Tottenham – Manchester City: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 14.
Tottenham
Teljesítmény:
N D N N D
  • Tottenham Hotspur Stadium
  • Augusztus 15. 17:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Manchester City
Teljesítmény:
V N N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A pénteki nap ilyen-olyan okokból kifolyólag nem annyira jött be, tömve voltunk meglepetésekkel, bár egy gyönyörű fogást így is fel tudtunk mutatni. Így végül minimális mínusszal zártuk a napot, és úgy gondoltuk, ezt azért csak meg kellene próbálni jóvá tenni. Épp ezért készültünk mára is egy-két tippel. Egy igazi slágermeccset hozunk elsőként: Tottenham – Manchester City találkozó lesz vasárnap a Premier League első fordulójában.

Szegény Nuno Espirito Santo, alig érkezett meg Londonba, máris a lehető legkeményebb ellenféllel futnak össze. A portugál mesternek persze nem lesz idegen a csata, anno a Wolvesszal már párszor megküzdöttek ellenük. Még a siker kulcsa is ott lehet a menedzser kezében, 2019-ben kétszer is legyőzték a Pep Guardiola által irányított manchesterieket.

Akik szép csendben leigazolták az angol futball egyik legnagyobb tehetségét, és hajtanak rá, hogy egy újabb nagy névvel bővüljön a keret. Épp az aktuális ellenfél gólvágóját, Harry Kane-t nézték ki maguknak.

Izgalmas csatára van kilátás, de az egész szezon egy hatalmas adrenalinbomba lehet. Szóval, dőljünk hátra és szórakozzunk! Valamint próbáljunk meg egy kis pénzt is keresni…

A csapatokról

Kitérünk csapataink felkészülésére, az érkezőkre és a távozókra, meg úgy mindenre, ami fontos lehet a tippünk szempontjából.

Tottenham

A tavalyi évet még José Mourinhoval kezdte meg a Spurs, azonban az Európa-liga kiesés, illetve a gyengébb bajnoki szereplés következményeként a Special One távozott. Érkezett beugrónak a mindössze 29 éves Ryan Mason, akiről mindenki tudta, hogy tényleg csak tüzet oltani jött. Senkit nem lepett tehát meg, hogy Levy a nyár elején már be is jelentette az új menedzsert: Nuno Espirito Santot, aki négy éven keresztül a Wolverhampton csapatát edzette.

Szimpatikus, őszinte támadó futballfilozófiával rendelkezik a szakállas mester, ami illik a Spurshöz. Szerintünk jó döntés, aztán majd az eredmények döntenek helyettünk.

Tervekkel egyelőre tele a padlás, gondolunk itt arra, hogy milyen erősítéseket terveznek Észak-Londonban, azonban egyelőre ezekből nagyon kevés realizálódott. Az egyértelmű volt, hogy Santo szeretne belső védőt igazolni, ugyanis Toby Alderweireld Katarba igazolt, Juan Foyth a Villarrealhoz, Danny Rose pedig a Watfordhoz, így kicsit megcsappantak hátul a fehérek.

Volt több opció is (Takehiro Tomiyasu, Duje Caleta-Car), végül azonban az Atalanta argentinja, Cristian Romero csatlakozott kölcsönbe. Ez persze nem zárja ki, hogy a fenti két játékos is Angliába költözik…

A bergamóiak még egy játékost, Pierluigi Gollinit is kölcsönadták, Joe Harttól ugyanis megváltak, ő már a Celtic futballistája, azaz kellett egy tartalékkapus Hugo Lloris mögé. Merthogy még Paulo Gazzaniga is távozott.

Eddig egyetlen játékosra költöttek, de az akár még be is válhat: A Sevilla 20 esztendős U21-es válogatott játékosát, Bryan Gilt kergették, mire Lopeteguiék beadták a derekukat és 25 millió euróért cserébe a szélső csapatot váltott. Gil még fiatal, de az látszik, hogy rendkívül tehetséges, ez az összeg nem túlzó érte. Előtte a jövő.

A két kölcsönjátékos is visszatért klubjába, Gareth Bale, valamint Carlos Vinícius.

Ahogy mondtam, tervek vannak, kérdés, hogy ebből mennyi realizálódik. Kinézték maguknak Danny Ingset, ám róla lemaradtak, a csatárt az Aston Villa szerződtette. Ott van még Mikkel Damsgaard, akire elég sokaknak fáj a foga, Jesús Corona a Porto jobbszélsője, Noni Madueke, aki szintén a támadóharmad jobb szélén kaphatna szerepet, valamint Dusan Vlahovicról is cikkeztek. A 21 éves szerb tökéletes utódja lehetne Harry Kane-nek.

Ne legyenek illúzióink, a válogatott támadó el fogja hagyni a Spurst. Méghozzá hamarosan. A célállomás pedig szinte száz százalék, hogy a City lesz.

Előző 5 meccs eredménye
2021.04.25.Angol Ligakupa
man city
1:0
tottenham
Angol Ligakupa
2021.02.13.Premier League
man city
3:0
tottenham
Premier League
2020.11.21.Premier League
tottenham
2:0
man city
Premier League
2020.02.02.Premier League
tottenham
2:0
man city
Premier League
2019.08.17.Premier League
man city
2:2
tottenham
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Manchester City

Pep talán most fogja a fejét. Reális esély lett volna újra együtt dolgozni korábbi kedvencével, a jelenlegi aktív futballisták legjobbjával, Lionel Messivel, ám épp előtte költött el egy rakás pénzt Jack Grealish leigazolására. Az argentin így végül Párizsban kötött ki, csillagászati fizetéssel meg olyan őrült szurkolókkal, akik hét perc alatt vásároltak 150.000 Messi mezt…

De menjünk tovább, inkább Jack Grealish átigazolásáról beszéljünk. Az Aston Villa legfényesebben ragyogó csillaga brit transzferrekordért cserébe, azaz 117.5 millió euróért került Manchesterbe, az elvárások így finoman szólva is magasak. A 26 éves játékos vezére tudott lenni a birminghami együttesnek, itt egy kicsit nehezebb feladat vár rá. De a tehetségét ismerve meg fogja tudni oldani.

Most már Harry Kane élvez prioritást, Guardiola abszolút nyitott az üzletre, ahogy Kane is, már csak a Spurs vezetőségét kell meggyőzni. De kinek van szüksége egy olyan játékosra, aki elvágyódik a csapattól? És ez nem újkeletű dolog, az elmúlt három nyári szünet arról szólt, hogy a támadó menni akar. Szerintünk hamarosan pont kerül az ügy végére.

Kisebb igazolásokat még végrehajtott a City, Kayky egyelőre Európában nem ismert, de Guardioláék meglátták a lehetőséget benne, a 18 éves brazilért tízmillió eurót fizettek. Illetve még egy harmadik kapust igazoltak a Derbytól ingyen szerezték meg a 35 éves Scott Carsont, aki Ederson és Zack Steffen mögött helyezkedik el a hierarchiában.

Olyan játékosok nem távoztak, akikre igényt tartott volna a klub: Talán Eric Garciára igen, de őt a Barca visszavásárolta (ingyen), illetve eladták az Angelino – Jack Harrison – Lukas Nmecha hármast, akik már tavaly is kölcsönben voltak. Ó, és Sergio Agüero is Katalóniába költözött. Szegény ember… Azért ment, hogy legjobb barátjával, Lionel Messivel lehessen egy csapatban…

Összefoglalás

A City első tétmeccsét már lejátszotta, sok hiányzójuk volt, a Leicester elleni Community Shield mérkőzést nem sikerült megnyerni, Kelechi Iheanacho a 90. percben tizenegyesből rúgott gólja a rókák győzelmét jelentette.

Most vasárnap is lesz bőven hiányzó mindkét oldalon:

A brazil kontingens, vagyis Ederson és Gabriel Jesus a Copán vett részt, Raheem Sterling, John Stones és Kyle Walker az Európa-bajnokságon, Aymeric Laporte karanténban van, amiért egy repülőn utazott egy koronavírusos személlyel, Phil Foden és Kevin De Bruyne pedig sérültek.

A Tottenhamnél Harry Kane játéka kétséges apró sérülés miatt, no meg az is kérdés, egyáltalán hajlandó-e pályára lépni – az első edzést kihagyta, jelezvén távozási szándékát. Cristian Romero térde még nem százszázalékos, így rá sem számíthat majd Santo, Bryan Gil pedig az olimpián döntős spanyol csapat tagja volt, valószínűleg nem kap szerepet még.

A White Hart Lane-en zsinórban háromszor szenvedett vereséget a City, ha van hely, ahova nem szívesen járnak Ferrán Torresék, akkor az Észak-London. Mindhárom meccs 2,5 gól alatti eredményt hozott, ami számunkra most is szimpatikus, tekintettel a rengeteg hiányzóra, valamint az idény eleji formára.

Harry Kane nélkül Szon sem az igazi, amikor a támadó nincs pályán, előfordul, hogy szegény dél-koreai csak keresi önmagát. Márpedig most minden bizonnyal nem lesz, Bergwijn, Dele Alli és Lucas Moura fogja őt hátulról támogatni.

Még így, ennyi hiányzóval is jobb csapatnak tartjuk a Cityt, ám arról nem vagyunk meggyőződve, hogy be is tudják húzni a meccset.

Fő tippünk az under 2,5, nagyon meglepő lenne, ha gólviadalba fulladna a meccs, a másik pedig egy kicsit veszélyesebb: Döntetlennel zárul a mérkőzés.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső