Szerbia – Törökország: Fogadási Tippek és Nemzetek Ligája Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 04.
Szerbia
Teljesítmény:
V D N N N
  • Stadion Rajko Mitić
  • Szeptember 06. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Törökország
Teljesítmény:
V N D D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A B3-as divízió azon két csapata fog összecsapni vasárnap este, akik pont nélkül állnak jelenleg. A Szerbia – Törökország mindkét résztvevője vereséget szenvedett, de míg a szerbeknél ez volt a papírforma, addig a magyarok elleni meccsen a hazaiak voltak az esélyesek. Nem is kicsit, nagyon. Azonban a magyarok nagyon szervezett játékot mutattak be, ennek és Szoboszlai bombájának köszönhetően pedig Sivasból hozták el a három pontot.

Majd most meglátjuk, hogy ki tanult az előző mérkőzés hibáiból.

Mi történt az előző körben?

Foglaljuk össze a Nemzetek Ligája első körének ide vonatkozó mérkőzéseit, csak hogy jobban képben legyünk.

Oroszország – Szerbia

A mérkőzést megelőzően nem mertem a végeredményre, a meccs kimenetelére tippelni, mert én tartottam annyira jónak a szerbeket, hogy megszorongassák Csercseszovékat. De közben ott motoszkált bennem az is, hogy igencsak rendbe rakták Golovinékat, 9 meccsükből 8-at megnyertek, alig kaptak gólt, de jó párszor megszórták ellenfelüket.

Itt sem álltak meg háromig, de azért ezt nem lehet sima meccsnek nevezni, még ha a végeredmény ezt is sugallja. Elég ránézni a statisztikára: Többet volt a labda a szerbeknél, több kapura lövési kísérletük volt, erre kaptak két buta és elkerülhető gólt.

Az első félidőt amúgy ők támadták végig, bár a legnagyobb bravúr Dmitrovic nevéhez fűződik, aki Dzyuba közeli próbálkozását védte.

Dzyuba egyébként nagyon is elemében volt, ő indította el a „lavinát” a második félidő elején. Igaz, kellett hozzá egy (egyébként jogos) tizenegyes: Pavlovics lökte fel hátulról Bakajevet, a csapatkapitány pedig a jobb alsóba gurított. Nem volt egyébként erős tizenegyes, sem jól helyezett, ha Dmitrovic eltalálja a sarkot, talán ki sem jön róla. De nem találta el…

Húsz perccel később a balhátvéd, Karavajev kezdett szólóba, melynek végén befelé cselezett és kilőtte a hosszú sarkot.

A szerbek Mitrovics találatával visszajöttek a meccsbe, a gól a 78. percben esett, de aztán Makszimovics összehozott még egy orosz gólt. Egész egyszerűen elesett a csúszós talajon, Dzyuba köszönte szépen az ajándéklabdát, 16-ról kilőtte a jobb alsót.

Hiába támadott többet a szerb csapat, nem tudták kihasználni a lehetőségeiket, így pedig üres kézzel kellett távozniuk Moszkvából.

Törökország – Magyarország

Hiába írtam már erről a meccsről, örömmel megismétlem. Hiába gondoltam, hogy a hazaiak bedarálják kishazánk fiait, örülök, hogy tévedtem. Egészen durva sérüléshullám sújtotta Marco Rossi csapatát, ami odáig fajult, hogy a meccs napjára nem maradt egészséges jobbhátvéd a csapatban. Részben ezért Rossi nem bajlódott a negyedik védő megtalálásával, átváltott egy 3-4-2-1-es taktikára, ami telitalálat volt.

Egyáltalán nem feltartott kézzel léptünk pályára, senkit nem érdekelt, milyen erős az ellenfél, majdhogynem a torkuknak ugrottak Szalai Ádámék. Sallai már a 6. percben vezetést szerezhetett volna, ha Cakir nem figyel. De sajnos figyelt.

Nem sokkal később Szoboszlai engedett el egy lapos lövést, de a kapufáról kifelé pattant a labda. Ugyanígy járt Sallai Roland is a félidő derekán, közel járt a gólhoz, pár centi hiányzott.

Ezen kívül Holender Filipnek és Szalai Ádámnak is volt egy jó lövése, ezeket azonban hárította Cakir.

Nem azért foglalkoztam csak a magyar helyzetekkel, mert én is magyar vagyok. Azért foglalkoztam csak ezzel, mert a törökök szinte el sem jutottak Gulácsiig.

Aztán a második félidőben felborult a pálya és a törökök 70%-ban birtokolták a labdát. Gulácsinak is védenie kellett, félő volt, hogy elfogyott a szufla és hamarosan gólt szereznek a hazaiak.

De épp fordítva történt, ez pedig Szoboszlai Dominiknak köszönhető. Azt már lassan megszokhattuk, hogy jól lövi a szabadrúgásokat, de 33 méterről talán még ő sem gondolta, hogy betalál. Pedig így lett, a lövést követően különös ívet írt le a labda, majd a baloldali kapufáról a gólvonal mögé hullott. Cakir pedig csak nézte, eleinte azt sem tudta, milyen rendezvényen van.

Az az érzésem, hogy a törökök kissé lebecsülték a magyarokat. Tény, a játéktudás ott nagyobb, a játékosok erősebb bajnokságokban, erősebb csapatokban játszanak, de egy kedvetlen, zavarodott csapat benyomását keltették. A magyarok pedig bátrak voltak, céltudatosak és az új rendszerben sem ijedtek meg.

Bravó, csak így tovább!

Összefoglalás

Én továbbra is tartom, hogy a szerbek bombaerősek. Erősebbek, mint ez a török csapat. Végig ők irányítottak az oroszok ellen, de Pavlovics és aztán Makszimovics megpecsételte a sorsukat. Utóbbi játékost nagyon sajnálom, ilyen pech az életben csak egyszer van, és pont utolsó emberként, fontos pillanatban. Hiszem, ha nincs ez a momentum, akkor ki tudtak volna egyenlíteni a szerbek, de ugye ezt már sosem tudjuk meg.

A törököknél semmi biztatót nem tudok a mieink elleni meccs után mondani, igazából csak Calhanoglun láttam, hogy akarna valamit, esetleg még Kaan Ayhanon és Kilincen.

Bizonyára egy jó nagy pofon volt ez, amit pedig Günestől kaptak, azt bizonyára nem tették zsebre.

Nehéz dolguk lesz, a szerbek hazai pályán elég magabiztosak, az utóbbi 1 évben csak a portugálok tudtak onnan három ponttal távozni.

Nem, tényleg nem látom, hogy a törökök nyerni tudnának, vagy akár csak egyetlen pontocskát elvinni. Ez kötelező szerb győzelem kell, hogy legyen.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső