Union Berlin – RB Leipzig: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 02.
Union Berlin
Teljesítmény:
V N N D V
  • An der Alten Försterei
  • December 03. 20:30
Nézd élőben itt:
Joker8
RB Leipzig
Teljesítmény:
V N V N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A mai napot Németországban kezdjük, pénteken este rendezik meg az Union Berlin – RB Leipzig találkozót. A fővárosiak meglepetésre jelenleg előrébb állnak, mint Jesse Marsch együttese, amely tavaly ezüstérmet szerzett a bajnokságban, viszont idén meglehetősen lomhán kezdtek, már ötször szenvedtek vereséget. Egyelőre az amerikai mesterrel nem úgy megy a szekér, és amikor az ember azt gondolná, hogy a javulás útjára lépnek, akkor jön egy pofon, és rájövünk, hogy nem ilyen egyszerű a képlet. A Hoffenheim elleni 2-0-s vereséget egy Leverkusen elleni hazai zakó követte, a kettő között meg 5-0-ra verték el a Club Brugge-t idegenben. Szóval ember legyen a talpán, aki előre meg tudja mondani, milyen formában lesznek a következő találkozójukon.

A berliniek közben csendben kúsznak felfelé a tabellán, bár mostani formájuk nekik sem a legjobb. Az utóbbi hetekben csak a városi rivális Herthát tudták legyőzni (ezzel is hozzájárulva Dárdai Pál kirúgásához), egyébként jönnek a döntetlenek, jönnek a vereségek. Legutóbb a Frankfurt otthonában hagyták mindhárom pontot, erre természetesen ki fogunk térni.

Az oddsok alapján a vendégek sikere valószínűsíthető, de nem mindig hiszünk az oddsoknak. Vágjunk bele!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Eintracht Frankfurt – Union Berlin: 2-1

G.: Sow, N’Dicka ill. Kruse

Oliver Glasner együttese egyelőre maga alatt teljesít, ettől függetlenül a legtöbben hazai sikert vártak ezen a találkozón. Ez végül bejött, de nagyon rezgett a léc, a Frankfurt a hosszabbítás utolsó percében tudta a maga javára fordítani a mérkőzést. Az Union Berlinnek tehát továbbra sem igazán megy idegenben, továbbra is csak egy győzelmük van az idei kiírásban.

A kezdők:

Eintracht Frankfurt:

Trapp – Tuta, Hasebe, N’Dicka – Chandler, Jakic, Sow, Kostic – Lindström, Kamada – Borre

Union Berlin:

Luthe – Friedrich, Knoche, Baumgartl – Trimmel, Haraguchi, Khedira, Promel, Oczipka – Awoniyi, Kruse

Gyengén kezdtek a vendégek a mérkőzésen, de úgy is mondhatnánk, hogy az Eintracht Frankfurt tudta érvényesíteni az akaratát. 22 perc telt el a meccsből, amikor egy bombagóllal a vezetést is megszerezték, az a Djibril Sow talált a kapuba, aki így egy kétéves gólcsendet tört meg. A találat maga úgy született meg, hogy egy gyengén elvégzett kisszögletet röviden vágott ki az Union Berlin játékosa, ráadásul pont középre. A 16-os vonalán állt Sow, nekifutásból lőtte ki a bal felsőt, Luthe el sem vetődött ezért a labdáért. Felesleges volt.

Támadásban maradtak a hazaiak, a gól után röviddel Daichi Kamada fejjel találhatott volna be egy beadás után, de csak a felsőkapufát találta el, onnan meg a labda kiment a pályáról.

Uralta az első félidőt a feketemezes hazai alakulat, több helyzetre – és így gólra – nem futotta az erejükből. Viszont a játék biztató volt, az Union nem igazán találkozott a labdával az első negyvenöt percben, és Kevin Trappnak is viszonylag nyugalmat adtak, egyszer kellett védenie a frankfurti portásnak.

Urs Fischer a félidőben nem cserélt, de szűk negyedórával később már igen, beküldte szupercseréit: Jött Sheraldo Becker és Julian Ryerson. A csere után felpezsdült egy kicsit a berliniek játéka és két perccel később büntetőhöz jutottak. Taiwo Awoniyit rúgták fel a tizenhatoson belül, amikor továbbította Becker felé a labdát (aki egyébként kapufát rúgott). Harsant a síp, a hazaiak megrohamozták a játékvezetőt, de nem volt mit tenni.

A tizit Max Kruse végezte el, rutinosan megvárta, míg elindul Trapp, majd a másik irányba gurított, 1-1.

De a Frankfurt mindenképp szerette volna megtartani a három pontot. Ugyanúgy – vagy még jobban – nyomtak, mint az első félidőben, és a találkozó hosszabbításában meg is lett ennek az eredménye. Ekkor már felhúzódtak a jól fejelő védők is, hátha egy beadás megtalálja őket. És pontosan ez történt. A 95. percben a BuLi legjobban beadó játékosa, Filip Kostic veszélyesen ívelt a tizenhatoson belülre, ahol többen is felugrottak fejelni. Közülük Obite N’Dicka kobakjára volt tökéletes az ívelés, a védő pedig a hosszúba csúsztatott.

Úgy látszik, magára talált a Frankfurt, ez volt sorozatban a harmadik győzelmük…

Előző 5 meccs eredménye
2021.05.22.Bundesliga
union berlin
2:1
leipzig
Bundesliga
2021.01.20.Bundesliga
leipzig
1:0
union berlin
Bundesliga
2020.01.18.Bundesliga
leipzig
3:1
union berlin
Bundesliga
2019.08.18.Bundesliga
union berlin
0:4
leipzig
Bundesliga
2016.02.19.Bundesliga 2
leipzig
3:0
union berlin
Bundesliga 2
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

RB Leipzig – Bayer Leverkusen: 1-3

G.: A. Silva ill. Wirtz, Diaby, Frimpong

A Leverkusen általában nem nyerni jár Lipcsébe, 2018-ban tudtak utoljára három ponttal távozni a Red Bull Arénából. Most megtört a jég, egy jó teljesítményt nyújtó Bayer lépett pályára, a Lipcse pedig ismét nehezen találta önmagát. Ráadásként Szoboszlai Dominik még egy tizenegyest is kihagyott, pedig nem is olyan régen azt mondta Neymarnak, hogy ő sosem hibázik. Tévedett.

A kezdők:

RB Leipzig:

Martinez – Mukiele, Klostermann, Gvardiol, Angelino – Kampl – Forsberg, Laimer – Nkunku – Brobbey, A. Silva

Bayer Leverkusen:

Hradecky – Frimpong, Tah, Tapsoba, Hincapie – Andrich, Palacios – Diaby, Wirtz, Adli – Schick

Régóta nem volt már olyan, hogy a Leipzig magyar játékos nélkül állt volna ki, most azonban sem Gulácsi, sem Orbán, sem pedig Szoboszlai nem volt a kezdőben. Utóbbinak volt csak esélye pályára lépni a kispadról, előbbi kettő viszont otthon pihent, mivel elkapták a koronavírust.

Furcsa volt ezt a kezdőt látni, és hát látszott, hogy alapemberek hiányoznak, alaposan beragadt a hazai csapat. Már a nyolcadik percben kapituláltak, Adli elfutása után Moussa Diaby volt eredményes, ám a játékvezető nem adta meg a gólt, korábban Adli lesről indult. Ekkor még megúszták a fehér mezben játszó lipcseiek.

Azonban ami késik, nem múlik, a 21. percben már a játékvezető sem tudta őket megmenteni. Exequiel Palacios kiugratásával Florian Wirtz (az új Kai Havertz) indult meg, és Angelino szorításában is szépen lőtte be Martinez feje fölött a labdát.

Tíz perccel később újra lecsaptak a vendégek, a Leipzig védelme mögé viszonylag könnyen jutottak a vendégek, így történt ez a 34. percben is, most Tah ugratott ki, Moussa Diaby meg ezúttal szabályos gólt lőtt.

Még a félidő előtt váltott a Lipcse, Brian Brobbey helyett Szoboszlai lépett a pályára. Egyébként ezúttal nem Jesse Marsch, hanem segítője, Achim Beierlorzer ült a kispadon, az amerikai is otthon gyógyult/gyógyul a vírusból.

A második félidőben a hazaiak próbáltak zárkózni, és ez André Silva révén meg is történt a 62. percben. Christopher Nkunku baloldali beadása után fejelt a portugál a jobb alsóba.

Viszont mire feleszméltek, ismét gólt kaptak Martinezék. Moussa Diaby most gólpasszt adott, a Celtictől vásárolt Jeremie Frimpong lövése pedig a hálóban kötött ki. Óriási szerencsére volt szükség, a labda ugyanis úgy pattant meg Angelino lábán, hogy ezzel Martinez nem tudott mit kezdeni. De áht, jó csapatnak van szerencséje, nem igaz?

A 88. percben jött az említett tizenegyes, amit Szoboszlai Dominik hagyott ki. Nem valószínű, hogy számított volna, bár egy combos hosszabbítással talán még az iksz meg lehetett volna, ha belövi. De nem lőtte, csak a kapufát találta el.

Nincs könnyű helyzetben Marsch, van még hová fejlődni az elkövetkezendő hetekben. Persze, megértjük a mestert is, egy csapatra való hiányzója van mostanság…

Összefoglalás

Beszéljünk is ezekről a hiányzókról. A csapathoz betört a koronavírus, a Brugge elleni mérkőzést megelőzően már tudtuk, hogy Gulácsi és Marsch után elkapta a betegséget Orbán Willi, Hugo Novoa, Mohamed Simakan, valamint a kapusedző is. Mindannyian karanténban vannak, nincs hír arról, hogy kivel mi újság. Remélhetőleg mindenki jól van és tünetmentes.

Sérülések is hátráltatják a csapatot, Marcel Halstenberg és Dani Olmo szedett össze izomsérülést, ami miatt nem lehetnek ott a német fővárosban holnap.

Az Unionnál nincs sérült, Urs Fischernek így könnyebb dolga lesz a kezdőcsapat összeállításakor. Vagy pont, hogy nehezebb? Majd a svájci kitalálja.

Nem lenne akkora meglepetés, ha ilyen körülmények között sikerülne otthon tartani a három pontot, tavaly például ez sikerült, pedig akkor teljes kerettel játszottak a lipcseiek. És ez azért nem egyedi eset volt…

Az Union kifejezetten jól játszik hazai környezetben, négy győzelmük van, emellett kétszer ikszeltek, és csak egyszer kaptak ki. Velük szemben a Lipcse még nyeretlen (!), három döntetlenjük és három vereségük van.

Talán bátor döntés, de ezúttal én a hazaiak győzelme mellett voksolok. Rengeteg a hiányzó a vendégektől, ha minden igaz még Marsch sem lehet ott a kispadon, a hazaiak meg otthon igazán veszélyes játékra képesek. Négyszeres oddsot ér egyébként a berliniek győzelme…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső