Tottenham – Arsenal: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 július 10.
Tottenham
Teljesítmény:
D N V N D
  • Tottenham Hotspur Stadium
  • Július 12. 17:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Arsenal
Teljesítmény:
D N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A forduló legjobb meccsére van kilátás a londoni rangadón, a 35. körben ugyanis Tottenham – Arsenal mérkőzést rendeznek. A két csapat egymást követi a tabellán, így extrán fontos lehet a három pont begyűjtése Mikel Artetának és José Mourinhonak is. A szokásos presztízs mellett tehát most is számít a tabellán elfoglalt helyezésük.

És hogy mire számíthatunk? Jó kérdés, ennek próbálunk meg utánajárni, hiszen a Tottenham csak egy ikszre volt képes a Bournemouth ellen, míg az Arsenal pontot rabolt a gyengélkedő Leicester ellen, de ez az egy pont áldozattal járt, 10 emberrel fejezték be a meccset az Ágyúsok.

Megéri a találkozó kimenetelére fogadni? Vagy inkább a gólok számát próbáljuk meg eltalálni? Nem, nézzük meg, van-e esély arra, hogy mindkét fél gólt szerezzen!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Bournemouth – Tottenham

A mérkőzés összegzését azzal kezdeném, hogy nem esett gól a találkozón, ami azért igazán meglepetés-kategória, tekintve, hol is áll a Bournemouth a Premier League-ben. A másik dolog, amit ki kell emelni, hogy a kiesőjelölt futballozott veszélyesebben, a Spursnek nem volt kaput eltaláló lövése az egész mérkőzés alatt, ez pedig sokat elárul José Mourinho csapatának tegnap esti teljesítményéről.

A meccsnek volt egyébként egy szomorú jelenete, Ben Davies és Adam Smith ütközött, utóbbi húzta a rövidebbet, perceken át ápolták a földön fekvő hazai játékost, akit természetesen egyből lecseréltek, ő pedig hordágyon hagyta el a pályát.

Már a 91. percben jártunk, amikor majdnem elbukta azt az egy pontot is a Spurs, Joshua King fejelt a hálóba, de a játékvezető a sípjába fújt, kezezés előzte meg a gólt, így a vendégek jöhettek egy szabadrúgással.

José Mourinho nem lehetett felhőtlenül boldog a látottakkal, valószínűleg komoly fejmosást kaptak játékosai az öltözőben.

Előző 5 meccs eredménye
2019.09.01.Premier League
arsenal
2:2
tottenham
Premier League
2019.03.02.Premier League
tottenham
1:1
arsenal
Premier League
2018.12.19.Angol Ligakupa
arsenal
0:2
tottenham
Angol Ligakupa
2018.12.02.Premier League
arsenal
4:2
tottenham
Premier League
2018.02.10.Premier League
tottenham
1:0
arsenal
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Arsenal – Leicester

Rangadó rangadó hátán – gondolhatják az Ágyúsoknál, hiszen a Wolves elleni meccs után jött a bronzéremre hajtó Leicester, azután pedig a Tottenham és a Liverpool, a kettő között pedig a Manchester City az FA Kupában. Kemény napok várnak tehát Aubameyangékra.

Sokkal jobb mérkőzést hozott össze az Arsenal és a Leicester, mint a Bournemouth és a Tottenham, egyik legnagyobb előnye ennek a mérkőzésnek, hogy itt legalább voltak gólok.

Az első nagy védést a Lenot helyettesítő Martineznek kellett bemutatni, egy szép szögletkombinációt követően lábbal védett az argentin portás.

A túloldalon sem panaszkodhattak a kapusra, Kasper Schmeichel ugyanis két kisebb és egy óriási bravúrt mutatott be az első félidőben, Aubameyang góljáról viszont nem tehetett.

Történt ugyanis, hogy a 21. percben Saka kapott jó kiugratást, egy testcsellel megverte védőjét, középre passzolt, a gaboni pedig érkezett, ahogy kell és az üres kapuba passzolt.

A második félidőben aztán megfogyatkoztak a hazaiak, miután Nketiah durván, talppal szállt bele Justinba. Négy perce volt pályán Nketiah, azonnal mehetett is zuhanyozni, nem sokon múlt egy súlyos sérülés.

Az emberelőnyt pedig ki tudták használni a Rókák, tíz perccel a piros lap után a gólkirályi versenyt vezető Jamie Vardy egyenlített. A gól kicsit hasonlított Auba találatára, itt is egy jobbról érkező lapos passz után talált be az angol csatár.

A végeredmény 1-1, ezzel az eredménnyel pedig igazából egyik csapat sem lehet elégedett.

Összefoglalás

Nézzük a tényeket: Közös történelmükben túlsúlyban vannak azok a meccsek, amikor mindkét csapat gólt szerzett. Elmúlt 10 bajnokijukból hat alkalommal találtak be mindketten, legutóbbi találkozásuk is egy gólgazdag meccset eredményezett, 2-2 lett a végeredmény.

Mindkét csapatban megvannak azok a játékosok, akik meg tudják teremteni a különbséget, hiszen az egyik oldalon Kane, Szon és Bergwijn, a másikon Aubameyang, Pepé és Lacazette termeli a gólokat.

Mindketten támadófocit játszanak és próbáljunk meg eltekinteni attól, amit a Bournemouth ellen csinált a Spurs. Idegenben amúgy sem megy nekik, elmúlt nyolc meccsükből csak egyet tudtak megnyerni.

Utolsó tíz mérkőzésükből (minden sorozatot idevéve) csak egyszer nem tudtak gólt rúgni, a Lipcse elleni BL odavágón. De emlékezzünk, akkor a fél csatársor sérült volt…

És mi a helyzet az Arsenalnál? Az újrakezdés óta majd mindegyik meccsükön gólt szereztek idegenben, egyedül a City ellen nem, de ők azért egy magasabb szint.

Nem is szaporítom tovább a szót, számomra egyértelmű, hogy mindkét gárda gólt fog szerezni. Nketiah kiválása nem akkora probléma, hogy ne lehessen pótolni, míg a túloldalon Eric Dier az, akinek hiányát megérezheti a Special One.

Maga az eltiltás egyébként érdekes, az angol szövetség a napokban sújtotta négymeccses eltiltással a védekező középpályást egy márciusi történet miatt. Ekkor esett ki a Spurs az FA Kupából, Dier pedig összekülönbözött egy szurkolóval, a széksorokat dühösen megmászva ment oda hozzá. Ezt „díjazta” most az FA.

A végeredmény egy necces téma, de amúgy ha erre fogadnék, akkor a döntetlent érezném a legjobb döntésnek. Azonban azt hiszem jobban járunk, ha arra fogadunk, hogy mindkét csapat szerez gólt.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső