mármint, egy csapatról nem tudjuk, hogy ki lesz, ott most fog kezdődni a play off, a Norwich és a Watford pedig automatikusan feljutott.

De térjünk vissza a mostani meccsünkre, amely a Southampton – Fulham találkozó lesz. A szentekről rengetegszer írtam pozitívan, szükség volt arra, hogy negatív hangon említsem őket, a szezon végét pedig bizonyára nagyon várják Che Adamsék.

Bár utolsó meccsüket nyerték hazai pályán, talán arra kapják össze magukat, mire véget ér ez az egész idény?

Lehet, simán benne van, egy újabb tétnélküli találkozó következik, és ez lesz ma az utolsó Premier League meccsünk, utána más vizekre evezünk…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Southampton – Crystal Palace

Ralph Hasenhüttl nemrég azt mondta, a Southampton lesz az utolsó csapata, ha innen távozik, akkor valószínűleg visszavonul. Az osztrák mesternek majdnem útilaput kötöttek a talpa alá, de úgy tűnik, a vezetőség továbbra is bízik benne.

Most végre a győzelem is összejött, de legyünk őszinték, ez a szezon csalódás a szentek számára.

Mi is tippeltünk, méghozzá arra, hogy mindkét együttes a kapuba talál. Ez jött, gyönyörűen…

Kicsit örültem is, hogy a Palace szerezte meg a vezetést – Christian Benteke révén -, mert arra számítottam, hogy a szentek közül valaki gólt fog majd szerezni. A gól elég hamar, a 2. percben született, Benteke a védők tengeréből tudta kihozni a labdát a tizenhatoson belül, majd ballal a kapus lába között a hálóba bombázott. Jól megy a csatárnak, az előző körben is betalált…

A visszatérő Danny Ings hamar egalizált, a 20. percben hasonló gólt szerzett, mint a másik oldalon Christian Benteke.

A félidő végén újra vezethetett volna a Palace, miután Redmond gyalulta a földbe Wilfried Zahát, és ezért büntetőt kaptak a vendégek. Amit Luka Milivojevic végzett el, a kapu bal oldalát választotta, ahogy Forster kapus is, maradt az 1-1-es eredmény.

Viszont a második félidőben a szentek meg tudták újra törni a Crystal Palace védelmét, méghozzá kétszer is. Előbb Che Adams, aki Stuart Armstrong lövésére robbant be, majd ismét jött Danny Ings, és beállította a 3-1-es végeredményt.

Nagyon kíváncsi lennék, mi lett volna a szentek idényével, ha Ingsnek nem kell ennyit kihagynia sérülések miatt… Egyben biztos vagyok: Nem hátrébb állnának a tabellán.

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.26.Premier League
fulham
0:0
southampton
Premier League
2019.08.27.Angol Ligakupa
fulham
0:1
southampton
Angol Ligakupa
2019.02.27.Premier League
southampton
2:0
fulham
Premier League
2018.11.24.Premier League
fulham
3:2
southampton
Premier League
2018.01.06.FA Kupa
fulham
0:1
southampton
FA Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Fulham – Burnley

Scott Parkerék derekasan küzdöttek, volt is egy jó periódusuk, amikor azt gondolhattuk, hogy akár a bent maradás is meglehet, de hétfőn este bebizonyosodott, hogy ez már nem jöhet össze. A Burnley, akivel amúgy harcoltak is ezért a bennmaradó helyért rántotta le őket a mélybe.

Az első félidőben lőtt két gól megpecsételte a londoniak sorsát. Az első gól Ashley Westwood rúgta fél óra elteltével, és az érdem inkább Matej Vydráé volt. A cseh csatár egy hosszú indítást vett át 10 méterre a kaputól, védőjét egy csellel megverte, középre passzolt, ahol jött a gólszerző.

Tíz perccel később meg Chris Wood bombázta szét a bal felsőt, amivel az ötvenedik találatát szerezte meg a Burnley színeiben.

A második félidő már egy fokkal kiegyenlítettebb játékot hozott, itt már a Fulhamnek is akadt veszélyes helyzete. André-Frank Zambo Anguissa volt az, aki szétforgácsolta a felsőlécet, közel járt a gólhoz, de nem volt szerencséje. A lécről a gólvonal elé pattant a labda, ott meg nem érkezett csapattárs, aki be tudta volna kotorni.

A legvégén még volt egy ziccere a Burnley-nek, amit Alphonse Areola védett, de ez már amúgy sem osztott vagy szorzott volna.

A lényegi kérdés eldőlt, a Burnley bent maradt, a Fulham kiesett.

Összefoglalás

Danny Ings a vártnál korábban tért vissza, máris egy duplával, de a két gólja ellenére lehetséges, hogy a Fulham ellen a kispadon találja majd magát. Ennek az lehet az oka, hogy nem szeretnék, hogy újra megsérüljön, van még esélye ugyanis bekerülni Gareth Southgate európa bajnoki keretébe. Ha így lesz, akkor Redmond léphet fel a helyére, középen pedig a Djenepo – Ward-Prowse – Armstrong – Walcott négyes segítheti majd őt és Adamst.

Egyébként a William Smallbone – Ryan Bertrand – Oriol Romeu hármas nem játszhat sérülés miatt.

A másik oldalon Scott Parker kezdője már azokból fog állni, akik vele maradnak és követik a másodosztályba a csapatot. A sérült Kongolo – Cairney – Reed hármason kívül még Mario Lemina fogja kihagyni a mérkőzést, ugyanis a Southampton játékosa, és csak kölcsönben van a Fulhamnél.

Decemberben, 26-án játszottak egymás ellen, az nem volt egy élvezhető meccs, 0-0 lett a végeredmény és összesen három kaput eltaláló lövés volt, ami nem túl acélos.

Most azért jobb mérkőzést várok, hiszen a teher így vagy úgy, de mindkét csapatról lekerült, és akár játszik Ings, akár nem, gólokkal kellene nyernie a Southamptonnak. Én az ő győzelmük mellett teszem le a voksom.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső