Valencia – Athletic Bilbao: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 24.
Valencia
Teljesítmény:
V V N N D
  • Camp de Mestalla
  • Szeptember 25. 16:15
Nézd élőben itt:
Joker8
Athletic Bilbao
Teljesítmény:
V D N N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A szombati napra két spanyol meccsel is készültünk, ezek közül a Valencia – Athletic Bilbao találkozóval kezdünk. Úgy tűnik, a Valencia megtorpant. A Real Madrid elleni vereség után Sevillából sem tudtak pontot hozni, így gyorsan lecsúsztak az ötödik helyre. Természetesen a Valencia helyzetét látva még ez is bombasztikus lenne, de azért sanszosabb, hogy Pepe Bordalas legényei valahol a középmezőnyben fognak végezni.

Az Athletic Bilbao szintén vereséget szenvedett a hétközi fordulóban, az újonc madridi kiscsapat, a Rayo Vallecano vitte el a három pontot a San Mamésből, ami a forduló egyik legnagyobb meglepetése volt a Barcelona döntetlenje mellett.

Marcelino számára különleges lesz ez a találkozó, ő nagyon szeretett a Valenciánál dolgozni, a szurkolók és a játékosok sz intén imádták, ő is a szingapúri tulajdonos áldozata lett, ezt követően szerződtette őt a baszk csapat.

Most visszatér egykori otthonába, a szurkolók pedig meleg fogadtatásban fogják részesíteni, ebben biztosak vagyunk. De abban is, hogy ahogy felharsan a kezdő sípszó, minden barátságnak, minden nosztalgiázásnak vége szakad.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Sevilla – Valencia: 3-1

G.: Papu Gomez, Lato (ög), Rafa Mir ill. Hugo Duro

A mérkőzésre döntetlent tippeltünk, a Sevilla eddig nem remekelt a bajnokságban, szemben a Valenciával, akik viszont egy körrel korábban az éllovastól szenvedtek fájó vereséget. Azonban a meccs elején szerzett gyors gól mindent felborított…

A kezdők:

Sevilla:

Bono – Montiel, Koundé, Diego Carlos, Rekik – Jordan, Fernando, Papu Gomez – Lamela, Rafa Mir, Ocampos

Valencia:

Mamardashvili – Foulquier, Gabriel Paulista, Alderete, Lato – Jason, Wass, Guillamon, Duro – Gomez, Guedes

A Valencia kezdőjében nem igazán volt változás vagy meglepetés az általunk várt kezdőhöz képest, azonban Julen Lopetegui megkavarta a kártyákat. Padra ültette Rakiticet, En-Nesyrit, akiket egyértelműen a csapatba vártunk, a helyükre pedig Rafa Mir és Papu Gomez kerültek.

Utóbbi volt az, aki három perc alatt bevette a vendégek hálóját, Erik Lamela kiugratása után úgy lőtt a bal alsóba, hogy Mamardashvili meg sem tudott mozdulni. Egy korai gól nagyon össze tudja kuszálni az ellenfél gondolatait, így járt a Valencia is, akik aztán még kétszer kapituláltak az első félidőben.

Negyedórája tartott a mérkőzés, amikor a Sevilla újfent betalált. Pontosabban egy Valencia játékos talált be saját kapujába, Toni Latonak nem volt szerencséje, egy beadás pattant meg rajta, a középen levő védők meg elügyetlenkedték a szitut, így a labda áthullott Mamardashvili feje felett, egyenesen a kapuba.

Teljesen összezavarodtak a vendégek, a 22. percben újabb góllal büntettek a fehérmezesek. Ezúttal Rafa Mir került ziccerbe, nagyon okosan a grúz kapus feje felett emelte át a labdát, szépségdíjas megoldás volt.

A 31. percben Hugo Duro visszahozta a reményeket a Valenciának, egy kifejelt labdát bombázott kapura, amiből gól született. Segítséget is kapott a fiatal spanyol szélső, ugyanis lövésébe Diego Carlos beletette a lábát. Ha a brazil nem tesz így, akkor valószínűleg Bono hárított volna…

Eseménydús első félidőn voltunk túl, a másodiktól is hasonlót vártunk, de itt már több gól nem született. Nagyon kaput eltaláló lövés sem, bár a Turia-partiak becsülettel próbálkoztak. Bono két védést mutatott be – egyik sem nevezhető bravúrnak – mielőtt a bíró egy hármas sípszóval véget vetett volna az összecsapásnak.

A korán kapott gól felborított minden tervet, amit Pepe Bordalas kitalált, a második gól után pedig már biztosra vehető volt, hogy a Sevilla ezt nem ronthatja el.

Előző 5 meccs eredménye
2021.02.07.La Liga
athletic bilbao
1:1
valencia
La Liga
2020.12.12.La Liga
valencia
2:2
athletic bilbao
La Liga
2020.07.01.La Liga
valencia
0:2
athletic bilbao
La Liga
2019.09.28.La Liga
athletic bilbao
0:1
valencia
La Liga
2019.03.03.La Liga
valencia
2:0
athletic bilbao
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Athletic Bilbao – Rayo Vallecano: 1-2

G.: Ciss (ög) ill. Garcia, Falcao

A Rayo Vallecanotól megszokhattuk, hogy lifteznek az első-, és másodosztály között, idei játékuk – és néhány másik csapat teljesítménye – alapján nem lesznek kiesési gondjaik. Most egy valóságos oroszlánbarlangból hoztak el három pontot, köszönhetően új igazolásuknak, a Galatasarayból szerződtetett Radamel Falcaonak.

A kezdők:

Athletic Bilbao:

Unai Simon – de Marcos, Nunez, Martinez, Lekue – Williams, Zarraga, Vesga, Muniain – Villalibre, Garcia

Rayo Vallecano:

Dimitrievski – Balliu, Maras, Catena, Fran Garcia – Comesana, Ciss – Palazon, Lopez, Garcia – Guardiola

Ahogy a fenti meccsen, úgy itt sem váratott magára sokat az első gól. Meglepetésre ezt nem az Athletic Bilbao szerezte – akit egyértelműen a mérkőzés favoritjának tartottak a fogadóirodák -, hanem a Rayo, pontosabban Alvaro Garcia, aki az ötödik percben kapott egy kiugratást Sergio Guardiolától, és Unai Simon mellett okosan felemelte a labdát.

Ez volt a vendégek egyetlen kaput eltaláló lövése az első játékrészben innentől inkább a Bilbao játszott veszélyesebben. Nico Williams bombáját Dimitrievski hárította, de a 33. percben a szerb sem tudott mit kezdeni azzal, hogy Pathe Ciss egy szabadrúgást a saját kapujába csúsztat.

A lefújás előtt Nico Williamsnek köszönhetően átvehették volna a hazaiak a vezetést, de az ifjú tehetség Raúl Garcia passzát mellé lőtte.

A második félidőre leszakadt az ég, és a pályán a Bilbao egyértelműen ellenfele fölé kerekedett, azonban sem Raúl Garcia bombája, sem Asier Villalibre közelije nem került a hálóba.

Már úgy tűnt, a találkozó 1-1-es döntetlennel ér véget, amikor jött Radamel Falcao, aki a hétperces hosszabbítás utolsó percében bólintotta be közelről Bebe erőből meglőtt szabadrúgását. Valahogy így kell bemutatkozni az új csapatodban…

A Bilbaonak állt a zászló, de a Rayo jól tartotta magát, aminek meglett az eredménye.

Összefoglalás

A különböző oldalakat böngészve láttam meg, hogy mindkét csapat tele van sérültekkel. Hazai oldalról Denis Cheryshev, José Gayá, Cristiano Piccini, Thierry Correia és Carlos Soler nem bevethető, a vendégeknél pedig Yeray Álvarez, Yuri Berchiche, Oihan Sancet és Peru Nolaskoain. Az mér kérdéses, hogy Asier Villalibre tudja-e vállalni a meccset vagy sem, valószínű azonban, hogy így is-úgy is kispadra kerülne, mert visszatér a kezdőben Inaki Williams.

A két csapat legutóbbi két mérkőzése is döntetlennel ért véget, a San Mamés stadionban 1-1-et játszottak, a Mestallában 2-2-t.

Előtte azonban a baszkoknak sikerült elhozni a három pontot Valenciából.

Egy kissé a hazaiak visszaestek, de ne feledjük, két nagyon nehéz meccsen vannak túl, a Real Madrid ellen pedig nagyon pechesen kaptak ki. Ettől ők még nem rossz csapat, de vissza kell térniük a helyes útra. A Bilbao egyelőre nagy kérdőjel számomra, nem tudom, hol érhetnek célba a legvégén.

Véleményünk szerint a két csapat most közel hasonló erősségű. Tudom, szoktam a Valenciát gyenge csapatnak bélyegezni, de ez inkább tavaly volt jellemző egyrészt, másrészt pedig magukhoz képest gyengék, hiszen számtalan remek futballistájuktól meg kellett válniuk az elmúlt évben, években.

A Mestalla kemény terep, erről tudna mesélni pár csapat, így nem gondolnánk, hogy a Bilbao győztesen fog távozni. Inkább tartunk valószínűleg egy döntetlent, csak úgy, mint ahogy a tavalyi évben is…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső