Újpest – Kisvárda: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 10.
Újpest
Teljesítmény:
V D N N N
  • Szusza Ferenc Stadion
  • Szeptember 13. 15:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Kisvárda
Teljesítmény:
V N V N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A válogatott megtette, amit tudott a szünet alatt, véleményem szerint erőn felül teljesített és két meccsen három pontot gyűjtöttek be két erős ellenfél ellen. Most viszont már újra az első osztályú bajnokságon van a fókusz, vasárnap pedig az Újpest – Kisvárda meccset rendezik, ez pedig szerintem egy kihagyhatatlan meccs sportfogadás szempontjából. Relatíve új vezetőedző mindkét oldalon (Supka valóban a szezon előtt vette át az irányítást, Predrag Rogan pedig a tavalyi szezon végén), így mindketten saját szájízük szerint alakíthatták a keretet. Ki jött ki ebből jobban? Ki a meccs esélyese? Mindjárt megnézzük!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Puskás Akadémia – Újpest

Voltak problémák rendesen a Puskás Akadémiánál, hiszen a koronavírus miatt egy megfiatalított csapattal tudtak csak kiállni az Európa Ligában, majd miután kikaptak kérvényezték ennek a találkozónak a halasztását, de ebbe már nem ment bele az MLSZ. Így azt gondoltam, ez a fiatalokkal teletűzdelt csapat kevés lesz az Újpest ellen. És tévedtem. Megint. A gondolataim abszolúte megállták a helyüket, csak aztán a Puskás fiataljai adtak egy akkora gyomrost, amekkorát csak Papp Laci tudott volna.

A meccs 11. percében Komáromi György, a PAFC 18 esztendős szélsője már jelezte felém, hogy rossz utat választottam: 18 méterről nagyon okosan csavarta el Banai mellett a labdát, ezzel szerzett vezetést a hazai csapat.

Négy perccel később Banai hibázott óriásit, egész egyszerűen odapasszolta a labdát Kiss Tamásnak, aki viszont nem tudta kihasználni a helyzetet, vagy mondhatjuk, hogy Banai javította a hibáját.

Még nehezebb helyzetbe került a vendégcsapat a 40. percben. Stieber Zoltánt rúgták fel az ellenfél tizenhatosa előtt, de a játékvezető nem fújt. Stieber pedig fogta magát és jó nagyot rúgott a Puskás védőjébe. Mehetett is zuhanyozni.

Stieber kiválása nem zavarta meg a lila-fehéreket, inkább felbőszítette őket, így három perccel később Simon Krisztián (naná, hogy ő) egyenlített.

Ha Komáromi György gólja nagy volt, akkor mit mondjunk Szolnoki találatára? A második félidő elején az Újpest röviden szabadított fel, Szolnoki pedig kapásból elengedett egy bombát. Banainak esélye sem volt.

Hosszú ideig aztán semmi (egy Deutsch lövésen kívül), majd a 82. percben Vincent Onovo szabálytalankodott a tizenhatoson belül, Plsek pedig értékesítette a büntetőt.

A meccs végére még egy Újpest gól is belefért, Máté fejesével szépítettek a vendégek, azonban újabb találat már nem született.

Előző 5 meccs eredménye
2020.05.30.OTP Bank Liga
kisvárda
1:0
újpest
OTP Bank Liga
2019.12.07.OTP Bank Liga
újpest
1:0
kisvárda
OTP Bank Liga
2019.08.24.OTP Bank Liga
kisvárda
2:0
újpest
OTP Bank Liga
2019.03.16.OTP Bank Liga
újpest
1:0
kisvárda
OTP Bank Liga
2018.11.10.OTP Bank Liga
kisvárda
1:4
újpest
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Kisvárda – Puskás Akadémia

Az elmaradt mérkőzések miatt Supka Attila csapata is Hornyák Zsolt csapatával játszott utoljára, és Simon Krisztiánékhoz hasonlóan ők is vereséget szenvedtek, ők sem úszták meg 3 kapott gól alatt.

Ezt a meccset amúgy a válogatott szünetben bonyolították le, és Plsek ismételten eredményes tudott lenni, ismételten tizenegyesből. Ezt megelőzően a hazaiaknak és a vendégeknek is volt helyzete, de Auerbach és Dombó is a helyén volt. A tizenegyest pedig Baranyai hozta össze, miután felvágta Komáromit.

És ha már Komáromi, a második félidőben újfent betalált a fiatal magyar szélső, ezúttal Nagy Zsolt kiugratását használta ki.

A kegyelemdöfést a gólpasszt adó Nagy Zsolt vitte be, közelről bombázta szét Dombó kapuját.

Magabiztos győzelmet arattak a vendégek, és ugyan voltak helyzetei a házigazdának is, mégis nagyon sima lett a vége.

Összefoglalás

Továbbra is tartom, hogy az idei bajnokságban a Kisvárda lesz az egyik csapat, amelyik a kiesés ellen fog harcolni. A Puskás Akadémia ellen mutatott játék a gyengébbek közül való volt, és bár ott egy győzelem a Budapest Honvéd ellen… Hát, ők még nem álltak össze, maradjunk annyiban.

Azonban az Újpestnél sem annyira sima a helyzet, pedig a múlt évben Rogannak sikerült összekaparnia a fiúkat, így nem volt probléma végül. Most egy győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel állnak.

Összesen hatszor találkoztak eddig, kétszer nyert a Kisvárda, négyszer az Újpest. Arra még nem volt példa, hogy a Megyeri úton maradjon pontok nélkül a lila-fehér egyesült.

És szerintem ez most sem lesz így. Ehhez képest, hogy mennyire esélytelennek tartom a Kisvárdát az odds nagyon jó, és az, hogy Stiebert kiállították szinte semmit nem számít. Ez volt az első meccse az idényben, előtte is megoldották nélküle. Nem biztos azonban, hogy nem lesz Stieber nevű játékos a kezdőben, ugyanis Zoltán testvére, András is a klubnál van.

Banai továbbra is remek formában, ahogy Simon Krisztián is, de a többi támadónak is illene utolérnie Simont, mert egyedül nagyon nehéz dolga lesz.

A Kisvárdánál Viana és Kovácsréti is megfelelő minőségű munkát tesz az asztalra hétről hétre, őket lehet dicsérni mindenképp, de a többiek… Van hova fejlődni, na.

Csak magamat tudnám ismételni, azt meg nem szeretem, szóval rátérek a lényegre:

Újpest győzelmet várok, azt várom, hogy Simonon kívül valaki más is hátára veszi a csapatot, mondjuk Mitrovics vagy épp Bacsa. Aztán egy győzelemmel megindulhatnak felfelé a tabellán.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső