Valencia-Ajax – Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 4 perc alatt szerző Bartos László 2019 október 01.
Valencia
Teljesítmény:
N D D N V
  • Mestalla, Valencia
  • április 26.
Nézd élőben itt:
Joker8
Ajax
Teljesítmény:
N N D N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ha nincs a hétvégi forduló a spanyol labdarúgó-bajnokság első osztályában, akkor a Bajnokok Ligája H jelű kvartettjében szerdán megrendezésre kerülő Valencia – Ajax mérkőzés tippje könnyebb feladat lenne, de miután a spanyol alakulat a La Ligát rendkívül jó teljesítménnyel kezdő és hazai pályán acélos Athletic Bilbao otthonában tudott szervezett játékkal nyerni néhány napja, így biztos plusz lökést kapott a tulajdonosainak döntései miatt mostanság sokat küszködő Valencia csapata.

Ráadásul a csoportban az első meccsen bravúros győzelmet tudtak aratni a Chelsea otthonában, amiben közrejátszott az is, hogy a hazaiak rengeteg óriási lehetőséget puskáztak el – de azért odahaza legyőzni a Chelsea csapatát, az mindig nagy eredmény. Ellenfelük, a holland Ajax az elmúlt 15 meccsén nem talált legyőzőre és győzelmi sorozatban is van, ráadásul a csoport első meccsén, Amszterdamban 3-0-val intézték el a H-csoport negyedik tagját, a francia Lille alakulatát.

A tippelésnél abból nem indulhatunk ki, hogy egymás ellen milyen eredményeik vannak, hiszen ebben az évszázadban mindösszesen kétszer játszottak egymás ellen, még a 2002/2003-as BL-szezonban, akkor mindkét meccsen 1-1-es döntetlen született. Ami inkább számít, az az, hogy a Valencia már négy meccse veretlen (két győzelem és két döntetlen mellett), ezen meccsek mindegyikén lőtt legalább egy gólt és hazai pályán mindig is acélos teljesítményt nyújtottak – bár gyengén kezdték a szezont, otthon még nincs vereségük idén (az elmúlt 27 meccsükből otthon csak kettőt veszítettek el!).

Ettől függetlenül nem lehet arra számítani, hogy az Ajax megilletődve játszana majd a Mestallában, egy könnyed 2-0-s hazai győzelem után utaznak Spanyolországba (ezt a Groningen ellen hozták össze) és a fent már említett 15 meccses veretlenségi sorozatból 10 győztes meccs volt.

Előző meccs eredménye
2003.03.11.Bajnokok Ligája
Ajax
1:1
Valencia
Bajnokok Ligája
2002.11.27.Bajnokok Ligája
Valencia
1:1
Ajax
Bajnokok Ligája

Ami problémás lehet, az inkább az, hogy idegenben kevésbé magabiztos az alakulat, a legutolsó hat meccsükön az amszterdamiak csak kétszer tudtak nyerni négy döntetlen mellett (mondjuk 12 meccse nem kaptak ki, amikor úton vannak), így bár a döntetlennek a legnagyobb a szorzója, ezúttal érdemes megpróbálni ezt a tippet, de ha mindenképpen győztesre vagy két esélyre akarunk fogadni, akkor döntetlen vagy vendégsiker a legvalószínűbb, a forma és a statisztikák alapján. A gólszám szempontjából érdemes rámenni a „mindkét csapat gólt szerez” fogadási sorra, ugyanis az Ajax utolsó 18 BL meccséből 14-en mindkét csapat lőtt gólt, a Valencia esetében pedig az utóbbi 16 BL-meccsből 12-ön rúgott mindkét fél legalább egy gólt.

A spanyolok oldalán Albert Celades edzőnek amiatt fájhat a feje a meccs előtt, hogy Gameiro, Kondogbia és Garay szereplése is erősen kérdéses sérülés miatt, míg a hollandok mestere, Erik ten Hag inkább örülhet, hiszen bár Labyad a sérültek listáján szerepel, a Lille elleni meccset kihagyó Mazraoui és Van de Beek visszatérhet a kezdőbe, így biztos, hogy nem esélytelenként érkeznek az amszterdamiak, tehát a döntetlen elég reális tippnek tűnik.

Főleg azért sem érkeznek esélyek nélkül, mert elég, ha visszagondolunk az előző szezonra, az amszterdamiak elintézték a Real Madridot és a Juventust is és másodpercekre volt a BL-döntő elérésétől egy tökéletesen végrehajtott Johan Cruyff-játékstílussal. A Lille elleni meccs után talán annyira nem kérdés, de az Ajax esetén ebben a szezonban azt kell megfigyelnünk, hogy nem jutnak-e a francia Monaco sorsára, amely csodálatos szezonok után, legjobbjai eladásával a mélybe taszította magát.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső