St. Etienne – Nantes: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 01.
St. Etienne
Teljesítmény:
N V V V D
  • Stade Geoffroy Guichard
  • Február 03. 21:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Nantes
Teljesítmény:
V V D D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Zárjuk a napot egy Ligue 1-es mérkőzéssel, ahogy megígértem, holnap viszont további meccsek várhatók a francia első osztályból. A St. Etienne – Nantes találkozót választottam, két olyan csapat mérkőzését, akik nagyon közel vannak a tűzhöz. A St. Etienne a 16., míg a Nantes a 17. pozícióban áll, és pontszámban már beérte őket a Lorient, akik tegnap valóságos csodát hajtottak végre: Megverték a Paris Saint-Germain együttesét.

Egyikük sem veheti félvállról ezt a csatát, különösen a Nantes van nehéz helyzetben, akik egy vereséggel máris a piros vonal alá zuhanhatnak. Nagyon fontos három pontot szerzett a St. Etienne, a Nice otthonában tudtak 1-0-ra nyerni, míg a Nantes a Monacot látta vendégül, és 2-0-s hátrány után még szépíteni tudtak, de egyenlíteni már nem, így Adrian Ursea csapatának már négypontos előnye van velük szemben.

Lássuk, mi lenne a legjobb döntés erre a találkozóra!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Nice – St. Etienne

Gól nem esett az első játékrészben, a kapuk felváltva forogtak veszélyben. Egy helyzete volt a hazaiaknak, és kettő a vendégeknek. A meccs elején Debuchy beadására Bouanga robbant be, de a fejes elég rosszul sikerült, Benitez nyugodtan szemlélhette a labdát, ahogy mellé száll.

A másik oldalon egy szép kontrából futott el a Nice, Kamara középre passzolt, a tizenhatos vonalán Reine-Adelaide kapta a játékszert, ám kissé önzőnek bizonyult és kapura lőtt, pontosabban kapu mellé. Talán, ha a jobbon érkező Mvula Lotombát játssza meg…

Az utolsó helyzet az első negyvenöt percben Romain Hamouma nevéhez fűződik, a csatár egy beadás után fejelhetett, itt már Benitez is elvetődött, de ahogy Bounga fejesénél, úgy most sem volt szükség a védésére.

A folytatásban semmi nem változott, itt egy helyzet, ott egy lövés vagy fejes, de gól nem született egészen a 88. percig, amikor Trauco kapura lövésébe a hét perccel korábban beállt Charles Abi tette bele a lábát, ezzel pedig megszerezte a győzelmet csapata számára.

A kevés gól ellenére élvezhető meccset játszottak a felek, ahol a Nice talán győzelmet nem, de egy döntetlent megérdemelt volna.

Előző 5 meccs eredménye
2020.09.20.Ligue 1
nantes
2:2
st etienne
Ligue 1
2020.01.12.Ligue 1
st etienne
0:2
nantes
Ligue 1
2019.11.10.Ligue 1
nantes
2:3
st etienne
Ligue 1
2019.01.30.Ligue 1
nantes
1:1
st etienne
Ligue 1
2018.11.30.Ligue 1
st etienne
3:0
nantes
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Nantes – Monaco

Nagy formában van a Monaco, elmúlt hat mérkőzésükből ötöt megnyertek, egy döntetlen csúfítja csak el ezt a mérleget, így egyértelmű volt, hogy ők a találkozó esélyesei. És ennek rendje és módja szerint indult a meccs, Sofiane Diop akkora kapufát rúgott, hogy azt hittem, kidől a kapu. Jó 18 méterre lehetett a fiatal támadó középpályás, amikor kapásból tüzelt, Lafont csak nézte, de mi mást is csinálhatott volna…

Nem egykapuztak a vendégek, a Nantes-nak is volt egy nagy helyzete, Louza emelte át Lecomte-ot, de egyben a kaput is, az emelés a háló tetején landolt. Pedig nagy helyzet volt ez is.

Aztán a félidő legvégén kiderült, nem 0-0-val vonulnak a szünetre a játékosok, jött ugyanis Guillermo Maripán, a Monaco chilei belső védője, és Sidibe beadását hálóba fejelte. Csatárokat megszégyenítő teljesítményt mondhat magáénak a védő, aki az utóbbi öt meccsén négyszer talált a hálóba.

Az egygólos előny kettőre duzzadt egy óra elteltével: Saját térfelén veszített labdát a Nantes, Caio Henrique látta meg az üresen álló Kevin Vollandot, odaívelte a labdát, az ex leverkuseni pedig nem hagyta lepattanni, kapásból, belsővel megszerezte a második gólt.

Eddig sem volt könnyű helyzetben a hazai csapat, de a 73. percben Pallois tett róla, hogy még nehezebb legyen a hátralévő húsz perc. Egy percen belül két sárgát is kidumált magának a csapatkapitány, így idő előtt mehetett zuhanyozni.

Ettől függetlenül összejött a hazaiak számára a szépítés, Renaud Emond fejjel vette be Lecomte kapuját. Még közelebb már nem tudtak kerülni, maradt az 1-2, a Monaco három pontra megközelítette a dobogó legalsó fokán álló PSG-t.

Összefoglalás

Kapitánya nélkül kell tehát helytállni a St. Etienne ellen, Pallois jelenléte pedig nem csak mentálisan számít sokat, de a védelem közepén ő az egyik legbiztosabb pont. Már amennyire lehet biztos pontot találni egy olyan csapatnál, amelyik 22 meccsen 36 gólt kapott…

(Itt egy apró érdekességet hadd jegyezzek meg: Sem a Nantes honlapja, sem a Transfermarkt nem jelöli Pallois-t eltiltottnak. Mivel a francia nyelvvel hadilábon állok, így kifogytam a lehetőségekből, de lehetségesnek tartom, hogy a védő piros lapját törölték)

És ez egy dolog, a gólszerzés sem nagyon megy, idegenben meg pláne nem. Mindössze hat pontot gyűjtöttek eddigi távoli fellépéseiken, ez egy győzelmet és három döntetlent jelent. Csak a Lorient együttesét tudták legyőzni, akikkel most fej-fej mellett állnak, és csak a jobb gólkülönbség miatt nem áll a Nantes kiesést jelentő helyen.

A St. Etienne hazai mérlege sem virágzó, legutóbb kaptak egy ötöst a PSG-től, azt megelőzően meg a döntetleneket gyűjtötték – zsinórban négyszer ikszeltek.

A végeredmény, pontosabban a meccs kimetelét tekintve van elképzelésem, hazai győzelmet várok. Viszont biztonságosabbnak tartom, ha a gólok ellen fogadunk. Nem hinném, hogy a Nantes nagy elánnal vág neki a találkozónak, ha pedig esetleg megszerzik a vezetést, akkor biztos, hogy azt az előnyt védeni fogják.

A zöldek meg… Az elmúlt öt hazai meccsükön négy gólt szereztek, szerintem nem is kell ezt tovább magyarázni. Lényeg a lényeg, a tippünk ezúttal a kevés gól, azaz egy under 2,5.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső