Union Berlin –Wolfsburg: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 07.
Union Berlin
Teljesítmény:
N V N D D
  • An der Alten Försterei
  • Január 09. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Wolfsburg
Teljesítmény:
V N N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

No, ez is azért egy izgalmas mérkőzésnek ígérkezik, két felsőházas csapat feszül egymásnak a Bundesliga 15. fordulójában, az Union Berlin – Wolfsburg meccsel fogunk foglalkozni. Nem csak nekünk lehet ez egy különleges meccs, sokkal inkább Robin Knoche számára, aki most az Union Berlin játékosa, de korábban 15 éven keresztül szolgálta a Wolfsburg csapatát. Neki biztosan különlegesebb lesz ez a meccs.

A Bundesliga ötödik és hatodik helyezettje néz tehát szembe egymással, eddig a két csapat ugyanannyi pontot gyűjtött, a gólkülönbség egy picit kedvezőbb a fővárosiaknak, akiknek az ittléte több mint meglepetés.

A Wolfsburg pedig sokáig veretlenül menetelt előre, de aztán a Bayern Münchentől és a Dortmundtól vereséget szenvedett. Tőlük mondjuk nem szégyen kikapni…

Elég a fecsegésből, lássunk neki!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Werder Bremen – Union Berlin

Nem szándékozom hosszú időt a Brémával foglalkozni, hiszen ez a tipp nem róluk szól, de egy mondatra mégis meg kell állnom: Nagyon örültem, hogy sikerült kiharcolniuk a tavaszi menetelésnek köszönhetően a bennmaradást, annak is örültem, hogy viszonylag – magukhoz képest – jól kezdték a bajnokságot, de most megint szenvednek, a 14. helyen állnak és az utóbbi hetekben megint nem sok sikerélményük van, leszámítva egy Mainz elleni győzelmet. Ha tovább haladnak ezen az úton, megint gondban lesznek a végén.

Térjünk vissza a meccsre, ebből a kis mellékzöngéből kitalálhattátok, hogy ez a meccs sem úgy sült el a Werder számára, ahogy szerették volna.

Az Union Berlin két első félidőben lőtt góllal intézte el vendéglátójukat, először a 12. percben találtak be: Ingvartsen indította Awoniyit, aki Sheraldo Beckerhez továbbította a labdát, a holland meg tizenhatról kilőtte a bal alsót.

Negyedóra múlva újra megzördült a Werder hálója, a gólpaasszt adó Awoniyi egy szerencsés góllal duplázta meg az Union Berlin előnyét.

Hiába birtokolták a zöldmezesek többet a labdát, a kapura szinte veszélytelenek voltak…

Következett a szünet, utána pedig egy frissebb és jobb Werder Bremen lépett a fűre. Hiába voltak támadóbb szellemben a pályán, a komoly lehetőségek mégis a Berlin előtt adódtak, a Becker – Awoniyi páros ezen a meccsen nagyot játszott, közel álltak saját maguk második góljához, de mindkét esetben célt tévesztettek.

A legnagyobb hazai lehetőség Davie Selke előtt adódott, aki tizenegy méterre mellel vette át a labdát, majd azelőtt lőtt, hogy a védők odaértek volna. Pechére a játékszer fölé ment. Mégpedig nagyon.

Megérdemelt győzelmet aratott az Union Berlin, és a tavalyi szezonhoz képest hatalmasat léptek előre, most már az ötödik helyen állnak.

Előző meccs eredménye
2020.03.01.Bundesliga
union berlin
2:2
wolfsburg
Bundesliga
2019.10.06.Bundesliga
wolfsburg
1:0
union berlin
Bundesliga
2018.03.22.Barátságos Mérkőzés
union berlin
0:3
wolfsburg
Barátságos Mérkőzés
2016.11.09.Barátságos Mérkőzés
wolfsburg
1:3
union berlin
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Borussia Dortmund – Wolfsburg

A hazaiak kisebb (nagyobb) hullámvölgybe kerültek, eléggé távol vannak most a bajnoki címtől, vagy legalább a dobogótól, ugyanis még csak féltávnál járunk, de már öt vereséget számlálnak. Az egyik – egy súlyos 5-1-es hazai vereség az újonc Stuttgarttól – Lucien Favre állásába került, Edin Terzicnek, a megbízott vezetőedzőnek pedig nehéz dolga van, fel kell mosnia a földről a hitehagyott játékosait. Az jó hír a sárga-feketéknek, hogy Erling Haaland felépült és újra a kezdőbe került.

A Wolfsburg nagyon jól kezdte az idényt, sokáig veretlennek mondhatta magát, majd a címvédő ellen szenvedte el első vereségét.

A meccset is jól kezdték, csak Mats Hummelsen múlt, hogy nem 0-1 állt az eredményjelzőn, Yannick Gerhardt kapuba tartó labdáját blokkolta a sokat megélt védő.

Aztán Erling Haaland percei következtek, a norvég támadó kétszer is lövésig jutott, de az elsőnél Brooks mentett, majd Casteels ütötte ki a csatár próbálkozását.

Teszem hozzá, hogy a második lövését a belga pont Jadon Sancho elé ütötte, de az angol nem tudott élni a lehetőséggel, mellé lőtt.

A végén még Marco Reus szabadrúgását is hárítania kellett a Wolfsburg kapusának, aztán következhetett a félidő.

Fordulás után pedig két gól esett – miután Haaland egy újabb ziccert puskázott el -, az elsőt Manuel Akanji fejelte egy szöglet után, a hosszabbításban pedig Jadon Sancho higgadt befejezésével dőlt el a meccs.

Összefoglalás

Kezdjük azzal, hogy ki az, aki itt lehet, és ki az, aki nem. Grisha Prömel és Joel Pohjanpalo biztosan kihagyja a mérkőzést, előbbinek összejött az öt sárga lapja, míg a finn támadó több hónapra harcképtelenné vált. A legnagyobb hiányzó továbbra is Max Kruse, neki még kell egy kis idő, mire pályára léphet. És hogy tovább folytassam: Ujah legalább fél évig nem játszhat, és Gentner, illetve Schlotterback játéka is kétséges.

Már a Bremen elleni meccsen pályára léphetett Robert Andrich, akit még a városi rangadón állítottak ki egy nagyon durva szabálytalanság miatt és három meccsre eltiltották.

A Wolfsburgnál nincs ennyi probléma, de ott a koronavírus okoz gondokat: Maximilian Philipp és Xaver Schlager továbbra is karanténban, de elvileg már pályára léphetnek, ahogy Roussillon és William is.

Aki nagy valószínűséggel nem lesz ott, az Pervan, a cserekapus valamint Lacroix.

Nagyon jó eredményeket mondhat magáénak az Union, csak a városi derbin szenvedtek vereséget az utóbbi időben, és azért ott az is számított, hogy Andrich már a 23. percben kiállításra került.

Nem merek azonban az ő győzelmükre fogadni, mert a Wolfsburg nagyon erős. Főleg, ha Schlager, Arnold és Philipp is visszatérhet. A két szélen ott van két gólerős szélső (Brekalo és Baku), elől pedig Wout Weghorst.

Stabil az Union védelme, így sok gólra nem számítok. Így most két tippem van: Az egyik az under 2,5 pont ezen okból kifolyólag, a másik pedig egy kissé kockázatos, de a döntetlen. Mindkettő jó szorzóért érhető el, és ez szombatig csak csökkenni fog.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső