Ukrajna – Svájc: Fogadási Tippek és Nemzetek Ligája Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 01.
Ukrajna
Teljesítmény:
D N N N D
  • Arena Lviv
  • Szeptember 03. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Svájc
Teljesítmény:
N N N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Csütörtök este rendezik az ’A’ Divízió 4. csoportjának másik mérkőzését is, az Ukrajna – Svájc találkozót. A meccs háttérbe szorul a Németország – Spanyolország csúcsmeccs miatt, de ez nem jelenti azt, hogy ne néznénk bele Sevcsenkóék meccsébe.

Jó mérkőzésre számítok, mindkét csapat toronymagasan nyerte saját csoportját és így jegyet nyertek a 2020-as, de 2021-ben rendezendő Európa Bajnokságra. A svájciak csoportja már teljes, Wales-szel, Olaszországgal és Törökországgal kerültek egy csoportba, míg az ukránoknál Ausztria és Hollandia ismert.

Az előző Nemzetek Ligája kiírás is nyugodtan nevezhető sikertörténetnek, hiszen Svájc elődöntőig jutott (majd a bronzmeccsen Angliával szemben maradt alul), míg az ukrán csapat a ’B’ divízióban megnyerte saját csoportját.

Ukrajna

Andrij Sevcsenko, a hazaiak trénere a mérkőzést megelőzően azt nyilatkozta, hogy komolyan veszik a tornát és szerinte abszolút megérdemlik, hogy a legjobbak között szerepeljenek. Egyetértek vele, az ukrán futball ismét fellendülőben, ez pedig javarészt a legendás csatár érdeme.

Már az óriási szó volt, hogy mindenkit maguk mögé utasítottak az EB selejtező alkalmával. És nem kis csapatok voltak a legyőzöttek, hanem Portugália és Szerbia. Ezért is ekkora szó ez.

Sevcsenko mester is legfőképp az ukrán bajnokságban játszó játékosoknak szavazott bizalmat, nem meglepő az sem, hogy a csapat gerincét az Európa Liga elődöntőig menetelő Sahtar Donyeck adja, ez összesen 9 játékost jelent. Persze az ősi rivális Dinamo Kijev sem akart lemaradni, ők ugyanennyi játékost adnak a válogatottnak. A többiek pedig egytől egyig külföldi ligákban futballoznak, többségük Belgiumban (Mikhailcsenko, Plastun, Sobol, Bezus).

Ennek a csapatnak is van egy magyar vonatkozása: Igor Haratin, a Fradi középpályása is játszhat a svájciak és/vagy a spanyolok ellen.

Van két játékos ebben a csapatban, akiket mindenképp meg szerettem volna említeni. Egyikük az a Ruslan Malinovsky, aki a szárnyaló Atalantában szerzett fontos gólokat, a másik pedig Moraes, a honosított brazil csatár, aki ugyan nem mai legény, de rendkívül gólérzékeny. A Sahtarban 82 mérkőzésen 53-szor zörgette meg a riválisok hálóját. És persze Jaremcsukot se felejtsük el, neki különösen jól megy a válogatottban, az EB selejtezőkön hét meccsen játszott, négy gólt rúgott.

A középpálya stabil, köszönhetően Malinovsky és Kovalenko játékának, nagyban segítik ők ketten a védők munkáját (na meg persze Szidorcsuk vagy Stepanenko), a kapuban pedig az örökifjú Andrij Pjatov áll.

Nem lesz könnyű legyőzni ezt az ukrán csapatot…

Előző meccs eredménye
2010.11.17.Barátságos Mérkőzés
svájc
2:2
ukrajna
Barátságos Mérkőzés
2006.06.26.Világbajnokság 2006
svájc
0:3
ukrajna
Világbajnokság 2006
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Svájc

A keret erősségét tekintve Vladimir Petkovics sem panaszkodhat, irtózatosan jó futballistákat válogatott össze a soron következő két mérkőzésre.

Három remek kapussal indítom a sort, mindhárman egy jó csapatban védenek, ráadásul kezdőként: Sommer a Mönchengladbach csapatával ért el idén szép sikereket és került a jövő évi BL-be, Omlin épp most csatlakozott a Montpellier-hez, míg Mvogo a PSV-be került kölcsönbe.

Nem Sommer az egyetlen, aki a Mönchengladbachban játszik, Elvedi, Embolo és Lang is a csapat tagja, bár utóbbi játékos a Werder Bremennél töltötte a mostani idényt kölcsönben.

Szerény véleményem szerint a csapat egyik legerősebb része a támadósor. Embolot már említettem, rajta kívül még Seferovic (Benfica), Gavranovic (Dinamo Zagreb), Ajeti (Celtic) és Vargas (Augsburg) is a nevezettek között van.

Ejtsünk pár szót a középpályáról is: Természetesen bekerült Granit Xhaka, ő még mindig az Arsenalt erősíti, valamint a hazai bajnokságból a Young Boys, a Zürich és a Basel is adott játékost, név szerint Aebischer, Fassnacht és Sohm, a védelemben pedig Omeragic és Widmer tagja a keretnek.

Összefoglalás

Jó, jó, erős csapat a svájci, de érzésem szerint az ukránok most jobbak. Sevcsenko 2016 óta vezeti a válogatottat, azóta pedig egyre feljebb kapaszkodnak.

Eddig összesen két találkozót játszottak, mindkét meccs döntetlenre végződött. A 2006-os VB-n találkoztak tétmeccsen, akkor 0-0-s rendes játékidőt követően tizenegyesekkel nyertek az ukránok. Sevcsenko egyébként elhibázta a saját tizenegyesét.

Hagyjuk a múltat, nézzük inkább azt, hogy most mire számíthatunk. Azt gondolom, hogy elvárható a két csapattól, hogy inkább a támadások fognak dominálni. Nem biztos, hogy ez sok-sok gólt fog hozni, sok fog múlni a két csapat védelmén.

Mondom, nem számítok gólzáporra, de arra igen, hogy mindkét csapat betalál. Ukrajnával 2019 márciusában fordult elő utoljára, hogy nem talált be, akkor Portugália volt az ellenfél, míg a svájciak utolsó tíz fellépésükön nyolcszor is tudtak gólt szerezni.

Egy éve nem voltak válogatott találkozók, így pedig nehéz. De ezt már említettem korábban. Nem szabad hazardírozni, a legjobb, ha egy olyan tippet választunk, aminél ugyan kisebb az odds, de nagyobb valószínűséggel jön be. Ez pedig most az, hogy legalább 1-1 gól születik mindkét oldalon.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső