Svájc – Észak-Írország: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 08.
Svájc
Teljesítmény:
D D N V N
  • Stade de Genéve
  • Október 09. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Észak-Írország
Teljesítmény:
D N N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Harmadik meccsünk egy olyan csoportból érkezik, amelynek egy meccsét már górcső alá vettük. Ott és akkor azt írtuk, hogy „Svájc mindenképp megveri Észak-Írországot”. No de vajon jól gondoljuk-e? Szerintünk igen.

Nem olyan nagy kunszt megjósolni ezt, ha a tényleges játéktudás alapján ítélünk, de a világbajnoki (vagy európa-bajnoki) selejtezők alatt már kiderülhetett számunkra: Itt bizony vannak meglepetések. Meglephetik-e Svájcot – akik jelenleg osztályozós helyen vannak – azok az északírek, akik legfeljebb a harmadik pozíciót tudják megcsípni?

Nem gondolnánk, még egyszer…

Svájc számára fontos a találkozó, ha mindkét találkozójukat megnyerik, akkor beérhetik az európa-bajnoki aranyérmes olaszokat, az lenne ám csak az igazán nagy szó, ha a végén Roberto Mancini együttesének kellene pótselejtezőt osztályozót játszania.

És hogy mi lehet Észak-Írország terve? Tényleg más nem lehet, mint elérni a harmadik helyet Bulgária előtt. Szerencséjükre ők még összecsapnak, valószínűleg ez ott dől majd el.

De egyelőre ne szaladjunk olyan sokat előre, maradjunk még a Svájc – Észak-Írország mérkőzésnél!

A csapatokról

Egy ideje nem láthattunk válogatott meccseket, tekintsük át, mi történt csapatainkkal az elmúlt időszakban!

Svájc

Kovács Kálmán óta tudjuk, hogy Svájc akkor is favoritja egy világeseménynek, ha arra nem is kvalifikálja magát. A nyári Európa-bajnokságon pont nem nevezték őket így, mégis egész sokáig jutottak. A csoportjukból anno úgy jutottak tovább, hogy első körben ikszeltek Wales ellen, majd kikaptak simán az olaszoktól, végül Törökországot 3-1-re verték, ezzel a csoport harmadik helyén végeztek. Eddig semmi különös, ezután jött az őrület.

A francia válogatottal kerültek össze, és úgy látszott, Svájc elvérzik, a 87. percben 3-1-re mentek Benzemáék, aztán jött a csoda, Svájc öt perc alatt kiegyenlített, és a végén tizenegyespárbajban kiejtették a regnáló világbajnokot. Itt ismerhettük meg Luca Loutenbachot, aki Svájc egyik legelhivatottabb szurkolója, ezt a mérkőzés végén is láthattuk, világsztár lett a pasiból.

Ezt követően a negyeddöntőben a spanyolokat is büntetőkre kényszerítették, ott viszont ők húzták a rövidebbet…

Az EB után történt egy fontos változás a csapatnál: Vladimir Petkovic, a sikeres szövetségi kapitány felmondott és elfogadta a Girondins Bordeaux vezetőedzői székét, utódját pedig a svájci másodosztályú (!) Schaffhausentől hozták. Játékosként Murat Yakin 49 alkalommal húzhatta magára a címeres mezt, megfordult Törökországban, Németországban, illetve természetesen hazájában, Svájcban is, legtöbb mérkőzését a Grasshoppersben játszotta, de a Baselből vonult vissza. A bemutatkozás sikeres volt, 2-1-re verték a görögöket egy barátságos meccsen, ezután pedig 0-0-s döntetlent játszottak az olaszokkal. Remek eredmény, de csak akkor lett volna az, ha sikerül az északíreket is megverni. Nem sikerült…

Így állunk most, Svájc kétmeccses és hatpontos hátrányban az olaszok mögött…

Murat Yakin kerete most is remek, felfedezhetünk pár arcot a Young Boysból, amely idén nagyot robbantott a BL-ben (legalábbis eddig!), viszont nincs ott például Haris Seferovic, Granit Xhaka vagy Gregor Kobel, mindhárman sérülés miatt léptek vissza.

Murat Yakin kerete:

Kapusok: Jonas Omlin, Yann Sommer, David Von Ballmoos

Védők: Manuel Akanji, Eray Cömart, Nico Elvedi, Ulisses Garcia, Kevin Mbabu, Ricardo Rodriguez, Fabian Schar, Silvan Widmer

Középpályások: Michel Aebischer, Christian Fassnacht, Remo Freuler, Xherdan Shaqiri, Djibril Sow, Renato Steffen, Ruben Vargas, Denis Zakaria, Steven Zuber

Támadók: Albian Ajeti, Breel Embolo, Mario Gavranovic, Cedric Itten

Előző meccs eredménye
2021.09.08.VB-selejtező 2022
észak írország
0:0
svájc
VB-selejtező 2022
2017.11.12.VB-selejtező 2018
svájc
0:0
észak írország
VB-selejtező 2018
2017.11.09.VB-selejtező 2018
észak írország
0:1
svájc
VB-selejtező 2018
2004.08.18.Barátságos Mérkőzés
svájc
0:0
észak írország
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Észak-Írország

Egyetlen mérkőzésre voltak anno az északírek, hogy kvalifikálják magukat a nyári Európa-bajnokságra a Nemzetek Ligáján keresztül. Az osztályozó döntőjében Szlovákia együttesével találkoztak, és 1-1-es rendes játékidőt követően Michal Duris 110. percben szerzett gólja döntött, Flanaganék lemaradtak.

Tetézte a bajokat, hogy ezután nagyon simán, nyeretlenül estek ki a B divízióból, nem mostanában éli tehát legjobb napjait a válogatott. Márciusban elkezdődtek a vb-selejtezők, az északír csapat először 2-0-ra kapott ki Olaszországtól, majd ezt követte egy gólnélküli döntetlen a bolgárok ellen, szeptemberben viszont nagyot mentek, négy pontot gyűjtöttek be: Megverték Litvániát, méghozzá nagy arányú győzelmet sikerült aratni (4-1), illetve a már korábban is felhozott Svájc elleni 0-0 is jó eredménynek mondható.

Ettől függetlenül nem gondoljuk, hogy lehet esélye az osztályozóra az együttesnek, bár, ha most nyernének Genfben…

A keretben túlságosan sok ismertebb labdarúgó nincs, Jonny Evans és Stuart Dallas neve csenghet ismerősen, hiszen ők a Premier League-ben rúgják a bőrt egy-egy népszerűbb csapatban: Evans a Leicester City játékosa, míg Dallas a Leeds Unitedet erősíti.

A szurkolók egyértelműen Liam Boyce jelenlétét hiányolják, ami nem csoda, a 30 esztendős csatár a skót élvonalban rúgja a bőrt, nyolc bajnoki meccsen játszott, ezeken hat gólt szerzett, de tavaly sem játszott éppenséggel rosszul. Mondjuk a válogatottban nem igazán ment neki, 25 találkozón húzhatta magára a címeres mezt, ezeken két gólig jutott. Ettől függetlenül kaphatott volna egy esélyt Baraclough mestertől…

A teljes keret:

Kapusok: Conor Hazard, Bailey Peacock-Farrell, Liam Hughes

Védők: Danny Ballard, Conor Bradley, Ciaron Brown, Craig Cathcart, Jonny Evans, Tom Flanagan, Jamal Lewis, Ryan McLaughlin

Középpályások: Shane Ferguson, Paddy McNair, Carl Winchester, Stuart Dallas, Steven Davis, Corry Evans, Niall McGinn, George Saville, Jordan Thompson

Támadók: Jordan Jones, Dion Charles, Josh Magennis, Paul Smyth, Conor Washington

Összefoglalás

Az előző 0-0-s döntetlen svájci részről valóságos kisiklás volt, olyan meccs, amit többször nem engedhetnek meg maguknak. Előfordulhat, hogy az utolsó egy vagy két fordulóban már nem a legjobbakkal játszanak, hogy már nem lesz akkora az elán, de most, amikor még van egy apró halványsugár az első helyre biztosak lehetünk abban, hogy mindent meg fognak tenni a győzelem érdekében.

Korábban többször játszottak már egymás ellen, érdekesség, hogy három meccsük is 0-0-ra végződött. Észak-Írországnak egyetlen egyszer, 1964-ben sikerült győznie a svájciak ellen…

Nem bővelkednek a meccsek a gólokban, ezúttal sem várunk gólzáport, azért Észak-Írország sem az a kifejezetten gyenge csapat, elég megnézni az elmúlt időszak eredményeit.

Viszont kétségtelen, hogy Svájc jobb csapat, otthon játszanak, illetve jobban kell a pont is számukra, nagyobb a motiváció.

Tippünk ezért a hazai győzelem. Nem túl nagy az odds, de a bátrabb fogadók egy egygólos hendikepet is választhatnak, abban az esetben a Bet365 oddsa már eléri a kétszeres szorzót…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső