Valladolid – Huesca: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 27.
Valladolid
Teljesítmény:
V D D N V
  • Estadio Municipal José Zorrilla
  • Január 29. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Huesca
Teljesítmény:
D V V V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Még egy meccs jut mára, aztán pihenünk egy kicsit, hogy a csütörtököt teljesen feltöltődve kezdhessük. Utolsó meccsünkben Spanyolországba invitálunk titeket, a találkozó pedig a Valladolid – Huesca lesz.

Nem egy olyan meccs, aminek hallatán instant feláll a szőr a kezünkön, torkunkban dobog a szívünk és lélegzet visszafojtva várjuk a péntek estét, de azért fogadási szempontból tartogat értéket ez a meccs.

A Valladolidot nem sok választja el a 18. (vagy a 19.) helytől, immáron egy győzelemnyi távolságra az Elche és a Deportivo Alaves. Iparkodniuk kell a hazaiaknak, és erre van-e jobb csapat a sereghajtónál? Az Huesca nem igazán tudta felvenni a La Liga ritmusát, messze ők teljesítenek a leggyengébben, és itt most nem csak a szerzett pontok számára gondolok, hiszen az evidens, hanem a mutatott játékra. Az Elche, de leginkább a Cadiz jobb, erősebb, képes a meglepetésekre. Ez eddig az Huescánál egyáltalán nem látható.

Szóval egy biztos hazairól beszélünk? Sanszos, de ez csak egy aspektus, amit dióhéjban átbeszéltünk. Jöjjön a többi!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Levante – Valladolid

Egymás után kétszer játszott a Valladolid a második számú valenciai egyesülettel, ez volt közülük az első. Itt még sikerült döntetlenre kihozni a meccset, a következő találkozójukon (ami a kupában volt tegnap este) már kijött a különbség, és a Levante 4-2-vel jutott tovább. De minket most nem feltétlenül ez érdekel, egy bajnoki mérkőzésbe nyilván több erőt tesz bele egy kiesés szélén álló csapat, mint a kupába. Van, amit el kell engedni…

Szóval beszéljünk inkább a hétvégi bajnokiról!

Nem nagyon tudok viszont mit írni az első félidőről, leginkább a mezőnyben folyt a csata, a kapuk kevésbé forogtak veszélyben ebben a játékrészben. Egyedüli helyzetként Alcaraz fejesét említhetem meg, amit Aitor Fernández Abarisketa védett. Nem mondom, hogy könnyedén, mert a helyére érkező fejest nem tudta fogni, a kipattanót az alapvonalról kapura tűző Villa ismétlése meg az oldalhálóban kötött ki.

Az igazi buli inkább a második félidőben volt, itt ugyebár négy gól is esett. A 62. percben a Levante szerzett vezetést, Jorge De Frutos lapos passzát Dani Gómez értékesítette, Perez Maqueda rossz helyezkedése sokba került a Valladolidnak.

Öt perc alatt fordított aztán a vendégcsapat, Rubén Alcaraz távoli lövésére nem volt ellenszere Aitor Fernándeznek, majd Óscar Plano eltört lövése után is gólt ünnepelhetett, a labda ugyanis Duarte lábán megpattant, így vált védhetetlenné.

Hasonló góllal egyenlített a Levante, Roger Marti jó labdaátvétel után lőtt, ezúttal Bruno González lábán kapott gellert a játékszer, 2-2.

És ez is lett a végeredmény, gyenge kezdés, remek folytatással nyakon öntve.

Előző 5 meccs eredménye
2020.10.18.La Liga
huesca
2:2
real valladolid
La Liga
2019.02.01.La Liga
huesca
4:0
real valladolid
La Liga
2018.10.07.La Liga
real valladolid
1:0
huesca
La Liga
2018.02.16.La Liga 2
real valladolid
3:2
huesca
La Liga 2
2017.09.24.La Liga 2
huesca
1:0
real valladolid
La Liga 2
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Huesca – Villarreal

Általános megrökönyödést (jó szó ez ide?) váltott ki a Villarreal szurkolóiból, hogy a sereghajtó otthonából nem sikerült három ponttal távozni. Merthogy nem sikerült, az Huesca hősiesen 0-0-n tartotta az eredményt. Bár… Nem úgy játszottak Unai Emery tanítványai, ahogy mostanában megszokhattuk tőlük.

Kevés helyzet, összesen három (!) kaput eltaláló lövés ÖSSZESEN, szóval kevés dolgot lehet kiemelni. A Sárga Tengeralattjáró körbe lőtte a kaput, Pino, Nino és Carlos Bacca sem voltak elég pontosak, ha meg mégis kapura ment a labda, akkor Fernández, hogy hárítson.

A meccs kétségtelenül legszebb jelenete a brazil Bacca nevéhez fűződik, aki egy indítás után, kissé kisodródva rabonázva rúgott kapufát. Más kérdés, ha egy kicsit pontosabb a támadó, akkor sem ítélik meg szabályos gólnak, hiszen lesről indult.

Nagyon nehéz egy ilyen mérkőzésről írni, hiszen lényegében alig történt valami. Ó, igen, az egyetlen kaput eltaláló lövése Javi Ontiverosnak volt, de azt könnyedén leszedte Sergio Asenjo.

És ennyi… Nem történt semmi más. Egy kevésbé intenzív, kifejezetten gyenge meccs volt, de a szerzett pont a Villarreal ellen még a későbbiekben értékes lehet az Huesca számára.

Összefoglalás

Csakhogy ahhoz a hasonló kaliberű csapatokat meg kellene verni. De ez sem megy az Huescának, az, hogy az utolsó helyen állnak nem érdemtelen. Kiemelni csak egy játékost, Javi Ontiverost lehet, aki hétről hétre veszélyesen futballozik, de egyedül ő nagyon kevés ide.

Nagy csodának kellene történnie, hogy a végelszámolásnál a kiscsapat a piros vonal fölött legyen, nem látok rá sok esélyt.

Sűrű ugyan hátul a mezőny, de… Nem, szinte biztos vagyok abban, hogy az újonc retúrjegyet vett az első osztályba.

A Valladolid már egy kissé nehezebb téma. Úgy értem, hogy alapból nem gondolnám őket annyira gyengének, mint amit a mostani állás mutat. Rengeteg döntetlent játszanak, sokszor ők kapaszkodnak vissza, viszont, ha előnyben vannak, sokszor nem tudják megtartani azt. Mint például legutóbb a Levante ellen, de említhetném az őszi, Huesca elleni bajnokit, ott 2-0-s előnyt sikerült eltékozolni.

Egyszerűen muszáj nyernie Ronaldo együttesének, mert kit verjenek meg, ha nem őket? Az Huesca idegenben egyébként is rém gyenge (öt döntetlen, öt vereség, győzelem nélkül + zsinórban utolsó három idegenbeli meccsüket el is veszítették), másrészt, mint csapat sincsenek egy szinten. Szerintem.

Roque Mesa és Marcos André azért hiányzik, hiányozni fog, előbbi eltiltott, utóbbi december közepén megsérült. De ettől ez még kötelező győzelem. Igen, a rendkívül magas odds ellenére is.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső