Spanyolország – Svédország: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 11 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 13.
Spanyolország
Teljesítmény:
N V N N N
  • Estadio de la Cartuja
  • November 14. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Svédország
Teljesítmény:
V N N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Alapjáraton már csak egyetlen mérkőzésről akartam írni a hétvégén, ez pedig a Spanyolország – Svédország. Lenne egy költői kérdésem, mielőtt belevágnánk: Svédország mégis mi a fészkes fenét csinált csütörtök este? Nem is annyira költői a kérdés, elmondom rá a választ: Elszúrta az esélyét. Vagy ha nem is szúrta el biztosan, de nagyon megnehezítették a saját dolgukat.

Spanyolország és Grúzia innentől kezdve országos cimborák lehetnek, hiszen a skandináv vereség, és az ibériai győzelem következtében a két együttes az élen helyet cserélt.

Így Luis Enrique együttesének már egy döntetlen is bőven elegendő a csoportelsőséghez, meg a vele járó katari kvalifikációhoz.

A svéd lapok, illetve úgy a média teljes egészében nincs elragadtatva a látottaktól, kipécézték maguknak Victor Lindelöföt, aki valóban nagyot hibázott a mérkőzésen. De szokták volt mondani, hogy egy csapat együtt nyer és együtt veszít. Ez persze Svédországban most senkit sem vigasztal…

Az előző kör

A két csapat csütörtöki mérkőzését foglaljuk össze röviden, ezt követően megpróbáljuk kisakkozni, hogy vajon mire számíthatunk majd a gárdáktól az egymás elleni összecsapásukon.

Görögország – Spanyolország: 0-1

G.: Sarabia

Alapból elégedettek lehetünk a válogatott meccseken írt tippjeinkkel, ez a meccs a kevés kivétel közé tartozik. Utólag okos az ember, nem is kezdek bele a magunk mosdatásába, maradjunk annyiban, hogy ez a tipp félrement. Az elképzelés nem volt rossz, a kivitelezés meg nem rajtunk múlik. Szóval összességében mégis rossz volt az elképzelés is…

A kezdők:

Görögország:

Vlachodimos – Androutsos, Goutas, Tzavellas, Tsimikas, Giannoulis – Siopis, Bouchalakis, Mantalos – Masouras, Pavlidis

Spanyolország:

U. Simon – Carvajal, Martinez, Laporte, Gaya – Gavi, Rodri, Koke – de Tomás, Morata, Sarabia

Mindkét kezdőben akadtak érdekességek, a görögöknél Kostas Tsimikas lényegében belső védőt játszott egy ötvédős rendszerben, a spanyoloknál pedig első alkalommal léphetett pályára Raúl de Tomás, aki anno Madridból indult, mégis egy barcelonai klub, az Espanyol játékosaként kapott először meghívót.

Tippünk egyébként az volt, hogy mindkét fél szerez gólt. Közel jártunk, mégis nagyon távol. A 21. percben a bátran futballozó görögök nem először játszották ki a spanyol védelmet, Georgios Masouras pedig egyedül roboghatott kapura. A tizenhatoson belülre érve el is lőtte a labdát, amelyet nem tudott hárítani Unai Simon. A partjelző viszont az akció végén emelte a zászlaját, a gól így nem lett érvényes. Bár a döntés jogosságához kétség sem férhetett, a görög közönség még percekig fütyült.

Támadgattak a spanyolok is, egy jó Gaya-elfutás után RDT került lövőhelyzetbe, egy bevetődő görög akadályozta meg, hogy a labda kapura menjen.

Egy perccel később aztán tizenegyeshez jutottak a vendégek, mivel Inigo Martinezt rúgta fel Dimitris Giannoulis. Nem volt nagy fault, de a játékvezető azonnal jelezte, hogy ebből büntető lesz. A bírót megrohamozták a fehérmezesek, de ez sem segített. Általában nem is szokott segíteni az ilyen…

A labda mögé Pablo Sarabia, a Sporting CP játékosa állt. Idén lesz még olyan, hogy Odysseas Vlachodimos, és a támadó farkasszemet néznek, hiszen a görög portás meg a Benfica játékosa. Majd esetleg a bajnokságban tud javítani, mert ezt a tizit Sarabia gólra váltotta.

Az első félidőben még volt egy hatalmas ziccer a spanyolok előtt, Álvaro Morata betörése után Vlachodimosba lőtte a labdát.

A fordulás után igazi gólhelyzet már egyik kapu előtt sem alakult ki. Illetve igen, a csereként beállt Leeds United csatár, Rodrigo Moreno többször is lövőhelyzetbe került, de egytől egyig rossz megoldást választott. A spanyolok négyszer annyit passzoltak, mint ellenfelük, irányították a mérkőzést, a házigazda meg a második negyvenöt percben már nem tudta szétzilálni a spanyol védelmet, mint ahogy tették azt néhányszor az elsőben.

Nem volt ez egy könnyű meccs Moratáék számára, de a lényeg, amiért jöttek az megvan. És a grúzoktól még kaptak egy kis meglepetést is…

Előző 5 meccs eredménye
2021.09.02.VB-selejtező 2022
svédország
2:1
spanyolország
VB-selejtező 2022
2021.06.14.Európa-bajnokság 2020
spanyolország
0:0
svédország
Európa-bajnokság 2020
2019.10.15.EB-selejtező 2020
svédország
1:1
spanyolország
EB-selejtező 2020
2019.06.10.EB-selejtező 2020
spanyolország
3:0
svédország
EB-selejtező 2020
2008.06.14.Európa-bajnokság 2008
svédország
1:2
spanyolország
Európa-bajnokság 2008
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Grúzia – Svédország: 2-0

G.: Kvaratskhelia (2)

Svédország rendkívül jó helyzetből várhatta a hajrát, erre most az ország nagy része kétségbe van esve. Elszúrták az esélyüket, olyan helyen hagytak három – nagyon fontos – pontot, ahol nem kellett volna: Grúziában. A hazai gárda ki tudta használni a svéd védelem megingásait, ennek a vége pedig az lett, hogy egy számukra tétnélküli mérkőzést be tudtak húzni, ezzel pedig hatalmas örömöt szereztek a szurkolóiknak.

A kezdők:

Grúzia:

Loria – Kakabadze, Kashia, Khocholava – Lobjaniidze, Gvilia, Kvekveskiri, Azarov – Tsitaishvili, Kvaratskhelia – Okriashvili

Svédország:

Olsen – Krafth, Lindelöf, Nilsson, Augustinsson – Claesson, Olsson, Svanberg, Forsberg – Ibrahimovic, Isak

Az egyik legjobb kezdőjével lépett pályára Svédország Batumiban, a vége mégis arcpirító vereség lett, ami után a kijutási esélyeik nagyban lecsökkentek a skandinávoknak.

Pedig a 14. percben nagyon közel jártak a gólhoz, ekkor Zlatan Ibrahimovic lopott el egy labdát, legurította a mögötte jövő Emil Forsberg elé, a Lipcse támadója a kapusba lőtt, a kipattanót Victor Claesson meg a gólvonalon álló védőbe lőtte, maradt a 0-0.

Szűk tíz perccel később Alexander Isak varázsolt Zlatan Ibrahimovic fejére, az AC Milan 40 esztendős támadója viszont úgy oldotta meg a szitut, mint egy nyeretlen kétéves. Hazaadással felérő fejesét Loria simán fogta. Öt perccel később már egy jobb bólintást hajtott végre a veterán, ezt a kapusnak csak szögletre sikerült kiütnie.

A jó befejezés svéd részről olyan ritka volt, mint a fehér holló, a 31. percben Alexander Isak is gyengén fejezett be egy akciót, pedig ez is hatalmas lehetőség volt.

Az első félidőben gól tehát nem esett, érezhető volt a vendégek fölénye, azonban néha a grúzok is eljutottak Robin Olsenig.

A második játékrész elején folytatódott a svéd nyomás, előbb Emil Forsberg tesztelte távolról Loriát, majd Ibra zseniális lekészítését Claesson vágta mellé. Érett a gól…

És bizony, jött is a gól. Csak nem svéd részről. Okriashvili szavadrúgását Khocholava fejelte meg, a svédek védelme Lindelöffel és Krafth-tal az élen teljesen össze volt zavarodva, egy kis kavarodás után a labda is előkerült, Khvicha Kvaratskhelia pedig fordulásból, két méterről az üres kapuba lőtt.

A 76. percben közel volt a második Kvaratskhelia találat, a tizenhatos sarkáról csavart a hosszú irányába a támadó középpályás, Robin Olsen ezt szögletre tudta ütni.

A Kazan játékosa tarthatatlan volt, egy perccel később egymaga indult meg a kapu felé, Victor Lindelöf hibájának köszönhetően pedig már Olsennel nézhetett farkasszemet. Kvaratskhelia nyugodtan, okosan oldotta meg a helyzetet, ezzel pedig már 2-0 volt a hazaiak számára.

Ennyi is maradt, a svéd játékosok a lefújás után össze voltak törve, a sajtó pedig mindent Victor Lindelöf nyakába varrt. A helyzet ennél bonyolultabb, az első félidőben legalább három olyan ziccert rontottak a csatárok, amik szintén befolyásolták a végeredményt. Ezért mondtam a bevezetőben, ebben a bakiban mindenki hibás volt…

Összefoglalás

Rengeteg veszélyeztetett játékosa volt a svédeknek, de lehozták egy sárgával a csütörtök esti meccset, így senkit nem kell eltiltás miatt nélkülözni. Janne Andersson csak csereként számolt Dejan Kulusevskivel, aki holnap kezdőként léphet pályára, illetve letöltötte eltiltását Albin Ekdal, akinek szerintünk szintén jut majd hely a középpályán.

A spanyoloknál Ansu Fati, Yeremy Pino és Eric Garcia sem léphet pályára sérülés miatt. A kezdőben lehetnek változások. Bár Jordi Alba számít az elsőszámú balbekknek, José Gaya nagyszerűen játszott a görögök ellen, megtarthatja pozícióját. Középen Pau Torres kezdhet Inigo Martinez helyett, César Azpilicueta pedig Dani Carvajalt szoríthatja ki a kezdőből.

Középre vissza fog térni Sergio Busquets, elől pedig Morata mellett Dani Olmo és Pablo Sarabia játszhat.

Az odavágót meglepetésre a svédek 2-1-re nyerték, ezért került bajba a La Roja. Most egy döntetlen is elég. Bár nem a spanyolok stílusa, hogy őrizzék az eredményt, tehát inkább a győzelemre hajtanak majd.

Az EB-n is volt szerencsénk ezt a két csapatot egymás ellen látni, akkor a svédek megúszták gól nélkül, igaz, nem hajtották szét magukat a gólszerzés érdekében sem. Ott tökéletes volt a döntetlen, itt nem az.

Támadni fognak, és a spanyolok remekül tudnak kontrázni. A kapu elé könnyen el fognak jutni, kérdés, hogy ott milyen napot fognak majd ki a támadók…

Nem is tudom, mit mondhatnék… A spanyol győzelem nem túl magas szorzóval mozog, viszont a bejövetelére nagy esély mutatkozik. Viszont érték nem igazán van benne, azt javaslom ezt hagyjuk ki. A gólszám tekintetében most a kevés gól mellett tenném le a voksom. Ha megvan a vezetés, onnantól még jobban rá fognak feküdni a hazaiak a biztos labdatartásra. Amennyiben a svédek rúgnak gólt? Akkor borul minden, amit gondoltam…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső