West Ham – Arsenal: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 19.
West Ham
Teljesítmény:
V N V N N
  • London Stadium
  • Március 21. 16:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Arsenal
Teljesítmény:
V N N D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egy-két nagycsapat bajszát már meghúzogatta a West Ham az idei idényben, miért ne jöhetne ez össze most szombaton is? Fene gondolta volna, hogy majd márciusban a két csapat közül a WHU lesz előrébb, hogy ők fognak harcolni az európai kupaindulásért, de így esett, így történt. Idén az ágyúsok menetelnek az Európa Ligában, jövőre meg lehet, hogy a West Ham fog.

Reális esély van az ötödik hely megszerzésére, de olyan csapatokkal kell megharcolniuk érte, mint a Liverpool, az Everton vagy a Tottenham. De egyelőre ők vannak előnyben, és pl. a Liverpoolhoz képest egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, még növelhető is az a kétpontos előny.

Mikel Artetáék viszont a 10. helyen szerénykednek, de egy jó, huszáros hajrával még nagyot léphetnek előre.

Az utolsó tíz bajnoki meccsükből csak egyet nyert meg a West Ham az ágyúsok ellen, ezen a rossz statisztikán most jó esély van változtatni…

A mai első meccsünk tehát a West Ham – Arsenal találkozó lesz!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Manchester United – West Ham

Kemény, de nem megoldhatatlan feladat várt a West Hamre, hiszen az Old Traffordon nyerni nehéz, de nem lehetetlen. Ez idén már négy csapatnak is sikerült, David Moyes csapata pedig egész jól muzsikál idegenben is.

Várható volt a nagy csata, de ez végül elmaradt, és a végeredmény csalóka. A West Ham nem tudta felvenni a versenyt a hazaiakkal, az egész találkozón egyszer sem lőttek kapura, vagyis próbálkoztak, de Dean Hendersonnak egyszer sem kellett védenie.

Lukas Fabianski, a WHU kapusa viszont munkában volt. Marcus Rashford lecsúszott fejesénél még nem volt rá szükség, de később, amikor Mason Greenwood lőtt 16 méterről, akkor már játékba kellett avatkoznia. A fiatal angol lapos lövését ujjheggyel tolta ki, a labda a kapufa érintésével gurult szögletre.

Nem állt le a Manchester, Rashfordnak volt még egy ígéretes fejese, ami a lengyel ölében kötött ki.

A második félidőben született a találkozó egyetlen gólja, Bruno Fernándes szöglete után Scott McTominay bólintott. Elsőre legalábbis úgy tűnt, azonban a visszajátszások alatt derült ki, hogy Craig Dawson fejelt a saját kapujába.

A hátralévő időben sem tudott felpörögni David Moyes együttese, a Manchester még növelhette volna az előnyét, ehhez a legközelebb az egész mérkőzésen jól mozgó, de a befejezésekkel hadilábon álló Mason Greenwood járt, egy kontra végén lőtt kapura, a jobboldali kapufát találta telibe.

Mondom, csalóka ez az 1-0, bőven lehetett volna több is…

Előző 5 meccs eredménye
2020.09.19.Premier League
arsenal
2:1
west ham
Premier League
2020.03.07.Premier League
arsenal
1:0
west ham
Premier League
2019.12.09.Premier League
west ham
1:3
arsenal
Premier League
2019.01.12.Premier League
west ham
1:0
arsenal
Premier League
2018.08.25.Premier League
arsenal
3:1
west ham
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Arsenal – Tottenham

Egy hamisítatlan londoni rangadó, az észak-londoni derbi, amely mindkét csapat számára nagy téttel bírt, és nem csak a presztízs miatt. Magatartási problémák miatt – ennél többet nem közölt Arteta – kispadra száműzte Pierre-Emerick Aubameyangot, aki az egész meccsen nem kapott szerepet. De végül nem is volt szükség rá, a társak megoldották helyette a feladatot.

Pedig nem úgy indult a meccs, Erik Lamela a 11. percben a vendégeket juttatta vezetéshez, a gólról pedig csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. A tizenhatoson belül a legendásan egylábas játékos rabonából lőtt Bernd Leno kapujába.

Fokozatosan aztán a hazaiak átvették az irányítást, és ugyan Cedric Soares ugyan csak kapufáig jutott, de a félidő vége előtt Martin Ödegaard egy megpattanó lövéssel egyenlített. Ez volt a norvég zsinórban második gólja, pár nappal korábban az Olympiakosznak lőtt bombagólt.

A 64. percben a győztes gól is megszületett, miután Davinson Sánchez gólhelyzetben rúgta fel Alexandre Lacazette-et. A francia támadó állt a labda mögé, és a bal alsót választotta. Lloris meg a jobb alsót.

A Spurs gólszerzője a hajrában két sárgát is begyűjtött, így csapatának az utolsó negyedórában tíz emberrel kellett volna egyenlítenie. És ez majdnem össze is jött. Harry Kane szabadrúgása a kapufán csattant, majd a kipattanót még Davinson Sánchez fejelte kapura. Lenotól gól is lehetett volna, hiszen ő a földön feküdt, de Gabriel mentett helyette. Kapta is a puszikat, pacsikat és öleléseket a brazil bekk.

A vége tehát 2-1 lett, az Arsenal megszakította a Spurs ötmeccses győzelmi sorozatát.

Összefoglalás

Úgy tűnik, hogy a balhé Arteta és Auba mögött már a múlté, a gaboni tegnap este kezdőként lépett pályára az Olympiakosz elleni visszavágón. Nem volt viszont ott Bukayo Saka és Willian, és vasárnap sem lesznek ott, mivel megsérültek.

Az biztos, hogy Martin Ödegaard ismét a kezdőben kap helyet, egyre jobban elkapja a fonalat, és az ágyúsoknál mindenki meg van elégedve vele, meg is szeretnék végleg szerezni a Real Madridtól a nyáron.

Az nem tiszta, hogy ki lesz a jobbhátvéd. Addig nem volt gond, amíg Kieran Tierney sérült volt, Soares volt a balhátvéd, Bellerin a jobb. Most viszont azért az egy posztért kell megharcolniuk.

A West Hamnél több sérült van, többek között Angelo Ogbonna, Andrij Jarmolenko és Arthur Masuaku, de necces, hogy a Randolph – Fornals – Fredericks trióból ki tudja majd vállalni a játékot. Lehet, hogy mindhárman, lehet, hogy egyikük sem.

Ősszel az Arsenal 2-1-re nyert az Emiratesben, de korábban sem termett sok babér a West Ham számára.

Szerintem most sem fog. Dacára, hogy tegnap este kikaptak az ágyúsok a görög ellenfelüktől sikerült a továbbjutás, meg azért rotált is a spanyol mester, hétvégén viszont a legjobbjaikkal fognak felállni.

A West Ham az utolsó két meccsét elveszítette. Igazán elhasznált gondolat, hogy talán ez már túl sok volt nekik? A hajrát már nem fogják bírni? Előfordulhat, mindenesetre nem mennék távolabb, mint vasárnap. Akkor pedig az Arsenal győzelmét várom.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső