Tottenham – Newcastle: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 24.
Tottenham
Teljesítmény:
N N V V N
  • Tottenham Hotspur Stadium
  • Szeptember 27. 15:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Newcastle
Teljesítmény:
N V N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

José Mourinho együttese két új igazolást is bejelentett a héten, mindkét játékos a Real Madridtól érkezett. Sergio Reguilón tavaly a Sevillában vitézkedett, remekül ment neki a játék, Európa Liga győztesnek mondhatja magát, amely cím megnyerésében ő is fontos szerepet vállalt. A másik játékost pedig senkinek nem kell bemutatni, pláne nem a Spurs drukkereinek. Gareth Bale visszatért, egy éves kölcsönszerződést kötött a klubbal. Erről lentebb részletesen is beszámolót írok.

Ellenfelük is erősített, nem is keveset és az első forduló után joggal hittem, hogy egy erős Newcastle-t látunk idén. Aztán a második fordulóban meg hazai pályán kapnak egy hármast a Brightontól? Nem sok logika van ebben.

Vasárnap Tottenham – Newcastle meccset rendeznek, mi pedig utána járunk, milyen eredményre számíthatunk.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Southampton – Tottenham

A mérkőzés hőse Harry Kane… Lehetett volna, az első félidőben kétszer is hálóba talált az angol válogatott csatár, de mindkét gólt annulálták, méghozzá les miatt. A két meg nem adott Tottenham gól között pedig volt egy Danny Ings találat is, ezt szintén nem adták meg, mivel Ings kézzel sodorta maga elé a labdát. Egyik meg nem adott gólról sem lehetett vitatkozni.

Izgalmas első félidőt láthattunk, már a három visszavont találat is elég eseményt jelentett volna, de ezen felül még számtalan helyzet volt itt is-ott is. Az első (szabályos) találat a 32. percben esett, kisebb meglepetésre a hazaiak szerezték: Kyle Walker-Peters indította Ingset, aki a tizenhatoson belül átvette a labdát, majd egyből kilőtte a hosszú alsót.

Az első félidő legvégén jött az egyenlítés: A dél-koreai Szon ugyanolyan élesnek mondható szögből lőtt, ugyanúgy a hosszú sarokba.

A második játékrészben aztán beindultak a csapatok, és beindult Szon is. A 47. a 64. és a 73. percben is betalált, ezzel pedig nagyon elhúzott a Spurs. Tarthatatlan volt a dél-koreai egész egyszerűen.

A 82. percben pedig Harry Kane-nek is összejött egy szabályos gól, az eredmény már nagyon csúnya volt. Ezt sikerült még kozmetikázni Danny Ingsnek, aki a 90. percben szépített és így beállította az 5-2-es végeredményt.

Reguilón és Bale egyébként nem kerültek a meccskeretbe.

Előző 5 meccs eredménye
2020.07.15.Premier League
newcastle united
1:3
tottenham
Premier League
2019.08.25.Premier League
tottenham
0:1
newcastle united
Premier League
2019.02.02.Premier League
tottenham
1:0
newcastle united
Premier League
2018.08.11.Premier League
newcastle united
1:2
tottenham
Premier League
2018.05.09.Premier League
tottenham
1:0
newcastle united
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Newcastle – Brighton

Az első fordulót követően én magabiztos hazai győzelmet vártam az ellen a Brighton ellen, akik első bajnokijukra készülődtek. Az erősítéseik sem voltak túlzottan nagy számok, erre nem csak engem, hanem ami a fontosabb, a Newcastle csapatát is meglepték.

Hét, azaz 7 perc telt el, amikor már 2-0-ra mentek a vendégek, a Szarkák egyszerűen az öltözőben maradtak. Már a 4. percben büntetőhöz jutottak a vendégek, Lamptey került a tizenhatoson belülre, ahol elkaszálta őt a menteni igyekvő Saint-Maximine. A francia szélső azzal védekezett, hogy elrúgta a labdát, amely igaz, csakhogy vele együtt Lamptey lábát is.

Maupay állt a labda mögé és a kapu közepébe lőtt, 0-1.

Három perccel később jött a második Brighton és a második Maupay gól, ezúttal akcióból. Trossard szaladt el a jobbszélen, középen teljesen üresen helyezkedett Maupay és Darlow mellett a hálóba gurított.

Érthető módon a hazaiakat teljes mértékben sokkolta a két korai gól, míg a vendégeket szabályosan felspannolta. Lamptey nagyjából mindegyik Brighton akcióban benne volt, nagyon élt a 19 esztendős Chelsea-nevelés.

Könnyen 3 vagy akár 4 góllal is mehetett volna szünetre a két csapat, de maradt a 0-2.

A második játékrészben a Brighton tovább támadott, lőttek is egy kapufát, míg a túloldalon Wilson egy 100%-os ziccert hagyott ki.

A második félidőre is jutott egy gól, illetve egy kiállítás, mindkettőt Brighton játékos mondhatja magáénak. A gólt Connolly egy szép csavarás után szerezte a 83. percben, a piros lapot pedig Bissouma, miután átment Karate kölyökbe és sarokkal fejbe rúgta (bizony) Lewist.

A korai góloktól teljesen szétesett a Newcastle, nagyobb gólkülönbséggel is nyerhettek volna a vendégek.

Összefoglalás

Nagyon szeretném már látni teljes pompájában a Tottenhamet, remélhetőleg erre lesz is esélyem, bár az utolsó információk szerint Gareth Bale sérült. Nem szokatlan ez, Madridban számtalan meccset ki kellett hagynia. Sokan abban látták a problémát, hogy rengeteg izmot szedett magára, ami miatt sokkal sérülékenyebb lett, de… Nem vagyok orvos.

És a már ígért részletek a kölcsönről. Szóval, csak egyetlen gondolatot akartam megosztani veletek, hogy is történhetett, hogy ennyire megromlott Bale és a Real Madrid között a kapcsolat? Mino Raiolát sokszor szokták elővenni agilis, agresszív és cseppet sem szimpatikus hozzászólásai miatt, de még ő is elbújhat Jonathan Barnett mögött, aki Bale-t képviseli és az egész konfliktus egyik katalizátora. Nyilatkozatai minden jó ízléssel rendelkező szurkolójának zsebében bicskát nyit, így a lehető legjobb, amit Bale tehetett, hogy távozott…

Reguilón viszont bátran kezdhet és a másik oldalon Dohertyvel igazán ütős kis párost alkothatnak. Mindketten jól védekeznek, de legnagyobb erejük a támadásokban van.

Szon bizonyította, hogy jó formában van, Kane pedig azt, hogy teljesen mindegy, hol van, milyen formában, vérében van a gólszerzés.

A Newcastle az első meccsén remekül játszott, a másodikon pocsékul. Meglepő volt, hogy sem Joelinton, sem Almirón nem kezdett, nem tudom, miért gondolta Steve Bruce, hogy őket ki kell hagyni a kezdőből.

A Szarkák egyébként a közelmúltban kétszer is megtréfálták a Spurts a White Hart Lane-en, tavaly 1-0-ra, 2015-ben pedig 1-2-re nyertek ellenük.

Most viszont nagyon durva dolgoknak kell történni ahhoz, hogy ne a Spurs nyerjen. A két madridival kiegészülve akár top 4-re is esélyesek, persze ebbe lesz beleszólása még pár csapatnak.

A csapatok erejét tekintve meglepően magas az odds, mert bár jó játékosok alkotják a Newcastlet, de a Tottenham lényegesen erősebb. Ha Szon és Kane így folytatják, sima hazai lesz a meccs vége.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső