Újpest – Puskás Akadémia: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 09.
Újpest
Teljesítmény:
N N N N N
  • Szusza Ferenc Stadion
  • December 11. 20:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Puskás Akadémia
Teljesítmény:
N N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A mai tippek közül harmadikként hazánk egyik bajnokija, az Újpest – Puskás Akadémia következik. Az Újpest két hete tért vissza a pályára, és nem mondhatni, hogy csalódást okoztak volna. Igaz, nyerni nem sikerült, de a Paks ellen csak egy-két percen múlt a váratlan siker, a Budafok ellen meg… Jó, az nem volt egy jó meccs, de a lényeg, hogy ott is összejött egy döntetlen.

A Puskás Akadémia esetén mit is mondhatnék? Egyáltalán nem nyújtják azt, mint tavaly, Hornyák Zsolt úgy tűnik, hogy a légiósok mellett tette le a voksát, a fiatalok, most már csak elvétve kapnak szerepet.

A fogadóirodák szerint most sem az Újpest a találkozó esélyese. De ez valóban így van? Van annyira jó a Puskás? Én nem vagyok ebben annyira biztos…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Budafok – Újpest

Ha nagyon gonosz akarnék lenni, akkor azt mondanám, hogy a mérkőzés első félidejével bizony büntetni lehetne. El tudom képzelni, ahogy Guantanamoban a fegyenceknek ezt vetítik le, csak azért, hogy végre valljanak…

Ezzel mindent el is árultam, pocsék első játékrész volt ez, alig láthattunk helyzeteket, inkább a mezőnyben ölték egyet a csapatok. Két hazai lehetőség akadt, Pajovics kellett mindkét alkalommal, hogy ne szülessen gól.

A második félidő egy kicsit élénkebb játékot hozott, és legalább gólokat is láthattunk. Azt a két gólt is három percen belül elintézték a felek. Előbb a hazaiakon volt a sor, egy jogos tizenegyeshez jutottak a meccs 55. percében, Nikola Mitrovics taposta meg Kulcsár Kornél lábát a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig ellentmondást nem tűrően a tizenegyespontra mutatott.

Kovács Dávid vállalkozott a büntető elvégzésére, és nem is hibázott.

Azonban, a következő percek az egyenlítést is meghozták. Simon Krisztián végezhetett el szögletet, a teljesen üresen álló Csongvai szépen csúsztatott a kapu jobb sarkába, még a kapufa is besegített neki.

A hazaiak közelebb álltak a győzelemhez, az egyenlítés után Kulcsár lövését a gólvonalról mentették a vendégek, majd egy lecsúszott beadás-szerűség a kapufán landolt, a kipattanónál pedig Szakály mentett önfeláldozóan.

Szerencséje volt több ízben is a lila-fehéreknek, még messze van a csúcsforma…

Előző 5 meccs eredménye
2020.08.30.OTP Bank Liga
puskás akadémia
3:2
újpest
OTP Bank Liga
2020.02.29.OTP Bank Liga
újpest
2:3
puskás akadémia
OTP Bank Liga
2019.11.09.OTP Bank Liga
puskás akadémia
1:3
újpest
OTP Bank Liga
2019.08.03.OTP Bank Liga
újpest
1:3
puskás akadémia
OTP Bank Liga
2019.05.11.OTP Bank Liga
újpest
0:1
puskás akadémia
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Puskás Akadémia – Kisvárda

Újabb 0-0-s meccs, a forduló egyik – mondjuk úgy – rangadója volt ez, a 3. és 4. helyezett csapott össze. Attól függetlenül, hogy a találkozón nem esett egyetlen gól sem, ez egy egész korrekt kis meccs volt. Főleg az első félidőben láthattunk szép helyzeteket, kezdjük mindjárt Navratiléval, aki Bumba elképesztően jó és pontos labdájával iramodott meg a Puskás kapuja felé, de Tóth kapus védte a lövést.

A túloldalon is volt egy nagy bravúr, van Nieff távoli bombáját hárította Dombó. A kipattanót hiába lőtte hálóba Mance, előtte már lesen volt, maradt a 0-0.

A 12. percben újabb kisvárdai lövést jegyezhettünk fel, Cukalasz lőtt, Tóth meg védett.

Knezevicsnek volt még egy jó lövése, amit Melnyik blokkolt, nagy szükség volt rá, különben biztosan gól született volna.

A folytatásban is akadtak helyzetek, a második félidő inkább a Puskás Akadémiáé volt, de balhéból is akadt. Történt, hogy egy beadást szedett fel könnyen Dombó, de Mance úgy gondolta, hogy nyújtott lábbal rácsúszik a kapusra. Nem is tetszett ez egyetlen kisvárdainak sem, és a kabaré, hogy még Mancénak állt feljebb… Oké, nem reagálok, nem az én tisztem. De a véleményem sejthetitek.

A forduló rangadóján tehát nem született gól, a forduló végére mindketten egy-egy helyet hátrébb csúsztak.

Összefoglalás

Lehet, hogy butának néztek, de számomra ez a Puskás Akadémia semmi különlegeset nem mutat, ahhoz képest, hogy az ötödik helyen állnak jelen pillanatban a tabellán, attól még nem tartom őket erős csapatnak. Már a tavalyi harmadik hely is érthetetlen volt számomra, de ahogy látjuk, az erőviszonyok az NB1-ben folyamatosan változnak. Igen, most a Honvédra gondoltam elsősorban.

Az Újpest pedig… Miután érkezett Predrag Rogan, fel tudta pörgetni a csapatot, aztán a nyáron igazolt játékosok közül jó páran nem ütötték meg a mércét. Maradt el találkozójuk, vettek is el tőlük pontokat, a mostani helyezésük nagyjából reális, még így is.

Várom, hogy egy kicsit ismét felpörögjenek, mert így még akár gondok is lehetnek. Elhiszem, nehéz visszarázódni, de muszáj…

Eddig két 1-1-es döntetlent játszottak, ez most sem teljesen ördögtől való elképzelés. Nem feltétlenül az 1-1, hanem a döntetlen.

A Puskás idegenben nem brillírozik, 2 győzelem, 4 vereség a mérlegük. Az Újpest meg otthon nem játszik jól, csak egyszer tudtak odahaza győzni.

Nekem sokkal szimpatikusabb volt az a Felcsút, amely tömve volt fiatal magyar srácokkal. Még ha kényszerből is… És most egyetlen PFLA drukker se sértődjön meg, de megint az történik, amit már számtalan magyar csapat megcsinált: Idehozunk tucatlégiósokat, akik aztán egy-másfél év múlva távoznak, és három hónap múlva már nem is emlékszünk a nevükre. Én jobban örülnék, ha pl. Komáromi több lehetőséget kapna.

És amíg ez lesz, addig a Puskás Akadémia nem tud majd komoly sikereket felmutatni. Hogy ezen a meccsen képes lesz-e rá? Előfordulhat. Azt viszont kétlem, hogy sok gól esik majd a találkozón, a számok legalábbis nem ezt mutatják. A mostani tippem az, hogy 2,5-nél kevesebb gólt fogunk látni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső