Tottenham – Brentford: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 01.
Tottenham
Teljesítmény:
V N D N V
  • Tottenham Hotspur Stadium
  • December 02. 20:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Brentford
Teljesítmény:
N D V V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A hétközi forduló miatt csütörtökre is jut nekünk négy meccs, és reményeim szerint péntekről is hozunk kettőt. Angliában indulunk, a Tottenham – Brentford mérkőzéssel.

A Spurs nemrég edzőt váltott, Nuno Espirito Santo teljesítményével nem voltak megelégedve a londoni együttesnél, helyét Antonio Conte foglalta el, aki a tavalyi esztendőben vitte bajnoki címig az Inter csapatát. Itt viszont döcög a szekér, talán nem is jött rosszul, hogy a hóhelyzet miatt a Burnley elleni mérkőzést elhalasztották, rendezni kell a játékosok gondolatait. Előtte az Európa Konferencia-ligában kínos vereséget szenvedtek, noha nem nagyon veszik komolyan a nagyok ezt a sorozatot, szerintem azt hiszik, hogy ez számukra derogál, azért a szlovén Murától kikapni… Na az ciki. Ez történt a Tottenhammel, aki ezt megcsípte, az hatalmasat szakított, a kiscsapat győzelmére 23-as odds volt…

A Brentford ellen nem mehetnek biztosra, mert bár az újonc mostanság maga alatt teljesít, de bennük van mindig a meglepetés. A hétvégén meg tudták szakítani nyeretlen szériájukat, ami talán adott nekik egy kis önbizalmat.

Elég volt-e két hét ahhoz, hogy Londonban rendezzék a sorokat? Csütörtökön este kiderül.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Tottenham – Leeds United: 2-1

G.: Höjbjerg, Reguilón ill. James

Mivel a Burnley elleni találkozó elmaradt, így egy héttel visszaugrunk, amikor a Leeds Unitedet látta vendégül a Spurs. Antonio Conte számára ez volt a harmadik mérkőzés a csapatnál, az első bajnoki, amikor a White Hart Lane kispadjára ült le. Azért is ezt a mérkőzést foglaljuk össze, mert még így is normálisabb képet kaphatunk a Tottenhamnél uralkodó állapotokról, a Mura elleni bukó alkalmával egy B-jellegű csapat volt a pályán, így az szerintünk kevésbé releváns…

A kezdők:

Tottenham:

Lloris – Tanganga, Dier, Davies – Emerson Royal, Höjbjerg, Winks, Reguilón – Lucas Moura, Szon – Kane

Leeds United:

Meslier – Llorrente, Phillips, Cooper, Struijk – Forshaw – Dallas, James, Klich, Harrison – Gelhardt

A Leeds csatárproblémáiról korábban már többször esett szó, Marcelo Bielsa folyamatosan próbálkozik most, hogy Patrick Bamford kiesett. Ezúttal a 19 esztendős Joe Gelhardt kapott lehetőséget a kezdőcsapatban…

Rosszul indult az első hazai bajnoki Conte számára, a nem túl jó formában levő Leeds szerezte meg a vezetést a mérkőzés 44. percében. Nem volt túl jó minőségű a mérkőzés, és furcsa mód nem játszott jól a hazai csapat, az egész félidőben nem volt kapura tartó lövésük, kétszer próbálkoztak, mindkettőt blokkolták.

A Leeds vezetése megérdemelt volt, a gólt pedig egyébiránt Daniel James szerezte, aki a nyáron csatlakozott Bielsa gárdájához. Jack Harrison baloldali küzdelme után tudta középre adni a játékszert, James megelőzte a védőket, és a ledermedt Lloris mellett helyezett a bal alsóba.

A második félidőre feljavult a londoniak játéka, és az első negyedórát nagyon megnyomták. Kétszer is sikerülhetett volna az egyenlítés, először Harry Kane került helyzetbe – Illan Meslier védett -, majd Szon Hung-min megpattanó lövése jött ki a kapufáról. Érett az a bizonyos gól, és az 58. percben meg is született. Lucas Moura az ötösön csípett el egy labdát Meslier előtt, kapura már nem tudott fordulni, így visszafelé passzolt. Ott várt Pierre-Emile Höjbjerg, a Spurs dán középpályása, és 13 méterről okosan, lágyan csavart a kapu bal oldalába.

Tíz perccel később a hazaiak átvették a vezetést, és ebben is vastagon benne volt a keze Lucas Mourának. A brazil harcolt ki 18 méterről szabadrúgást, amit Eric Dier végzett el. A védő lövése a sorfalon megpattanva került a befutó Sergio Reguilón elé, a Real Madrid nevelése pedig közelről a hálóba lőtt. A balbekknek ez volt az első találata az angol klubban.

Az eredmény innentől már nem változott, meglett Antonio Conte első bajnoki győzelme a Spurs kispadján. Ezt aztán egy Ekl vereség követte, amiről már szót ejtettünk, védekezhet azzal a mester, amivel anno José Mourinho is, amikor a Bodo/Glimt otthonában kaptak egy hatost: A B csapat játszott.

Előző meccs eredménye
2021.01.05.Angol Ligakupa
tottenham
2:0
brentford
Angol Ligakupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Brentford – Everton: 1-0

G.: Toney

Rettenetesen szenved az Everton, nagyon rossz formában vannak Rafa Benitezék, és ezen a formán a Brentford ellen sem tudtak változtatni. Az újonc remekül indult, aztán visszaesett, az Evertont viszont egy tizenegyessel sikerült maguk mögött hagyni, talán csak erre volt szüksége Mbeumoéknak, és most újra azt a csapatot láthatjuk, amelyet sokan megkedveltünk.

A kezdők:

Brentford:

Fernández – Goode, Jansson, Pinnock – Canos, Onyeka, Nörgaard, Janelt, Henry – Toney, Mbeumo

Everton:

Pickford – Coleman, Godfrey, Keane, Digne – Townsend, Doucouré, Allan, Gordon – Iwobi – Rondon

A kékek rossz szereplését sokan Rafa Benitez nyakába varrják, és lehet, hogy így van, lehet, hogy a mester és a csapat között nincs meg a kellő kémia, vagy már szimplán eljárt az idő a spanyol feje felett, de az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy elképesztő sérüléshullám közepén van a csapat. Legjobb támadójuk még mindig sérült, a helyére igazolt Rondon a pályán nem tud sokat mutatni, közben egy-egy játékosuk eltiltás miatt esik ki, szóval nem könnyű most Everton edzőnek lenni. És a Brentford ellen sem volt az.

A mérkőzésen összesen egy gól született, az az első félidő közepén. Történt, hogy egy hazai szögletet próbáltak meg kifejelni a liverpooliak, a tizenhatoson belül Andros Townsend és Frank Onyeka csaptak össze. A magas labdát Townsend lábbal, Onyeka fejjel akarta elérni, sejteni lehetett, hogy ebből gond lesz. Így is történt, a kékek középpályása eltalálta ellenfelét, jöhetett a büntető.

Ivan Toney, a gólfelelős állt a labda mögé, jól helyezett lövését Pickford nem tudta hárítani. Már csak azért sem, mert a másik oldalra vetődött.

A találatot követően az Everton kezdeményezett többet, leginkább a Brentford térfelén pattogott a labda. Salomon Rondon közel járt ahhoz, hogy megszerezze első gólját új csapatában, Digne beadását követően egy testcsellel csapta be védőjét, ezzel pedig gólhelyzetbe is került. A befejezés viszont nem sikerült fényesen, Fernández kapus lábbal hárított.

És azzal a helyzettel nagyjából véget is ért a meccs, úgy értve, hogy sem az Everton, sem pedig a Brentford nem okozott ezután veszélyt. Lepörgött a 90 perc változatlan eredménnyel, a bíró pedig három fújással jelezte, hogy nincs itt semmi látnivaló, mindenki menjen Isten hírével. A Brentford nyeretlensége megszakadt, egy gyenge színvonalú mérkőzésen tudták otthon tartani a három pontot.

Egyre komolyabb pácban az Everton, és ma este a városi rivális Liverpoollal csapnak össze, ott sem számítunk a győzelmükre…

Összefoglalás

Új hiányzó egyik együttesben sincs, a Tottenham még mindig Cristian Romerot és Giovani Lo Celsot kénytelen nélkülözni, míg a másik oldalon Kristoffer Ajer, Josh Dasilva és David Raya mellett Zanka és Tariqe Fosu-Henry nem bevethető. Utóbbi játékost ráadásul műteni kell, így jó ideig nem számíthat rá Thomas Frank.

Antonio Conte és az imént említett menedzser is ragaszkodhat a korábbi kezdőjéhez, noha a szezon hosszú, elég rövid a kispad, főleg a Brentfordnál, ők már így is szenvednek a fontos kulcsjátékosaik hiányában.

Eddig ez a két együttes csak a Ligakupában játszott egymással, ez lesz az első bajnoki mérkőzésük. Ez természetesen érthető, a Brentford most először szerepel az első osztályban.

Most majd kiderül, hogy az Everton elleni győzelem inkább a kékek rossz formájának volt köszönhető, vagy a Brentfordnak sikerült kilábalni a válságból. Szerintünk itt inkább az elsőről van szó, a White Hart Lane-en egy nagyon nehéz meccs vár rájuk.

Amit érzésünk szerint nem fognak tudni hozni. A Tottenhamnek jól jött a pihenő, egy ilyen hosszú, és sűrű szezonban felüdülés, ha van plusz egy-két nap a regenerálódásra. Ez majd akkor üt vissza, amikor a Burnley elleni meccset le kell játszani.

Szóval nem húzzuk tovább az időt: Hazai győzelmet várunk,a Brentford jó kis csapat, de nem számítunk ezúttal sokra tőlük.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső