Valerenga – Odd: Fogadási Tippek és Eliteserien Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 június 24.
Valerenga
Teljesítmény:
N D V V V
  • Intility Arena
  • Június 26. 20:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Odds BK
Teljesítmény:
N V N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Azért még egy kicsit mindig haragszom a Valerenga együttesére, amiért a múltkor kiénekelték a sajtot az Aalesund szájából. Mert így a miénkből is kikapták a falatot. Most kapnak egy második esélyt tőlünk, hogy ezt jóvá tegyék, bár gondolom magasról tesznek arra, hogy többezer kilométerről egy magyar srác miről hadovál. No mindegy is…

A Valerenga ezúttal az Odds BK-val játszik, nyugodtan mondhatjuk, hogy két olyan csapat feszül most egymásnak, akik nem a bajnoki címre hajtanak, és nem is valószínű, hogy a középmezőnyben fognak helyet foglalni. Vagy most túlságosan előítéletes vagyok? Lehet, de az eddigi teljesítményük alapján szerintem inkább realista.

A Valerengát két pont, az Odds BK-t három választja el az osztályozótól, az ott tartózkodó Haugesund viszont a bronzérmes helyen álló Vikinggel játszik, így lehet, hogy ezúttal megússzák az előttük állók az előzést.

Sokkal esélyesebbnek tartják a Valerengát, holott a forma alapján ez nem annyira egyértelmű. Mindkét együttes a kupában volt érdekelt tegnap, és mindketten nagyon megszenvedtek alacsonyabb osztályban levő ellenfelükkel szemben. Szóval ez sem visz bennünket előrébb, és továbbra sem értjük, miért annyira egyértelmű, hogy majd a hazaiak nyerik a Valerenga – Odds BK mérkőzést?

Valerenga

Meglepően jól játszott legutóbb a Valerenga, de ez inkább csak annak tudatában hír, hogy korábban azért nem volt megszokott tőlük a jó játék, no meg egy újonccal találkoztak. És mégis, hiába a jó játék, az Aalesund otthonában 67 perc elteltével hiába voltak jobbak, az újonc 2-0-ra vezetett. A Valerenga viszont nem adta fel, és a 82., majd a 85. percben is betalált, Eng és Nasberg találtak a hálóba, amivel legalább egy pontot megmentettek. Lehet, hogy most játszottak a legjobban a szezonban, de ez sem ért győzelmet. Ez volt a múlt hét eseménye, és párszor már elmondtuk, hogy mennyire kiakadtunk a csapat egyenlítésére.

Ez az egy pont viszont sokat nem ért, a gárda továbbra is csak a 13. helyen áll, két pontra van az osztályozó, négyre a kiesést jelentő 15. hely. Nem hiszem, hogy a Jerv és a Kristiansund bármikor is elmozdul onnan, de a 14. hely még reális lehet.

A Valerenga három győzelmet számlál a bajnokságban, kétszer ikszeltek és hatszor kikaptak már. Gólszerzéssel akkora gond nincs, a védelemmel viszont igen: 12 gólt rúgtak, 21-et kaptak.

Tegnap a kupában ők is pályára léptek, mint mondtam, az alsóbb ligás ellenfelükkel alig bírtak el, a Brumunddal kétszer is vezetett, de a Valerengának mindkétszer sikerült felállni. Végül 4-3-ra nyertek úgy, hogy a 90. percben még nem ők vezettek. Udahl és Zuta szerezték az első két gólt, Donnum a harmadikat és a negyediket, az elsőt a 91., a másodikat a 92. percben. A csapatnál értenek a drámához, úgy látszik.

Christian Borchgrevink az egyetlen egy sérültje a csapatnak, mindenki más bevethető.

A várható kezdőcsapat:

Haug – Hedenstad, Tollas, Nasberg, Zuta – Bjordal, Christensen, Strand – Donnum, Udahl, Sahraoui

Egymás elleni meccsek:

A két csapat összecsapásain tavaly nem a hazai gárdák domináltak, ugyanis háromszor is játszottak egymással, és az otthon játszó együttesek egyszer sem tudtak nyerni. Kétszer a bajnokságban, egyszer pedig a kupában mérkőztek meg. Az első meccs 1-1-es döntetlent hozott, majd a kupában az Odds BK 3-0-ra tudott nyerni idegenben. Két hónapra rá a Valerenga sikeresen hozta el a három pontot az Odds otthonából, 2-1-re tudtak nyerni.

Az utolsó öt meccsük mérlege egyébként két Odds, két Valerenga-győzelem, valamint egy döntetlen.

Gólok tekintetében azt mondhatjuk el, hogy gyakran születik olyan eredmény, amikor mindkét csapat a hálóba talál, illetve az esetek többségében két és fél feletti gólszám születik.

A Valerenga otthonában dominál a hazai csapat, Ők háromszor tudtak nyerni a közelebbi múltban, egy meccs döntetlen lett, egyszer – utoljára – az Odds nyert.

Előző 5 meccs eredménye
2021.11.27.Eliteserien
odd grenland
1:2
valarenga
Eliteserien
2021.09.22.Norvég Kupa
valarenga
0:3
odd grenland
Norvég Kupa
2021.06.16.Eliteserien
valarenga
1:1
odd grenland
Eliteserien
2020.11.08.Eliteserien
valarenga
2:0
odd grenland
Eliteserien
2020.06.24.Eliteserien
odd grenland
4:1
valarenga
Eliteserien
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Odds BK

Egy ponttal áll a Valerenga előtt az Odds BK vagy Odd vagy Odd Grenland, kinek, hogy tetszik. A csapat ugyanazt a taktikát követi, mint a Sandefjord, csak még erősebben látszik ez a mindent vagy semmit!-effekt. A gárda ugyanis négy mérkőzését nyerte meg eddig és hétszer kapott ki, döntetlen nincs. Mindössze tíz gólt rúgtak és tizenhetet kaptak, ez az egyik legtöbb, amit elsőosztályú csapat kapott idén.

Legutóbbi meccsükön vereséget szenvedtek, ami azért nem annyira meglepő, tekintve, hogy kivel játszottak. A Molde érkezett hozzájuk, és bár az Odds BK felvette a kesztyűt, de 2-1-re kikapott. Owusu lőtte az első gólt, csak épp a saját kapujába, ezzel szerezték meg a vezetést a vendégek, aztán Fofana a második félidőben megduplázta a Molde góljainak számát.

Tobias Lauritsen segítségével a hazaiak szépítettek, ennél több viszont már nem volt az együttesben.

Nagyjából ugyanazt lehet elmondani az Odd helyzetéről, mint a Valerengáéról. Mostani helyezésük nem egy kifejezett biztosíték a bentmaradásra, egy forduló alatt lecsúszhatnak a 14., osztályozót érő helyre. Vannak gyengébben teljesítő csapatok egyelőre, ám ez meg is fordulhat…

Idegenben eddig öt meccset játszottak, három vereség után két győzelem a mérleg, három gólt rúgtak és hatot kaptak. Szóval ebből a szempontból sem a legjobb az Odds helyzete.

Ezúttal sincs sérült a keretben, eltiltott szintén nincs.

A várható kezdőcsapat:

Wahlstedt – Sörensen, Bjortuft, Hagen, Baccay – Wallem, Owusu, Kitolano – Ingebrigtsen, Lauritsen, Jevtovic

Tippelde

Két nem túl jó, és nem túl jó formában levő együttes meccse igazán fontos mindkét csapat számára. Aki nyer, az kicsit biztonságba kerül, emiatt pedig úgy gondoljuk, egyikük sem a biztonságra fog törekedni. Az elmúlt meccseiken azért többségében tudtak gólt vagy gólokat szerezni, és ez szerintünk ezúttal is így lesz.

A mérkőzés eredménye nem feltétlenül tiszta számunkra, nem merném megtippelni, hogy ki nyeri a bajnokit, ám azt már inkább, hogy legalább két és fél gól esik majd a meccsen és mindkét csapat a hálóba fog találni.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Joker8
Oddsok: 1.66 Bónusz: 35,000Ft
Rabona
Oddsok: 1.66 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ivibet
Oddsok: 1.66 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső