VfB Stuttgart – Mainz: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 26.
VfB Stuttgart
Teljesítmény:
V V D N V
  • Mercedes-Benz Arena
  • Január 29. 20:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Mainz
Teljesítmény:
N V D V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A Bundesliga 18. fordulójának leginkább szemöldök-felemelő pillanatát Szalai Ádám csapata, a Mainz okozta, akik sokszor voltak utolsó helyen is a mostani kiírásban, mégis a bajnoki címre pályázó RB Leipzig csapatát verték 3-2-re. Mintha minden csapat a Bayern München alá játszana, sorra buknak a bajorok legfőbb riválisai, ami által a müncheniek előnye immáron hét pontra nőtt. De most nem az élmezőnyről, a Bayernről, a Lipcséről és a Dortmundról lesz szó, hanem a tabella második felében elhelyezkedő csapatokról, pénteken VfB Stuttgart – Mainz mérkőzést rendeznek.

A vendégekről már beszéltem, most következzen a Stuttgart, az újonc, aki remekül kezdett, de most láthatóan nem megy úgy a szekér, mint korábban. Utolsó öt meccsükből csak egyet tudtak megnyerni, továbbá egy döntetlen és három vereség színesíti ezt a mérleget.

Félő, hogy visszaesnek, akkor pedig még komolyabb gondjaik is lehetnek. Vagy csak túlspilázom? És hamarosan kijönnek majd ebből a gödörből? Meglátjuk…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Freiburg – VfB Stuttgart

Alapból nagyon jól szerepel idegenben a Stuttgart, pontjaik többségét nem saját stadionjukban szerezték. Most is jól kezdtek, a házi gólkirály, Silas Wamangituka ismét lecsapott. Egy hosszú indítást kapott a balszélen a kongói, befelé cselezett, majd Nicolás González elé tálalt, akinek lövését Florian Müller védte, de a kipattanónál Wamangituka már nem hibázott.

Sokáig nem tartott az öröm, hét perccel később Ermedin Demirovic megpattanó lövésével egyenlítettek a hazaiak, majd a bosnyák húsz perccel később egy gólpasszt is kiosztott, sarokkal játszotta meg a dél-koreai Jeong Woo-yeongot, aki – talán – szabálytalanul rázta le védőjét, a bíró nem sípolt, a 21 éves középpályás pedig megszerezte a vezetést jelentő gólt.

Még mindig nem volt vége a félidőben, a lefújás előtti pillanatokban Wamangitukával szemben Janik Haberer szabálytalankodott a tizenhatoson belül, egyenlítési esély előtt álltak a vendégek. Nicolás Iván González furcsa módon rúgja a tizenegyeseket, de eddig bejött neki ez a módszer. Most nem, Florian Müller eltalálta a sarkot és a büntető olyannyira gyenge volt, hogy még ki sem jött a kapusról.

A második félidőben felborult a pálya, a Freiburg alig jutott el Kobel kapujáig, az újonc pedig hatalmas erőket mozgósított az egyenlítés érdekében. Florian Müller viszont állta a sarat, egy esetben nem tudott segíteni, ekkor González a kapufát találta el.

Maradt a 2-1, a Freiburg ismét győzni tudott, ezúttal Sallai Roland nélkül. A magyar szélső a Frankfurt elleni bajnokin szenvedett sérülést.

Előző 5 meccs eredménye
2020.09.26.Bundesliga
mainz
1:4
vfb stuttgart
Bundesliga
2019.01.19.Bundesliga
vfb stuttgart
2:3
mainz
Bundesliga
2018.08.26.Bundesliga
mainz
1:0
vfb stuttgart
Bundesliga
2018.01.20.Bundesliga
mainz
3:2
vfb stuttgart
Bundesliga
2017.12.19.Német Kupa
mainz
3:1
vfb stuttgart
Német Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Mainz – RB Leipzig

Yussuf Poulsen nélkül vágott neki a kiesőjelölt elleni mérkőzésnek Julian Nagelsmann, a két csatár ezúttal Emil Forsberg és Alexander Sorloth volt. Van pár sérült a vendégek keretében – többek között Szoboszlai Dominik -, de azért a csapat magját azok alkották, akik amúgy is pályán szoktak lenni. Ott volt Dani Olmo, Marcel Sabitzer, hátul Upamecano, Orban és Halstenberg, a kapuban pedig Gulácsi Péter…

A Mainz kispadjára már a negyedik edző ült le, Bo Svensson érkezése kicsit felrázta a csapatot, de eddig az átütő siker nem érkezett meg. A hangsúly az eddig szón van. Merthogy a Mainz megdöbbentő eredményt játszott, legyőzték a bajnoki címre is esélyes lipcseieket egy gólgazdag mérkőzésen, az eredmény 3-2 lett.

A mérkőzés hőse az a Moussa Niakhate volt, aki nem is olyan régen még negatív főszereplője volt a Frankfurt elleni bajnoki meccsnek, akkor róla kaptak két tizenegyest, most viszont – védő létére – kétszer is hálóba talált. Ez eddig még sosem jött össze a Bundesligában a fiatal franciának.

De megint előre szaladtam, a vezetést ugyanis a Leipzig szerezte meg: Marcel Sabitzer jó 22 méterről szánta rá magát lövésre a 15. percben, az életerős bombát Zentner még a kapufára tudta tolni, de a kipattanót Tyler Adams a kapuba gurította.

Ezután jött Niakhate első gólja, egy Gulácsiról kipattanó labdát kotort a kapuba a 24. percben. Hat perccel később újfent a vendégek vették át a vezetést, Marcel Halstenberg előbb mellre vette a kapott labdát, majd Zentner mellett a kapuba belsőzött.

Erre is volt válasza a hazaiaknak, megint Niakhate szerzett gólt, megint egy szöglet után, megint nem túl távol Gulácsi kapujától.

A második félidőben már csak egy találat esett, ezt meglepetésre a hazaiak szerezték: Leandro Barreiro Martins, a Mainz luxemburgi középpályása szerezte meg karrierje első gólját, ami nagyon sokat ért, hiszen erre nem volt válasza a vendégeknek, így a Dortmund után ismét vereséget szenvedtek, és nagyon le vannak már maradva az éllovastól.

Összefoglalás

Ez most egy nagyon rövid összefoglalás lesz: Engem nem győzött meg a Mainz. A Stuttgart viszont a veresége ellenére igen. Félelmetesen nyomtak a második félidőben, a Mainz pedig… Hát, csak találta a góljait, nagyban közrejátszottak a lipcsei védők, hogy Niakhate és Barreiro háromszor is gólt tudtak szerezni.

Idegenben a második legrosszabb mérleg az övék, egyszer tudtak nyerni, kétszer ikszelni, maradék öt meccsüket bukták.

De egy dolgot még ki kell emelnem: A Stuttgart továbbra is nyeretlen otthon. Nem is láttam még ilyet, hogy valaki ennyire jól menjen idegenben (A harmadik legtöbb pontot ők szerezték…), míg hazai pályán 8 meccsen 5 pontot gyűjtsenek csak be.

Azonban minden rossz sorozatnak meg kell szakadnia egyszer, erre pedig remek alkalom a Mainz elleni mérkőzés. Ha Silas, Castro és González elkapják a fonalat, akkor nehezen lehet őket megállítani. Várom az első hazai Stuttgart-győzelmet…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső