Szerbia – Skócia: Fogadási Tippek és Európa Bajnokság Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 november 09.
Szerbia
Teljesítmény:
D V N D V
  • Stadion Rajko Mitić
  • November 12. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Skócia
Teljesítmény:
N N N N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Végül, de nem utolsó sorban essék szó a Szerbia – Skócia meccsről is, ezzel pedig mind a négy csütörtöki play off döntőre van egy (vagy több) remek tippünk. Vagyis nagyon bízom benne, hogy ezek remek tippek lesznek, nem célom az, hogy pénzt veszítsetek. És ha ti pénzt vesztetek, akkor én is, mert ugyanazt tippelem meg, amit ide leírok.

Nehéz a válogatott meccsekre jó tippet adni, sokszor apró nüanszokon múlik, hogy melyik csapat jut tovább/győzi le a másikat. De talán ez nem ilyen meccs lesz, hiszen a szerb válogatott papíron sokkal erősebb minőséget képvisel, mint a skót.

Hamarosan meglátjuk, vágjunk bele!

Mi történt korábban?

Vegyük sorra, milyen meccseket játszottak mostanság, milyen kerettel vágnak neki a meccsnek a csapatok és hogy szerepeltek a csoportjukban?

Szerbia

Rájár a rúd mostanság a szerb válogatottra, nem elég, hogy a magyar válogatott ellen kikaptak a Nemzetek Ligájában, de még szövetségi kapitányukat is egymeccses eltiltással sújtották, amiért a csapat elkésett a találkozóról. Tumbakovics szerencséjére nem a skótok ellen kell leülni a büntit, hanem majd a magyarok ellen.

A szerbek Norvégia ellen léptek pályára a play off elődöntőben, és ezen a meccsen is akadt izgalom, ez a továbbjutás is hosszabbítás után dőlt el. Itt ugyan nem mentek el tizenegyesekig, a meccs hőse pedig a Laziot erősítő Szergej Milinkovics-Szavics volt.

Nem számíthattak könnyű meccsre, mert az ellenfélnél ott volt egy bizonyos Erling Braut Haaland és egy bizonyos Martin Ödegaard, akik az elmúlt találkozókon már megmutatták, hogy nagyon érzik egymást, jó formában vannak.

Az elődöntőben 80 percig nem esett gól, ezt követően indultak be az események: A 82. percben a (furcsa mód) csereként beszálló Milinkovics-Szavics szerzett vezetést, és a jobban játszó szerbek azt hitték, megvan a továbbjutás. Csakhogy egy másik csere, Norrmann a 88. percben gólt szerzett, így jöhetett a hosszabbítás.

Ott viszont újra lecsapott a Lazio kiválósága, így nem jöttek a tizenegyesek, nyertek a szerbek. Mondhatom, hogy megérdemelten, többet tettek a győzelemért.

A norvégok viszont büszkék lehetnek magukra, még csak most formálódik ez a fiatal csapat, egy-két év múlva biztosan lesznek sikerélményeik.

Előző meccs eredménye
2013.03.26.VB-Selejtező 2014
szerbia
2:0
skócia
VB-Selejtező 2014
2012.09.08.VB-Selejtező 2014
skócia
0:0
szerbia
VB-Selejtező 2014
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Skócia

Hiszitek vagy sem, a skót válogatott kerek egy éve veretlen. Legutoljára 2019. októberében kaptak ki, azóta meccseik többségét nyerték vagy ikszeltek. Mint példáu legutóbb Izrael ellen, velük játszották ugyanis a play off elődöntőt. Mostanában már játszottak egyszer a Nemzetek Ligájában, az a meccs is döntetlennel ért véget.

Hiába voltak esélyesebbek a skótok, csak nem akart összejönni a gól. Hiába volt 17 kapura lövési kísérletük, abból egy sem találta el a kaput, gyakorlatilag Marcianonak nem volt dolga.

Az izraeli csapat is bőszen próbálkozott, de ők sem ittak meccs előtt célzóvizet: Tizenkét kísérletből csak egy talált kaput.

A kétszer negyedóra sem segített, továbbra is 0-0-t mutatott az eredményjelző, így jöhetett a párbaj, ahol rögtön az első körben hibáztak a vendégek, pont az, akitől nem várták: Zahavi hagyta ki saját büntetőjét. Innentől a skótoknak egy dologra kellett figyelniük, hogy ők ne hibázzanak. Nem is tették meg.

Ezt követően még lejátszottak két NL meccset is, mindkettőt megnyerték. Az egyiket a szlovákok, a másikat a csehek ellen.

Talán nincsenek tele világsztárokkal (McTominay és Robertson azért az…), de ők is a régi brit futballt erőltetik, ami kezd kiveszni. Ez pedig a bruszt, a harc, a csúszás-mászás.

Összefoglalás

Számomra csalódás az, ahogyan a szerb nemzeti csapat szerepel. Ilyen játékosokkal, mint Luka Jovics, Milinkovics-Szavics, Lazovics, Gudelj vagy Djuricsics…

Az elmúlt hónapokban sokszor láttam őket játszani és egyik alkalommal sem győztek meg. Azt gondoltam, hogy az oroszok mellett ők fognak a Nemzetek Ligája csoportban dominálni, sőt, őket vártam a csoport győzteseként, de egyelőre csak szenvednek. Ilyen kerettel…

Ez a keret most is rendben van, nincs egyetlen hiányzó sem, legalábbis olyan játékos nem, aki valóban fontos láncszem lenne Tumbakovics csapatában.

A skótoknál ugyanez a helyzet, mármint, hogy nincs fontos hiányzó, visszakerült a keretbe Kyeran Tierney is, ez is csak jó hír. 1998 óta Skócia nem vett részt nemzetközi tornán. Ezt szakíthatják most meg, de Belgrádban nem olyan könnyű nyerni.

A magyar válogatottnak sikerült, de azért elég szenvedős meccs volt, végig nyomtak a hazaiak, sokszor csak a szerencse mentett meg bennünket a góltól.

Túlzás lenne azt állítani, hogy Luka Jovics jó formában lenne, arról is vannak kétségeim, hogy egyáltalán kezdő lesz-e, Djuricsics sérült volt nemrégiben, de persze van kihez nyúlni, bő és jó kerete van a szerbeknek.

Azt gondolom, hogy ezt a meccset nekik kell megnyerni. Amellett, hogy a skótok szimpatikusak, el kell tekintenem az érzelmektől. Az eszem pedig azt mondatja, hogy zárt kapu ide, brusztos skótok oda, a szerbeknek itt bizony kötelező a győzelem. Ha akarunk egy B-tervet is, akkor pedig az Over 2,5-et ajánlom, bár ez kicsit kockázatos, mert a skótok igazán jól védekeznek. Bízom a szerb csapatban, az odds pedig bár kissé alacsony, még mindig megéri őket megpakolni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső