Ukrajna – Franciaország: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 02.
Ukrajna
Teljesítmény:
D V N V N
  • NSC Olympic Stadium
  • Szeptember 04. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Franciaország
Teljesítmény:
D V D D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A francia válogatottnak az a nagy szerencséje, hogy a többi csapat is bukdácsol. Konkrétan a gall kakasokon kívül senki nem tudott még három ponttal gazdagodni, igazán szürreális élmény a tabellára és a lejátszott meccsekre pillantani. Így két meglepetés pontvesztés után is magabiztosan vezetnek, de azért nem kellene játszani a tűzzel.

Karim Benzemáék Bosznia-Hercegovina csapatát voltak képtelenek legyőzni, bár talán ez sikerült volna, ha Jules Koundét nem állítja ki a játékvezető. Így még az egy pontot is sikerként kell elkönyvelni.

Ukrajnában közben nagy változások voltak. Az eddigi szövetségi kapitány – a legendás játékos, aki aktív pályafutása alatt még Aranylabdát is nyert -, Andriy Shevchenko a sikeresnek mondható Európa-bajnokságot követően elhagyta a csapatot, mivel szerződése lejárt, meghosszabbítani pedig nem állt szándékában. A hírek szerint a klubfutball vonzza az egykori támadót.

Sietnie kellett az ukrán szövetségnek, hogy megtalálják az utódot, erre augusztus közepén került sor. A befutó a 64 esztendős Oleksandr Petrakov lett, akinek megbízatása lényegében ideiglenesnek mondható, mert csak a 2022-es VB-ig szól. Persze, siker esetén ez meghosszabbodhat. Petrakov leginkább az ukrán utánpótlásban tevékenykedett, tíz éve már, hogy a különböző korosztályos csapatokat vezeti.

Most, hogy ezen túl vagyunk, kezdjük az Ukrajna – Franciaország meccs előzetesét!

Az előző kör

Mindkét együttes pályán volt tegnap este. Röviden összefoglaljuk a mérkőzéseiken történteket, így talán könnyebben tudjuk megtippelni az összecsapásuk végeredményét.

Kazahsztán – Ukrajna: 2-2

G.: Valiullin (2) ill. Yaremchuk, Sikan

Van egy jó és egy rossz hírünk az ukrán szimpatizánsok számára – már, ha Magyarországon vannak ukrán szimpatizánsok, akik erről nem tudnak: Szóval, a jó hír az, hogy Ukrajna még mindig veretlen a kvalifikációs sorozatban. A rossz pedig az. hogy Ukrajna még mindig nyeretlen a kvalifikációs sorozatban. Négy meccs, négy döntetlen. Ezt csinálja utánuk valaki. Kazahsztán ellen mondjuk nagyon közel volt a siker, de… Valiullin közbe tudott szólni a legeslegvégén.

A kezdők:

Kazahsztán:

Pokatilov – Bystrov, Marochkin, Logvinenko, Maliy, Valiullin – Tagybergen, Kuat, Vassiljev – Nurgaliyev, Shushenachev

Ukrajna:

Pyatov – Karavaev, Zabarnyi, Matviienko, Mykolenko – Yarmolenko, Sydorchuk, Zinchenko, Sobol – Buyalskyy, Yaremchuk

Három győzelem után illett volna nyernie a kék mezben játszó Petrakov legénységnek, a második helyért öldöklő küzdelem lesz Finnország, Bosznia-Hercegovina és Ukrajna között. Így a kicsiket – esetünkben Kazahsztánt – kötelező verni.

Úgy is kezdődött a meccs, mert a Benfica friss igazolása, Roman Yaremchuk kevesebb, mint 120 másodperc alatt kapuba talált. Méghozzá hogyan talált a kapuba, te jó Isten! Yaremchuk egy magas labdát táncoltatott meg kétszer a mellén a kaputól mintegy 22 méterre, majd pattanás nélkül rábombázta. Pokatilov ugyan ugrott érte, de a labda tökéletes ívben csapódott a kapu jobb felső sarkába.

Bár a kazah gárda sem játszott teljesen veszélytelenül a nagyobb helyzetek mégis a vendégek előtt adódtak. Sydorchuk és a csapatkapitány, Yarmolenko is megduplázhatta volna az ukránok előnyét, de nem sikerült egyiküknek sem bevennie a kaput.

Ugrunk a második félidőre, mert az igazán finom dolgok ott történtek. Kezdődött azzal, hogy Kazahsztán hálóba talált, de Abat Aymbetov találatát lesállás előzte meg.

Viszont a hazaiak nem adták fel, és hat perccel később már szabályos gólt szereztek: Ruslan Valiullin, a balbekk egyenlített. Lövése közelről érkezett, erő is volt benne, de talán a rutinos Pyatovnak onnan nem kellett volna kapitulálnia.

Haladtunk előre az időben, és eljöttek a hosszabbítás percei. A 93. perc eseménye, hogy Ukrajna együttese újfent betalált, a csereként pályára lépő Danylo Sikan kotort be közelről egy labdát, de itt még nem volt vége. Kazahsztán ismét felállt a padlóról, és az utolsó utáni másodpercben másodszor is kiegyenlített. Megint Ruslan Valiullin szerezte a gólt, megint ugyanonnan lőtt és pontosan ugyanoda. Ha az elsőt még elnéztük Pyatovnak, a másodikat már nem lehet…

Hihetetlen izgalmak közepette ért véget a meccs, Kazahsztán pedig megérdemelte az egy pontot.

Előző 5 meccs eredménye
2021.03.24.VB-selejtező 2022
franciaország
1:1
ukrajna
VB-selejtező 2022
2020.10.07.Barátságos Mérkőzés
franciaország
7:1
ukrajna
Barátságos Mérkőzés
2013.11.19.VB-selejtező 2014
franciaország
3:0
ukrajna
VB-selejtező 2014
2013.11.15.VB-selejtező 2014
ukrajna
2:0
franciaország
VB-selejtező 2014
2012.06.15.Európa-bajnokság 2012
ukrajna
0:2
franciaország
Európa-bajnokság 2012
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Franciaország – Bosznia-Hercegovina: 1-1

G.: Griezmann ill. Dzeko

A tegnap esti mérkőzések közül talán ez jelentette a legnagyobb meglepetést, hiszen előzetesen a bukmékerek nagyon lesajnálták a bosnyák csapatot. Mi is inkább a franciák felé hajlottunk, de fogadásunkban az szerepelt csak, hogy két és fél gólnál több esik majd a találkozón.

A kezdők:

Franciaország:

Lloris – Koundé, Varane, Kimpembe, Digne – Veretout, Pogba, Lemar – Benzema, Griezmann, Mbappé

Bosznia-Hercegovina:

Sehic – Hadzikadunic, Ahmedhodzic, Sanicanin – Susic, Hadziahmetovic, Pjanic, Cimirot, Kolasinac – Demirovic, Dzeko

Didier Deschamps úgy döntött, újoncot avat, Jordan Veretout, az AS Roma játékosa ezzel debütált a nemzeti csapatban.

Az iramra a mérkőzésen nem lehetett panasz, ugyanis mind a bosnyákok, mind a franciák nagy elánnal vetették bele magukat a küzdelembe. Az első öt percben egy-egy helyzet is kialakult, de mindkét esetben a partjelzők emelték a kezükben levő zászlót, tehát semmiképp nem lett volna gól.

Igazán nagy helyzet nagyon sokáig nem is alakult ki, bár úgy negyedóra elteltével a franciák átvették az irányítást, és voltak percek, amikor szabályosan kapujuk elé szögezték a vendégeiket.

Volt egy tizenegyes-gyanús szituáció, amikor Ahmedhodzic nem engedte felugrani Mbappét, a játékvezető viszont nagyvonalúan továbbot intett.

A 27. percben Kylian Mbappé szinte az alapvonalról találta el a jobboldali kapufát, ez volt a francia csapat addigi legveszélyesebb helyzete.

Nagyon gyors gólváltással folytatódott ezt követően a játékrész: A 36. percben Thomas Lemar adta el saját térfelén a labdát, amire Demirovic lecsapott, Edin Dzeko elé került a játékszer, az Inter csatára pedig 20 méterről kilőtte a bal alsó sarkot.

Dzeko az egyenlítésben is főszerpet játszott, egy rövidre érkező szögletet fejelt rá Antoine Griezmann hátára, a labda onnan vánszorgott a kapuba. Sőt még irányt változtatott Hadzikadunicon is, szóval ez egy ilyen… öngólszerűség volt, amit Griezmannak adtak.

Egyébiránt Sehic kapus még kihúzta a labdát a kapuból, a játékvezető órája pedig nem jelzett, így a VAR segített be a bírónak.

A második félidő elején Jules Koundé aztán elintézte a franciák győzelmét azzal, hogy az 51. percben kiállíttatta magát. A Sevilla védője az ellenfél szögletzászlójánál csúszott oda kutya keményen Ahmedhodzic lábára, és bár először megúszta sárgával, ismét jött a VAR.

Azonban Bosznia nem tudta kihasználni az emberelőnyt, egy rettenetesen unalmas második félidőt kaptunk, ahol összesen négy kapura lövési kísérlete volt a csapatoknak, ezek közül egyik sem találta el a kaput…

Az egy pont így is értékes a bosnyákok számára, Didier Deschamps pedig minden bizonnyal elbeszélget majd Jules Koundé fejével.

Összefoglalás

Franciaországnak nem ez volt az első buktája ebben a sorozatban. A nyitánykor is döntetlent játszottak, épp a mostani ellenfél, Ukrajna ellen. Ami azért volt akkoriban hatalmas meglepetés, mert előtte 7-0-ra mosták le őket Pogbáék.

Azóta sok minden változott, Ukrajna egész jól szerepelt az EB-n, Franciaország meg… Hát, ők leszerepeltek, hogy ilyen kis frappánsan fogalmazzak.

A franciák támadó triója egész jól szuperált, mondom ezt annak ellenére, hogy a kapu előtt nem igazán jött össze nekik semmi, de ugyanez igaz az ukránokra is.

Jules Koundé nem játszhat eltiltás miatt, így Leo Dubois megkaphatja az esélyt kezdőként.

Ukrajnában nem könnyű nyerni, ez a franciáknak egyszer, egy 2011-es barátságos meccsen sikerült. Azóta viszont nem.

Most is megnehezítik majd a dolgukat, mi pedig annyira ezúttal nem bízunk a világbajnokban. Hajlunk egy meglepetés eredmény felé, számunkra a döntetlen a legszimpatikusabb, de inkább azt mondjuk, hogy Ukrajna és Franciaország is a hálóba talál szombat este.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső