Valencia – Osasuna: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 19.
Valencia
Teljesítmény:
N N N D V
  • Camp de Mestalla
  • Január 21. 19:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Osasuna
Teljesítmény:
N V D N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A mindenit, de régen volt spanyol bajnoki tipp a blogon. Érthető, az elmúlt héten a srácok a spanyol kupában meg a szuperkupában vitézkedtek, így nem is volt miről írni. Tudjátok, a kupameccseket meg nem igazán szeretem fogadási szempontból. Most viszont jön egy bajnoki forduló, a mi meccsünket pedig csütörtök este játsszák, ez a Valencia – Osasuna lesz.

Mindkét csapat szerepelt már jobban, de a Valencia esetében tudjuk a gyengélkedés okait, az Osasuna abszolút negatív meglepetés. Tavaly remekül szerepeltek, végig a felsőházban voltak, nagy vadakat ejtettek el, most meg az utolsó előtti helyen szerénykednek és hosszú ideje nem ízlelték meg, milyen is a győzelem.

Az esélyek most is ellenük szólnak, de néha képesek észbe kapni és futballozni. Így szereztek pontot a Real Madrid ellen többek között.

Hogy szerintem ki az esélyes? Egyértelműen a Valencia, de azért ássuk bele magunkat a részletekbe!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Valladolid – Valencia

Ronaldio Nazario da Lima csapatához, azaz a Valladolidhoz látogattak Maxi Gomezék, és jó játékkal nyertek 1-0-ra. Nem könnyű a José Zorillában játszani, a Valladolid nagyon masszív csapat, mindenesetre a Valencia végig irányítva a mérkőzést Carlos Soler góljának köszönhetően behúzta a találkozót.

Az első helyzet a hazaiaké volt, Jota egy kis flikk-flakk után lőtt kapura, Domenechnek nem jelentett akadályt a lövés.

A Valladolid meg igazi tűzijátékot rendeztek a vendégek, előbb Gaya lőtt irtózatosan nagy kapufát a tizenhatos bal sarkáról, majd a kipattanót a túloldalról Carlos Soler ismételhetett, ezt Masip ütötte ki. Nagy védés volt.

A második félidő elején Maximiliano Gomez is eltalálta a kapufát, ő az ötös sarkáról lőtt, de ha kapura ment volna a lövés sem lett volna gól (minden bizonnyal), mert Masip jól zárta a szöget.

Az egyetlen találat Carlos Soler nevéhez fűződik, aki a 76. percben távolról bombázott kapura, a hazai hálóőr pedig egy kicsit benézte a lövést.

Manu Vallejo is kapuba talált, de azt les címén érvénytelenítették, az egyre jobban kitámadó Valladolidon úgy mentek át a vendégek, mint forró kés a vajon.

Mégis majdnem ráfáztak, a hosszabbításban Shon Weismann fejese majdnem beakadt, de végül a baloldali kapufa a vendégeket segítette.

Nehéz szülés volt – ahogy arra számítani is lehetett -, de nyertek a denevérek.

Előző 5 meccs eredménye
2020.06.21.La Liga
valencia
2:0
osasuna
La Liga
2019.10.27.La Liga
osasuna
3:1
valencia
La Liga
2017.05.07.La Liga
valencia
4:1
osasuna
La Liga
2017.01.09.La Liga
osasuna
3:3
valencia
La Liga
2014.04.19.La Liga
osasuna
1:1
valencia
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Granada – Osasuna

Ezen a találkozón a kiesőhelyen álló vendégek majdnem kétszer annyi kapura lövési kísérlettel zártak, mint a házigazda, 60 százalékos labdabirtoklányi fölényt harcoltak ki, a gólokat mégis a Granada szerezte. Már az első félidőben két góllal elhúztak, innen pedig hiába próbált kapaszkodni a pamplonai együttes, még csak szépíteni sem tudtak.

A vezetést a 22. percben Luis Suárez szerezte be, miután Machis beadása egy védőről elé pattant. A támadó nem is gondolkozott sokáig, a jobb alsót célozta meg és Herrera kapus hiába vetődött, nem érte el a labdát.

A félidő hosszabbításában kettőre nőtt a hazaiak előnye, egy egészen különös góllal: Machis végzett el szögletet, a rövid oldalra tartó labdát nem találta el az Osasuna védője, Sergio Herrera pedig meglepődött, hogy felé közelít a játékszer. A kapus bal lábáról szédült be a kapuba a labda, sok portál Machis góljának írta, de hivatalosan öngólként könyvelték el a találatot.

A második félidőben hiába játszott jobban az Osasuna, egyik próbálkozásukban sem volt nagy veszély, Silva mindent könnyedén fogott. Amikor a bíró hármat fújt a sípjába az eredményjelzőn még mindig 2-0 volt…

Összefoglalás

Tudjátok, mikor nyert az Osasuna utoljára bajnoki meccset? 2020. október 24-én. Azóta lejátszottak 12 meccset. Ez nagyon sok, és nem tudom, hogy a vezetőség mennyire lesz türelmes Javier Arrasateval szemben, az biztos, hogy ha nem javul fel a játék, akkor hamarosan megválnak a szakembertől. Egyáltalán csoda, hogy még mindig engedik dolgozni.

Az sem túl biztató, hogy a Mestallában legutoljára 2004-ben tudtak nyerni, és bár azóta megjárták a másodosztályt, az a meccs már 15 éve volt.

További rossz hír, hogy David Garcia eltiltás miatt nem szerepelhet, mellette Aridane Hernandez is összeszedett egy kisebb sérülést, így lehet, hogy egy teljesen szokatlan védőpárosnak kell a Valencia rohamait megállítani. Nem tudom, mikor szerepelt egyszerre Unai Garcia és Raúl Navas.

Csak két csapat van, amelyik kevesebb gólt lőtt a bajnokságban, mindkettő kiesőhelyen áll (Elche, Huesca). Az egyik leggyengébb idegenbeli mérleg is az övék, egyszer tudtak nyerni az El Sadartól távol, három ikszet játszottak és ötször kikaptak.

Szóval, úgy nagyjából semmi nincs rendben Pamplonában.

Na nem mintha Valenciában kolbászból lenne a kerítés, nekik is megvan a maguk baja. A dolgok pénzügyi részét hagyjuk, habár bizonyára rányomja a bélyegét a játékosok teljesítményére, ha folyamatosan arról olvasni, hogy a munkahelyük nincs túl jó anyagi helyzetben.

Becsülettel helytállnak, a klubnál maradt sztárok és a fiatalok remekül megvannak, pár új tehetség is szem elé került, nekem mindig szimpatikus volt ez a felállás, azok a klubok, akik előnyben részesítik a saját neveléseiket. Igaz, itt ezt most kényszer szülte, de mindegy.

Javi Gracia együttesében Kevin Gameiro újra megsérült, szereplése kétséges, ami viszont remek hír, hogy Goncalo Guedes eltiltása (amit dumáért kapott nemrég) letelt, újra pályán lehet.

Nagyon magas az odds a hazaiak győzelmére, én mégis úgy hiszem, hogy egy góllal legalább jobbak lesznek. Ez az Osasuna köszönőviszonyban sincs a tavalyi önmagával, bár, a Valencia sem…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső