Southampton – Leeds United: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 17.
Southampton
Teljesítmény:
N N V D V
  • St. Mary Stadium
  • Május 18. 19:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Leeds United
Teljesítmény:
N N V D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Még itt a végén a Leeds United játékosai megmutatják, mi is az a futball. Két meccs alatt hét gólt szereztek, 3-1-re verték a Tottenham csapatát, majd a Burnley otthonában négyet vágva arattak sikert. Van karaktere ennek a gárdának, joggal mondják, hogy ők a szezon egyik legkellemesebb meglepetése.

Még van két fordulójuk arra, hogy parádézzanak tovább, aztán jövőre meg majd meglátjuk, Marcelo Bielsa mit tud kieszelni, én magam nem lennék meglepődve, ha jövőre már valamelyik európai kupát is célba vennék. De lehet, hogy kicsit túlhype-olom őket…

A Southampton is nyerni tudott, ismét! Először a Crystal Palace elleni meccsük végződött 3-1-re, majd a Fulhamet is ugyanilyen arányban verték meg. Gyógyír lehet a szezon végi jó szereplés a sok fájdalomra, amit a csapat a szurkolóknak okozott, de bennük több volt, és nem értem, mi ment félre…

De kár ezen agyalni, meglátjuk, a két jobb formában levő csapat közül most ki lesz a nyertes. Folytassuk a mai napot a Southampton – Leeds United találkozóval!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Southampton – Fulham

Épp az imént taglaltuk, hogyan kapott ki Scott Parker együttese a szentek ellen, idézzük csak fel még egyszer! Merthogy van miről beszélni, láthattunk egy gyönyörű gólt, kár, hogy az a gyönyörű gól nem ért semmit. Na, de inkább haladjunk időrendben, még a végén kihagyunk valamit…

16 perce ment a mérkőzés, amikor a Southampton először került helyzetbe. Che Adams lőtt, és bár nem biztos, hogy kaput talált volna a megpattanó lövés, a vonalon álló Stephens inkább kivágta azt.

Tíz perccel később már sem ő, sem Adarabioyo, sem Areola nem tudott segíteni, James Ward-Prowse oldalról elvégzett szabadrúgása szállt át mindenki felett – ketten is megpróbáltak felszabadítani -, az ötösön álló Che Adams kapásból a hálóba zúdított.

Ez volt az első félidő, a másodikban már jobban jöttek a gólok. Egy óra ment el a meccsből, amikor Kyle Walker-Peters centerezését Nathan Tella váltotta gólra, és ezzel úgy tűnt, eldőlt a három pont sorsa.

Viszont a Fulhamnél nem így gondolták, és Fabio Carvalho bombagóljával visszajöttek 2-1-re. Az utolsó szó a Southamptoné volt, Theo Walcott egy szerencsés, megpattanó lövésből szerezte meg a szentek harmadik gólját.

A Southampton a Crystal Palace után a Fulhamet is 3-1-gyel intézte el, és van még esélyük egy kicsit kozmetikázni a nem túl szép szezonon, egészen a 12. helyig ugorhatnak fel.

Előző 5 meccs eredménye
2021.02.23.Premier League
leeds
3:0
southampton
Premier League
2012.10.30.Angol Ligakupa
leeds
3:0
southampton
Angol Ligakupa
2012.03.03.Championship
leeds
0:1
southampton
Championship
2011.08.06.Championship
southampton
3:1
leeds
Championship
2010.03.13.League One
southampton
1:0
leeds
League One
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Burnley – Leeds United

A Tottenham legyőzését követően egy minőségben gyengébb ellenféllel mérkőzött meg a Leeds. A Burnley már bent maradt, így a motivációjuk sem verdeste az eget, ez pedig aztán meg is látszott a játékukon.

Ugyebár a vége egy 4-0-s vendéggyőzelem lett, de ehhez az eredményhez szükség volt Illan Meslier bravúrjaira is.

Az első félidőben egyedül Mateusz Klich, a Leeds lengyel légiósa talált be. Nagyon szép gólt szerzett a félidő legvégén, jó 18 méterről csavart a bal alsóba.

A második félidő elején Matej Vydra, a Burnley támadója egy az egyben mehetett Meslier-re, azonban a francia lábáról szögletre vágódott a labda. Később Johann Gudmundsson is betalálhatott volna, de Meslier ismét jó helyen volt.

És jó helyen volt Jack Harrison is, akinek lábán Alioski lövése megpattant az 59. percben. A hazaiak többsége lest reklamált, azonban a partjelző nem emelte a zászlaját, és a VAR sem szólt, hogy gond lenne, így már kettővel mentek a vendégek.

A hajrában a Harrison – Rodrigo páros összehozta a 3. és a 4. találatot, mindkét alkalommal nagyszerű labdát kapott a spanyol, és egyik befejezés szebb volt, mint a másik.

Nagy pofonba szaladt tehát bele a Burnley, a Leeds pedig könyörtelennek bizonyult a kapu előtt. Látszik, hogy Rodrigo, Phillips és Raphinha visszatérhettek a pályára…

Összefoglalás

Nyilván van gyenge pontja a Leedsnek, de azzal akartam kezdeni az összefoglalást, hogy ez a középpálya bizony bitang erős. Kalvin Phillips a zongoracipelő, előttük pedig Harrison, Dallas, Rodrigo és Raphinha. Elől meg ott van Patrick Bamford, a csapat házigólkirálya. Kétlem, hogy a szezon végén nem próbálják majd meg szétcincálni ezt a csapatot.

Beszéljünk a hiányzókról, mert lesznek. Például Robin Koch és Mateusz Klich, akik már az Európa Bajnokságra készülnek, és mivel a csapatnak már nincs nagyon elérendő célja, így El Loco elengedte őket. Hélder Costa és Pablo Hernández viszont sérültek, ahogy Adam Forshaw sem állhat majd az argentin menedzser rendelkezésére.

Liam Cooper a Burnley ellen már a padon foglalhatott helyet, nem kizárt, hogy Llorrente párjaként visszatér a kezdőbe.

A másik oldalon nem számoltam Danny Ings játékával a Fulham ellen, de a Manchester Cityvel is összehozott válogatott csatár ott volt, és így lehet, hogy most is ott lesz a pályán. Jan Bednarek viszont kétséges. Arra meg semmi esély nincs, hogy a Smallbone, Bertrand, Romeu hármas valamelyik is pályára lépjen.

A várható kezdőket elnézve én esélyesebbnek tartom a vendégeket. Ez viszont csak egyetlen tényező a sok közül, amit figyelembe kell venni.

Idei első meccsüket a Leeds az Elland Roadon 3-0-ra ütötte ki Hasenhüttléket, előtte viszont majd kilenc évig nem találkoztak, azokról a meccsekről nincs sok értelme beszélgetni.

Gólok szempontjából hálás meccs lehet, a Soton utolsó tíz meccséből csak egyszer nem rúgott gólt, ott van Che Adams, ott van Danny Ings, a másik oldalon meg a már korábban felsoroltak. Arra számítok, hogy mindkét együttes gólt rúg majd holnap este.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső