Újpest – Budapest Honvéd: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 június 04.
Újpest
Teljesítmény:
V V D V V
  • Szusza Ferenc Stadion
  • Június 06. 21:05
Nézd élőben itt:
Joker8
Budapest Honvéd
Teljesítmény:
N N N D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Predrag Rogan ettől a héttől irányítja az Újpestet, miután Nebojsa Vignjevic majd’ hét év után közös megegyezéssel távozott a nagy múltú egyesülettől. Fel is van adva a lecke az új tréner számára, első mérkőzésén a friss kupagyőztes Budapest Honvéd lesz az ellenfél. Mit is lehetne elmondani az Újpest idei szezonjáról? Sok jót sajnos nem. Náluk több NB1-es mérkőzése semelyik csapatnak nincs ebben az országban, most mégis félő, hogy a következő szezont a másodosztályban kezdik meg.

Ezért jött az új tréner, hogy ezt megakadályozza, de valljuk be: Irgalmatlan nehéz dolga lesz. De semmiképp nem lehetetlen.

Tippeljük meg az Újpest – Budapest Honvéd meccs kimenetelét!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Kisvárda – Újpest

Nebojsa Vignjevic utolsó meccse – mint később kiderült. A szerb mester hét évet töltött az Újpest kispadján, azonban a Várdától elszenvedett vereséget követően Roderick Duchatelet és Vignjevic közös megegyezéssel szerződést bontottak.

Már aznap kiderült az új edző személye, a szintén szerb Predrag Rogan ült le a kispadra, akinek nem ismeretlen az újpesti közeg, 2017-ben már volt Vignjevic másodedzője a csapatnál.

Hogy a meccsről is essen szó: Tovább mélyült a gödör, amiben a lila-fehérek vannak, a Kisvárda 1-0-ra verte őket.

Az első félidőhöz gyakorlatilag nem sok köze volt Ristevskiéknek, a Kisvárda végigtámadta azt, és sokszor kellett Banainak játékba avatkozni.

Szegény embert az ág is húzza – egyetlen helyzetet tudtunk újpesti oldalon feljegyezni, előbb a kapus védett, majd a kipattanó a kapufán csattant.

Szegény embert az ág is húzza: II. rész – Fordulás után megfogyatkoztak a vendégek: A csereként beállt román Calcan 9 percet tölthetett a pályán, mivel egy Böde Danit idéző dzsúdódobással vágta földhöz várdai ellenfelét. A bíró és az asszisztens rövid tanácskozása után mutatták fel neki a piros lapot. „Pofára esett, mint a zsíros kenyér” – ahogy Böde mondta elhíresült nyilatkozatában.

A győztes gólt nyolc perccel a kiállítást követően szerezte a Kisvárda, Bumba volt a gólszerző.

Szegény embert az ág is húzza: III. rész – A hosszabbításban egy akción belül háromszor is egyenlíthettek volna Novothnyék, de kétszer a kapus hárított, egyszer pedig a védő mentett a gólvonalról.

Tipikus esete ez annak, amikor semmi nem akar összejönni…

Előző 5 meccs eredménye
2019.12.14.OTP Bank Liga
budapest honvéd
0:0
újpest
OTP Bank Liga
2019.08.31.OTP Bank Liga
újpest
2:3
budapest honvéd
OTP Bank Liga
2019.04.20.OTP Bank Liga
újpest
0:0
budapest honvéd
OTP Bank Liga
2018.12.15.OTP Bank Liga
budapest honvéd
2:2
újpest
OTP Bank Liga
2018.09.01.OTP Bank Liga
újpest
0:0
budapest honvéd
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Budapest Honvéd – Debrecen

Jól hangolt a szerda esti kupadöntőre Pisont István, akinek ez volt az első bajnoki mérkőzése a kispestiek kispadján, hiszen nemrég váltotta az olasz Sanninot, azóta csak kupameccseken dirigált. Kevésbé forgatta fel a csapatát, mint a döntő másik résztvevője, de azért Lanzafame, George is csak a kispadon kapott helyet. Volt helyettük azonban Ugrai, aki mióta hazatért jó játékot produkál piros-fekete színekben.

Kicsit előreugrok az időben, hogy ezt a fenti mondatomat bebizonyítsam: A Honvéd az elmúlt két meccsén (Debrecen, Mezőkövesd) öt gólt szerzett, abból hármat előzött meg pontrúgás, ezeket mind Ugrai végezte el. A Haladásban, Diósgyőrben is megforduló támadó ezek mellett egy gólt rúgott büntetőből.

Vissza a Debrecen elleni meccsre: Az első félidőben Ugrai Kambert találta meg, ezzel szerzett vezetést a Budapest Honvéd. Kamber gólörömként levette a mezét, amiért sárgát kapott – ennek a későbbiekben lesz jelentősége.

Próbált egalizálni a Debrecen, de nem találtak kaput, Tujvelnek nem kellett játékba avatkozni, 1-0-s „hazai” győzelemmel zárult az első félidő. Azért az idézőjel, mert a meccset az Új Hidegkuti Nándor Stadionban bonyolították le, ami ugyebár az MTK otthona.

Rögtön a fordulást követően jött a második kispesti gól. Gazdagot rúgták fel a tizenhatoson belül, a pontrúgás-specialista Ugrai pedig nagyon magabiztosan értékesítette a büntetőt.

Hogy ne legyen annyira nyugodt Pisont a pálya szélén, arról az első gól szerzője gondoskodott, Kamber ugyanis elkésett egy belépővel, emiatt megkapta második sárgáját. Hat percre rá szépített a Debrecen, Adeniji pofozta közelről a hálóba a labdát.

Elkezdett nyomni Vitelki csapata, a Honvéd pedig sündisznóállásban várta a hármas sípszót. Túlságosan kitámadtak a fehérek, ebből elég volt egyszer meglépnie Szendreinek, a fiatal támadó bombagóljával visszaállította a kétgólos különbséget és eldöntötte a mérkőzést csapata számára.

Összefoglalás

Újpesten nem fog megváltozni minden egy csapásra, attól hogy edzőváltás volt még nem lesznek jóban a szurkolók az elnökkel, még mindig utálják saját címerüket a lilák, még mindig úgy gondolják, hogy az UTE-t ki akarják fosztani és még mindig félhetnek a kieséstől. De egy edzőváltás a játékosok hozzáállását igenis meg tudja változtatni.

Tényleg szomorú lenne látni, hogy megannyi nagy vagy nagyobb múlttal rendelkező csapatok essenek ki a másodosztályba. Szomorú volt, amikor eltűnt a Győr, a Nyíregyháza, a Haladás, csupa-csupa olyan futballváros, ahol élnek-halnak a fociért és ahol a szurkolók még ebben a helyzetben is jártak, járnak ki a meccsekre. Most egy újabb szomorú nap jöhet el, amennyiben az Újpest kiesne.

Reménykedem is benne, hogy sikerül kiharcolniuk majd a bentmaradást, de addig még hosszú és álmatlan éjszakák várnak a játékosokra. A Honvéd a kupagyőzelem után bizonyára nem a legerősebb csapatával fog kifutni a pályára, így esélyesnek találom az újpesti diadalt.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső