Szlovákia – Skócia: Fogadási Tippek és Nemzetek Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 november 13.
Szlovákia
Teljesítmény:
N V V N D
  • City Arena
  • November 15. 15:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Skócia
Teljesítmény:
N N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Túl vagyunk a tegnapi sokkon, túl vagyunk az extázison, de nem csak mi jártunk így. Szlovákia és Skócia válogatottja is kvalifikálta magát a nyáron rendezendő Európa Bajnokságra, mindketten túlórában jutottak túl ellenfelükön. Szlovákia Észak-Írországot, míg Skócia Szerbiát gyűrte le. Voltak itt izgalmak, volt és van fáradtság, de vasárnap már a Nemzetek Ligájában kell bizonyítani.

Kitérünk az EB play off döntőjükre is, megnézzük, mire számíthatunk a Szlovákia – Skócia meccsen, hiszen a shownak mennie kell tovább, és a show megy is tovább.

Mi történt korábban?

Vegyük sorra, milyen meccseket játszottak mostanság, milyen kerettel vágnak neki a meccsnek a csapatok és hogy szerepeltek a csoportjukban?

Szlovákia – Izrael

Az előző kör egyik legjobb meccsét ez a két válogatott játszotta, hiszen egy óriási fordítást láthattak az emberek. Nem sok csapat tud 2-0-s hátrányból felállni, azonban az izraeli csapat erejét mutatja az, hogy nem estek össze, hajtottak, mentek előre és végül ezeknek a próbálkozásoknak meglett az eredménye. Ha valakit ki kell emelni ezen a mérkőzésen, az egyértelműen Eran Zahavi, aki egymaga fordította meg a találkozót. Lássuk, hogy is történt!

Erőteljesen kezdtek az izraeliek, első nagyobb lehetőségükből kapufát lőttek, pofás kis támadásokat vezettek, rendben volt a játékuk. Csakhogy Marek Hamsik a semmiből gólt szerzett a 16. percben. Méghozzá nagyon okos gólt. Egy, a tizenhatos sarkáról elvégzett szabadrúgást precíz módon tekert el a sorfal mellett, egyenesen a rövid sarkot megcélozva. Annyira meglepte ez a húzás Marciano kapust, hogy már csak a hálóból tudta előbányászni a labdát.

A gól után egy távoli lövésből újabb izraeli kapufa született, a másik oldalon pedig egy újabb gól: Robert Mak, a Ferencváros játékosa maradt üresen a baloldalon, szépen tekerte el a labdát a védeni igyekvő Marciano mellett.

Kényelmes előny, azonban a játék képe azt mutatta, hogy nem nyugodhatnak meg a szlovákok, benne volt a gól az izraeliekben.

A második félidő már egyértelműen róluk szólt, a szlovákok a félpályát alig lépték át. Sokatmondó a második félidei statisztika: Kétszer lőttek kapura Hamsikék, mindkettő célt tévesztett. Nézzük, mit mutat a statisztika Izraelnél: 14 kapu felé tartó lövés, amiből hét kaput is talált.

Őrületes nyomás alatt voltak a hazaiak, de végül nem bírták ki. Eran Zahavi három gólt is szerzett, amivel megfordította a meccset. Az utolsó találat a 89. percben esett, és a három közül ez volt a legszebb. Tegnap óta bele vagyok szerelmesedve az utolsó pillanatokban szerzett győztes gólokba. De ez nem csoda, igaz?

Elkalandoztam, a lényeg, hogy Szlovákia továbbra is egy ponttal áll az utolsó helyen, elég nagy a sansz arra, hogy a következő NL-t már a C divízióból kezdik meg. Miközben kint vannak az EB-n…

Előző meccs eredménye
2020.10.11.Nemzetek Ligája
skócia
4:0
szlovákia
Nemzetek Ligája
2017.10.05.VB-Selejtező 2018
skócia
1:1
szlovákia
VB-Selejtező 2018
2016.10.11.VB-Selejtező 2018
szlovákia
2:2
skócia
VB-Selejtező 2018
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Skócia – Csehország

Ez a találkozó is hordozott magában izgalmakat, nem is keveset, korábban már mondtam, hogy számomra a cseh válogatott volt az esélyesebb, de hazai pályán is vereséget szenvedtek, aztán most idegenben is.

Egy hatodik perces gól jelentette a vesztüket, Fraser egy remek kiugratást követően talált a kapuba. Dykes adta a remek passzt, egy szép csel után bokából passzolt Fraserhez.

Támadni kezdtek a vendégek és ebből majdnem gól is született: A 23. percben Vydra kapott forintos labdát a jobboldalról, erőből lőtt kapura, de az a jobboldali kapufa mellett elzúgott. Nagy lehetőség volt.

A félidő hátralévő részében ismét a skótok dirigáltak, még két lehetőségük volt a gólszerzésre, Fraser növelhette volna saját góljai számát. Egyik alkalommal mellé lőtt, a második lehetőségnél pedig fölé szállt a labda a kapufa érintésével. Pech…

Fordulás után mindent bevetettek a csehek, de szó szerint mindent. A skótok pedig erejükön felül tartották az 1-0-s vezetést. Nem volt ritka, hogy csúsztak-másztak, hogy elcsípjenek egy passzt vagy blokkoljanak egy lövést. A 82. percben a West Ham játékosa, Thomas Soucek egyenlíthetett volna, ordító helyzetben lőtt fölé. Nem lehet azonban hibáztatni, nagyon meglepte az elé pattanó labda.

Egy perccel később egy skót kapufát is láthattunk, de az eredmény már nem változott, nyertek a skótok, megerősítették első helyüket a tabellán.

Összefoglalás

Két boldog együttes. Tegnap este pótselejtezőt játszottak hozzánk hasonlóan, és hozzánk hasonlóan meg is nyerték saját meccsüket. Igaz, nem olyan simán, mint mi (haha), a szlovákok hosszabbításban, a skótok tizenegyespárbajban múlták felül ellenfelüket.

Mindkét találkozó nagyon izgalmasan alakult: Kucka szerzett vezetést a szlovákoknak, de az Inter légiósa, Skriniar a 88. percben öngólt vétett, így jöhetett a hosszabbítás, ahol a 65. percben (Mak helyére) beálló Duris megszerezte a szlovákok EB-t érő gólját.

A másik oldalon ugyancsak a skótok szereztek vezetést és ugyancsak a meccs végén egyenlített ki az ellenfél, szerb oldalról a Real Madrid csatára, Luka Jovics fejelt Marshall hálójába. A kétszer tizenöt perces hosszabbításban nem esett gól, jöhetett a tizenegyespárbaj, ahol csak a legutolsó lövő, Alekszandr Mitrovics hibázott, így a skótok 1998 után jutottak ki újra nagy viadalra.

Az biztos, hogy mindkét együttes fáradt, nem is csoda ez egy ilyen meccs után. Pont emiatt sem gondolom, hogy egymásnak esnek, még akkor sem, ha a szlovákoknak nagyon, de nagyon kell a győzelem.

A magam részéről én a kevés gólban bízom, a fogadóirodák az oddsok alapján egyetértenek velem. A tippem erre a találkozóra egy Under 2,5, de lehetséges, hogy egy Under 1,5 is jó tipp lenne. De azt azért mégsem…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső