St. Etienne – Monaco: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 17.
St. Etienne
Teljesítmény:
N V V D N
  • Stade Geoffroy Guichard
  • Március 19. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Monaco
Teljesítmény:
D N V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Folytassuk hát a mai napot egy francia első osztályú bajnoki meccsel. Lesznek érdekes találkozók a 30. fordulóban, elég csak a Lyon – PSG meccsre gondolni, és természetesen erről is írni fogunk, hiszen nagy befolyással lehet majd a végeredményre ez az egyetlen meccs. Most viszont még maradunk a pénteknél, és a St. Etienne – Monaco meccsnél. Niko Kovac együttese eléggé elszúrta a dolgokat. Nagyon nagyot mentek, hosszú fordulókon keresztül nem találtak legyőzőre, aztán a semmiből, teljesen váratlanul a Strasbourg legyőzte őket. És abszolúte megérdemelték.

Egy héttel később pedig a listavezető Lille-lel játszottak gólnélküli döntetlent, ami viszont nem rossz eredmény. Elnézve a többi eredményt, még a bajnoki cím sorsába is bőven beleszólhattak volna. Igen, még így is beleszólhatnak, de nem mindegy, hogy négy pont a hátrány a második és harmadik helyezettel szemben, vagy egy pont…

A St. Etienne jelenleg nagyon hátul, de viszonylag biztonságos helyen áll, öt pontra vannak a már osztályozós helyen tanyázó Nantes-tól. Szóval, ez sem egy életbiztosítás…

Nézzük, mi sülhet ki ebből a találkozóból!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Angers – St. Etienne

Nem ez volt az első eset, hogy a St. Etienne alaposan belehúz a kezdésnél. Most is, a jóval esélyesebb Angers ellen sorra vezették a támadásokat, a hazaiak alig lépték át a félpályát. Gyorsan jött is három gólszerzési lehetőség, mindhárom főszereplője Khazri volt. Először a tizenhatos bal sarkáról tekert kapura (Bernardoni öklözte ki a lövést), majd egy csodaszép cselsorozat végén találta el rosszul a labdát (szabályosan rálépett és hanyatt vágódott), végül egy jobboldali beadást fejelt kapura, ismét Bernardoni mentette meg csapatát a góltól. Az Angers-nak nem volt sem kaput eltaláló, sem kapu felé tartó lövése az egész első félidőben…

A szünet után valamelyest változott a játék képe, és az Angers is focizni kezdett, de ennek egy oka volt: Khazri 52. percben szerzett gólja. A tunéziai középpályás/csatár nagyon akart, ez az egész meccsen látszott rajta, és ment is neki a játék. Olyannyira, hogy a 16-os vonaláról eleresztett lövése utat talált a hálóba. Nagy gól volt, szó se róla, de talán védhető lett volna…

Az átütő erő nem volt meg a hazaiakban, Diony tudott egyedül egy lövést felmutatni, de az is nagyon könnyű kis csemege volt Moulin számára.

Gyengén teljesített az Angers, talán ők sem számítottak arra, hogy a St. Etienne ennyire agresszívan fog játszani. Szükség volt erre a három pontra Claude Puelnek, méghozzá elképesztően…

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.23.Ligue 1
monaco
2:2
st etienne
Ligue 1
2020.01.28.Francia Kupa
monaco
0:1
st etienne
Francia Kupa
2019.11.03.Ligue 1
st etienne
1:0
monaco
Ligue 1
2019.05.05.Ligue 1
monaco
2:3
st etienne
Ligue 1
2018.09.28.Ligue 1
st etienne
2:0
monaco
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Monaco – Lille

A Strasbourg elleni 0-1 egy december óta tartó veretlenségi sorozatnak vetett véget, ez idő alatt a Monaco 12 bajnokin és egy kupameccsen sem kapott ki, épp ezért volt ennyire meglepő, hogy épp egy relatíve gyengébb együttes veszi el tőlük a három pontot. De most ne a Strasbourg elleni meccsükről beszéljünk, hiszen vasárnap a Lille látogatott a hercegségbe, és távozott onnan egy ponttal.

Nem fogom itt megvárakoztatni az embereket, a meccs 0-0-val ért véget. Ennek az eredménynek a legjobban a PSG játékosai örülhettek, mert így nem zárkózott rájuk közvetlenül a Monaco, és nem lépett meg a Lille.

Esély mindkét együttes előtt bőven volt a gólszerzésre, az első félidőben Timothy Weah kétszer is kapura tüzelt, Lecomte kapus mindkét esetben hárított, míg a hazaiak részéről Kevin Volland és Wissam Ben Yedder lőhetett volna gólt. Illetve utóbbi lőtt is, csak épp lesről, szóval maradt a 0-0.

A második félidőben Niko Kovac együttese közelebb járt a győzelem megszerzéséhez, a legnagyobb helyzetet Stevan Jovetic hagyta ki a hajrában, aki Ben Yedder helyére állt be. Egy hosszú indítást szelidített meg külsővel, majd megpróbálta Maignan mellett elgurítani a labdát, de a kapus lábbal hárítani tudott.

Ez volt az utolsó említésre méltó jelenet a meccsről, a verdikt az, hogy ez az 1-1 pont igazából senkinek sem volt jó.

Összefoglalás

Az Angers elleni meccsen elég sok sérültje volt a St. Etienne-nek, de elvileg – ha lehet hinni a Transfermarktnak – mindegyikük helyre jött már. Hamouma, Macon, Neyou és Sissoko tehát játékra kész, Debuchy eltiltása is lejárt. Egyedül Moukoudiról nem tudni semmit, lehet, hogy ő még pénteken sem lesz elérhető.

A Monaconál Gelson Martins, Pietro Pellegri és Willem Geubbels szorult ki sérülés miatt. Utóbbira érdemes lesz egyébként a következő években odafigyelni, sokan az új Kylian Mbappét látják benne. Aminek van is létjogosultsága, a francia válogatott elkövetkezendő tíz évének meghatározó alakja is Monacóból indult…

Ben Yedderék egyébként a kupában továbbra is érdekeltek, a Strasbourg elleni vereséget követően a Nizzát verték 2-0-ra és kerültek be a legjobb 16 együttes közé.

Na, most jön egy nagy érdekesség! Az elmúlt öt Monaco – St. Etienne találkozók egyikét sem tudta megnyerni a Monaco. Ősszel egy izgalmas meccsen 2-2-t játszottak, előtte pedig zsinórban négyszer a zöldek bizonyultak jobbnak.

Van miért tehát visszavágni, és ne feledjük, hogy Vollandék ha a bajnoki címért nem is lesznek harcban (bár ki tudja), az első négybe illene beférniük. Ez azért bizonyára meglesz, a Marseille 11 pontos lemaradásban van mögöttük.

Könnyen lehet, hogy ezúttal a St. Etienne nagy falat lesz számukra. Ahogy volt mostanában… Néha a könnyűnek tűnő meccsek válnak igazán nehézzé. Nem számítok sok gólra, 2,5-nél kevesebbre…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső