Union Berlin – Hertha BSC: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 16.
Union Berlin
Teljesítmény:
D V V N D
  • An der Alten Försterei
  • November 20. 18:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Hertha BSC
Teljesítmény:
D V N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ahogy azt már korábban többször mondtam, engem mindig elvarázsolnak a városi rangadók. Nem tehetek róla, ez az egyik gyengém. És az Union Berlin – Hertha BSC így a kedvemre való, nekem találták ki. Remélhetőleg, szombaton este is elégedettséggel tölt el, hogy időt és energiát feccöltem ebbe a meccsbe…

A helyzet egy kicsit javult a Herthánál, nemrég még Dárdai Pál menesztéséről cikkeztek, maga a mester is ironikusan megpendítette saját kirúgását, a hírek szerint a kapcsolat nem a legfelhőtlenebb az új sportigazgatóval, közben a csapat pedig szenved. A magyar válogatott korábbi edzőjének nem csak a felette levőkkel gyűlik meg a baja, a múltkor látványosan összeszólalkozott játékosával, Kevin Prince Boatenggel, és bár utána a közösségi médiában megjelent egy ölelkezős kép róluk, miszerint szent a béke, azért az nyilvánvaló, hogy a szereplés okozta frusztráció ott ólálkodik az öltöző falain belül is. Ilyen körülmények között nehéz készülni, mindenesetre a Hertha képes bravúros eredményekre. Ilyen például a Frankfurt elleni idegenbeli siker, vagy a Borussia Mönchengladbach legyőzése hazai pályán.

A válogatott szünetre egy döntetlennel mentek el, a Bayer Leverkusent megfogni szintén nem kis teljesítmény.

És akkor ott az Union, aki szépen, lassan a Hertha fejére nőtt. A nemzetközi kupaszereplést is sikerült kivívniuk, és bár „csak” az Európa Konferencia-ligáról van szó, jó lehet most az Union szurkolójának lenni.

A bajnokságban most sem vallanak szégyent, bár most épp egy kisebb gödörbe kerültek, három forduló óta nem tudtak nyerni. Ha minden sorozatot figyelembe veszünk, akkor hat meccs óta nyeretlenek.

Ki tudja-e használni ezt a Hertha? Vagy pont a rivális ellen talál magára újra az Union Berlin? Erről fogunk beszélgetni.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Köln – Union Berlin: 2-2

G.: Modeste (2) ill. Ryerson, Promel

Élmény mostanában Köln meccseket nézni, a srácok nem igazán hagynak bennünket unatkozni. Anthony Modeste csodás formában, igazi vezérként rúgja a gólokat hetente, a csapat viszont bukdácsol, a kezdeti lendület elfogyott, és egyszerűen nem tudnak meccseket nyerni. Most épp az Union Berlin ellen ikszeltek, és az egy pontnak is örülhetnek, mert a 86. percben sikerült csak kiegyenlíteni az állást.

A kezdők:

Köln:

Horn – Schmitz, Hubers, Czichos, Hector – Ljubicic, Ozcan – Kainz, Duda, Uth – Modeste

Union Berlin:

Luthe – Friedrich, Knoche, Baumgartl – Ryerson, Khedira, Giesselmann – Haraguchi, Promel – Becker, Awoniyi

A mezőnyfölény ezúttal sem számított sokat, úgy járt a Köln, mint némelyik csapat, akiről ma beszéltünk. Nyomtak, domináltak, támadtak becsülettel, de a befejezésekkel problémák adódtak, az ellenfél pedig kevés helyzetével is élni tudott.

A Köln számára jobban indult a meccs, de a kedélyeket gyorsan lehűtötték a vendégek. Az első tíz percben két gólt láthattak a nézők. Anthony Modeste talált be közelről a hetedik percben, miután Florian Kainz bombája majdnem kettétörte a felsőkapufát. A csatárnak nagy szerencséje volt, hogy a kipattanó elé került, a földön fekvő kapus miatt a franciának piszok egyszerű dolga volt.

De ahogy mondtam az Union gyorsan lehozta a földre az önkívületi állapotban levő szurkolókat, két perccel később Julian Ryerson lőtte ki 16 méterről a bal alsó sarkot.

A félidő hátralévő része helyzetek terén kiegyenlített játékot hozott, viszont a mezőnyben a hazaiak jobbak voltak, 64 százalékban volt náluk a labda. De mit sem ér ez, ha közben az ellenfél gólt szerez. A félidő hosszabbításában Grischa Promel 11 méterről értékesítette Genki Haraguchi passzát.

Hiába volt jobb a Köln, a szünetre hátránnyal vonult.

A második félidőt még jobban megnyomták a hazaiak, és talán nem túlzás azt állítani, hogy gyakorlatilag csak ők voltak pályán, az Union megtett mindent, hogy tartani tudja szűk előnyét.

Jonas Hector fejese a kezdés után tíz perccel még mellé ment, de a 86. percben a nyomás góllá érett, ismét Anthony Modeste volt eredményes. A gólt pedig egy szürreális jelenet követte. Gólörömében a támadó kifutott a kispadhoz, levette Steffen Baumgart ikonikussá vált svájci sapkáját, majd saját fejére téve privát táncba kezdett a mesternek. Baumgart meg tajtékzott a dühtől, hogy a játék helyett a francia Magic Mike-ot játszik. Gondolom, az öltözőben ennek a jelenetnek volt folytatása, és nem hiszem, hogy szép volt…

Az egy ponttal az Union Berlin lehet elégedettebb, mert a Köln sokkal többet tett a győzelemért.

Előző 5 meccs eredménye
2021.04.04.Bundesliga
union berlin
1:1
hertha
Bundesliga
2020.12.04.Bundesliga
hertha
3:1
union berlin
Bundesliga
2020.05.22.Bundesliga
hertha
4:0
union berlin
Bundesliga
2019.11.02.Bundesliga
union berlin
1:0
hertha
Bundesliga
2013.02.11.Bundesliga 2
hertha
2:2
union berlin
Bundesliga 2
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Hertha BSC – Bayer Leverkusen: 1-1

G.: Jovetic ill. Andrich

Egy magyar csapat idén testközelből tapasztalhatta meg, mennyire erős Gerardo Seoane csapata, a Fradi 3-1-re kapott ki az Európa-ligában. A Betis meg 4-0-ra, ezután a meccs után mindenki biztos volt benne, hogy Dárdaiék sem ússzák meg. Erre az utolsó pillanatig vezettek a gyógyszergyáriak ellen…

A kezdők:

Hertha BSC:

Schwolow – Pekarik, Stark, Dárdai, Plattenhardt – Ascacibar, Serdar – Richter, Darida, Mittelstadt – Jovetic

Bayer Leverkusen:

Hradecky – Frimpong, Tah, Tapsoba, Hincapie – Paulinho, Andrich, Palacios, Diaby – Demirbay – Adli

Ideális esetben a Bayer Leverkusen kezdője nem így nézne ki, Seoane-nak nem kevesebb, mint hét sérültje volt, és ezek a srácok szinte mind a kezdőben lettek volna, ha egészségesek. Ott volt például Patrick Schick, Mitchel Bakker, Kevin Bellarabi vagy Florian Wirtz Szóval, nélkülük kellett megoldani a feladatot, és eleinte a vendégek küszködtek azzal, hogy helyzetbe tudjanak kerülni.

Egy Robert Andrich átlövésen kívül sokat nem is tudtak felmutatni, az mondjuk egy jó kis bomba volt, végül Alexander Schwolownak nem kellett játékba avatkoznia.

A túloldalon Suat Serdar került helyzetbe egy agresszív, de szabályos labdaszerzés után, a török-német középpályás lövését a finn Lucas Hradecky tolta szögletre. A Bayer portása egyébként ebben az idényben eddig a legtöbb védést mutatta be, most növelte bravúrjai számát.

Nem tudta viszont növelni akkor, amikor Stevan Jovetic szánta rá magát lövésre. Ezért egy pillanatig sem hibáztatható a portás, nincs ember, aki ezt az irgalmatlanul erős, de jól helyezett föld-levegő rakétát ki tudta volna szedni.

A második játékrész legveszélyesebb játékosa Kevin Demirbay volt, aki kétszer is megtornáztatta Schwolowot, egyszer 16 méterről durrantott fölé, majd 21-22 méteres kísérletét ütötte ki a berliniek kapusa.

Schwolow hajtott a második kapott gól nélküli meccsére, ami egészen jól alakult… A hosszabbításig. Ekkor egy beívelt szabadrúgást elvétettek a fővárosiak Kossounou lábáról Robert Andrich elé került a labda, aki közelről, okosan átemelte az előtte elterülő kapust.

Az utolsó pillanatban bukta el a győzelmet a Hertha, pedig erre nagyon nagy szükségük volt… Talán majd legközelebb, a városi rangadón.

Összefoglalás

Dárdai Pál még várja azt a pillanatot, amikor minden egyes játékosa csatára kész. De ez a pillanat nem most szombaton fog eljönni. Rune Jarstein mos már egy éve szenved a koronavírus szövődményeivel, nem is biztos, hogy a kapust még látni fogjuk a pályán…

Mellette Stevan Jovetic is elkapta a betegséget, így ő sem játszhat első berlini rangadóján. Jordan Torunarigha és Lukas Klünter sérültek, míg Dedryck Boyata a hónap végéig eltiltott.

Az Unionnál sem sérült, sem eltiltott, mármint a bajnokságban, mert Christopher Trimmelt és Cedric Techuert-t az EKL-ben kiszórták, de ez számunkra most teljes mértékben irreleváns.

A Hertha utolsó idegenbeli győzelme nem mostanában volt, 2012-ben, még a másodosztályban tudtak nyerni. Sőt, igazából idegenbeli győzelem nem is nagyon szerepelt az utóbbi években, rendre a hazaiak nyernek, meg becsúszott két iksz, és ennyi.

A gyenge formát most akár meg is lovagolhatja a Hertha, kár – az ő szempontjukból -, hogy Jovetic nem lehet ott a pályán. De ott lesz helyette Krzysztof Piatek, illetve számíthat még Dárdai Ekkelenkampra, vagy Suat Serdarra, aki a nyáron a Schalkétól jött és azonnal alapember vált belőle.

Magunk részéről most nem tudnánk dönteni, hogy melyik csapat a jobb. Vagy hogy melyik van jobb formában. Talán a Hertha, talán… Az Unionnak nem ízlik a kettős terhelés, lehet, hogy ez minden probléma gyökere, hogy rövid a kispad, emiatt a játékosok nem tudnak pihenni.

Maradjunk most a döntetlen eredménynél, nem ez lenne az első. A játékosok nincsenek csúcsformában, emiatt egy 1-1-es döntetlen simán benne van a meccsben.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső