Szlovénia – Görögország: Fogadási Tippek és Nemzetek Ligája Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 01.
Szlovénia
Teljesítmény:
V N V V N
  • Stožice Stadion
  • Szeptember 03. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Görögország
Teljesítmény:
N N N V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Már ellátogattunk a Nemzetek Ligája A és B divíziójába is, viszont a C-ben még nem jártunk, így ezt a hiányosságot szeretném pótolni a Szlovénia – Görögország mérkőzéssel. Az európa bajnoki selejtezők egyiküknek sem hoztak sikert, így minden bizonnyal szeretnék feledtetni azt a teljesítményt a szurkolóikkal.

Nem csak az EB selejtezőkön szerepeltek rosszul, hanem az előző Nemzetek Ligája sorozatban is, a szlovénok például meccset sem nyertek (három döntetlen, három vereség), míg a görögöket épp mi előztük meg és végeztünk a négycsapatos csoport második helyén.

Vannak azok a meccsek, amelyek sportfogadás szempontjából jók, de nagy izgalmakat a csapatoktól nem várhatunk. Most valami ilyesmire számítok.

Szlovénia

Az egyik legnagyobb kérdés az volt, hogy a csapat egyik legnagyobb sztárja, Josip Ilicic vállalja-e a játékot vagy sem. Tudniillik, még július végén derült ki, hogy a rutinos támadó depresszióval küzd, miután a felesége… Hát, mellékvágányra tévedt, mondjuk így.

Sajnos Ilicic nem kezelte túl jól a helyzetet, teljesen összetört és az Atalanta Bajnokok Ligája meccsén sem játszott. Úgy tűnik azonban, hogy ez már a múlté, mert behívta őt a csapatba Matjaz Kek szövetségi kapitány.

Ha esetleg Ilicic mégsem tud vagy szeretne játszani, akkor bátran lehet izzítani Andraz Sporart. A 26 esztendős támadó a Slovan Bratislavában ontotta a gólokat (53 meccsen 44 gól), majd a portugál Sportinghoz igazolt, itt első szezonjában 16 fellépésén 6-szor talált a kapuba.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy a szlovén keret tagja a világ legjobb kapusa. Így, mindenféle sallang nélkül. Jan Oblak elképesztő formát mutat évek óta, nem hiába csábítják különböző nagy csapatok. A teljesítményénél viszont az is fontos szempont, hogy milyen védelem van előtte az Atleticoban, és milyen a válogatottnál…

És ha már szlovén védelem: Meghívót kapott a Ferencváros bekkje, Miha Blazsics is, aki az egyik legfontosabb embere Szerhij Rebrov vezetőedzőnek.

És így ezzel nagyjából ki is lőttem a legfontosabb játékosokat. Nem túl erős ez a szlovén keret, nem hiába a C csoport tagja, és nem hiába nyeretlen a Nemzetek Ligájában.

Előző meccs eredménye
2012.05.26.Barátságos Mérkőzés
görögország
1:1
szlovénia
Barátságos Mérkőzés
1999.10.09.EB-selejtező 2000
szlovénia
0:3
görögország
EB-selejtező 2000
1998.09.06.EB-selejtező 2000
görögország
2:2
szlovénia
EB-selejtező 2000
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Görögország

Ki ne emlékezne a 2004-es Európa Bajnokságra, amikor a görög nemzeti tizenegy emelhette a trófeát a magasba? Azóta sok víz lefolyt a Dunán, a görög csapat pedig nem tudott a csúcson maradni, jól mutatja ezt az EB selejtezős teljesítményük, illetve a Nemzetek Ligájában mutatott vérszegény játék. Nagyon furcsa ezt a kvartettet látni, valahogy a görögök kilógnak innen… Moldova, Szlovénia és Koszovó. Vagy csak én érzem így?

A keret nagy részét most a honi ligában szereplő futballisták alkotják, 13 játékost hívott be a görög Superligából John van’t Schip edző.

Akad azonban légiós is, nekünk pedig friss élményünk van egyikükkel. Ő Vasziliosz Barkasz, aki a Celtic hálóőre és Sigér nem is olyan régen egy irtózatos nagy gólt vágott neki a Celtic – Fradi meccsen. Furcsa, hogy a keretben nem kapott helyet Vlachodimosz, aki a Benficánál a teljes szezont végig védte, illetve az EB selejtezőkön 5 mérkőzésen pályára lépett. Nem találtam infót arról, hogy esetleg sérült lenne…

Ahogy elnéztem Schipnél a támadóharmad szinte minden mérkőzésen ugyanaz volt, Limniosz, Pavlidisz és Mantalosz játszanak elől, Bakaszetasz pedig mögöttük. Mindannyian a keretben vannak, így most is ilyen kezdőre lehet számítani, ha csak nem szól bele ebbe Krisztosz Colisz, aki nemrég szinte egyedül ütötte ki a Besiktast a BL-ből.

És ne feledkezzünk meg Kosztasz Cimikaszról sem, aki eddig az Olympiakosznál futballozott, de a Liverpool lecsapott rá és 24 millió euró fejében megvásárolta őt korábbi kenyéradójától. Cimikasznak fel van adva a lecke: Ki kellene szorítani Andy Robertsont a kezdőből.

Végül, de nem utolsó sorban: Jose Zeca nagyot ment tavasszal az FC Köbenhavn színeiben, csapatkapitányként rengetegszer segítette ki csapatát jó játékával. Az utóbbi meccseken nem kezdőként számított rá a kapitány, pedig képességei alapján ott lenne a helye.

Nem egy gyenge csapat a görög, kíváncsi leszek, hogy a szerényebb szlovénok ellen mire lesznek képesek.

Összefoglalás

Ezzel az egy mondattal nagyjából el is árultam virágnyelven, hogy mire számítok. Görög győzelemre. Na, nem gólzáporra, de egy szűk görög győzelem még Ljubljanában is meglehet.

A bejáratott támadók ellen nem lesz könnyű dolga Blazsicséknak, ráadásul az sem mindegy, Ilicic milyen formát mutat a pályán. Ha egyáltalán mutat valamit.

Valamit viszont illene villantania a hazaiaknak, nem állapot, hogy egyetlen győztes meccsük sincs a sorozatban, ráadásul a C divízió alatt (ha kiesnének, amit kétlek) olyan csapatokkal mérkőzhetnének, mint Luxemburg vagy Andorra.

Azt gondolom, hogy a görögök a legerősebb tagjai a csoportnak, a szlovénok pedig talán egy kicsivel jobbak, mint a koszovói csapat.

A bukik ennek ellenére azt gondolják, hogy a hazaiak esélyesebbek, a görög győzelemre 3 feletti szorzó jár jelen pillanatban.

Ha nem szeretnétek ilyen kockázatot vállalni, akkor viszont bátran merem ajánlani azt, hogy 2,5 gól alatt végeznek a csapatok. Ez egyrészt reálisabb, kevésbé kockázatos, de mindezek ellenére relatíve jól fizet.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső