VfB Stuttgart – RB Leipzig: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 augusztus 06.
VfB Stuttgart
Teljesítmény:
N N N N N
  • Mercedes-Benz Arena
  • Augusztus 07. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
RB Leipzig
Teljesítmény:
V V N N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Elstartolt a Bundesliga tegnap este, a Bayern München Lewandowski nélkül is hintett egy hatost, ezek után simán feltehetik a kérdést a szurkolók: Kinek hiányzik a lengyel? Tegnap azonban megígértük, hogy mindegyik Bundesliga meccsről fogunk írni, és kettő még hátra van. Most a VfB Stuttgart – RB Leipzig mérkőzés következik, ezután pedig a Köln és a Schalke 04 meccséről fogunk beszélni.

A legmagyarabb német csapat tavaly kellett, hogy új edző után nézzen, miután Julian Nagelsmannt kivásárolták a szerződéséből. Utódja az a Jesse Marsch lett, aki most már a Leeds United edzője, ebből kitalálható, hogy a váltás nem igazán jött be. Domenico Tedesco szedte össze a szétesett, önbizalomhiánytól szenvedő gárdát, és végül a negyedik helyre vitte be őket, ami felért egy bajnoki címmel. Az ősz után mindenképp…

Ellenfelük az a Stuttgart, akik éppen csak megúszták az osztályozót, az utolsó fordulóban harcolták ki a bentmaradást. Ők is attól szenvedtek, amitől sok csapat, és amit a napokban már említettem. A feljutásuk után nagyszerűek voltak, nyáron szétkapták őket, és a pótlás nem sikerült, a második szezonjuk már nehezebb volt. De legalább bent maradtak.

A bukmékerek szerint a vendégek nyerik a mérkőzést, Gulácsiék győzelmére 1.70 körüli szorzót adnak. A döntetlen 3.80 és 4-es odds között van, a hazai diadal még magasabb, 4.50 környékén. Nekünk már megvan a tippünk, kezdjünk is hozzá!

VfB Stuttgart

Igazán szerencsés volt Pellegrino Matarazzo együttese az előző évben. Végig nem ment a Stuttgartnak, szenvedtek, a játékoskeret finoman szólva is gyengébb lett, az újak közel sem tudták pótolni a legjobbakat, és a csapattal maradó húzónevek is visszaestek, mint Sasa Kalajdzic vagy Silas. Utóbbi inkább a sérüléseivel bajlódott, tehát nem lehet hibáztatni a rossz teljesítmény miatt.

Az utolsó fordulóban harcolták ki a bentmaradást, miután a Köln együttesét legyőzték otthon 3-1-re, a Hertha BSC pedig kikapott a Borussia Dortmundtól. A győzelemmel beérték őket pontszámban, és mivel jobb volt a gólkülönbségük, előztek.

A 15. hely azonban figyelmeztetés volt, hogy ennél több kell.

Matarazzo maradt, nem küldték el a gyenge szezon miatt, és a mester a nyár folyamán igyekezett megerősíteni a csapatot. A távozók között találhatjuk Orel Mangalát, Pablo Maffeot, Philipp Förstert, Erik Thommyt és Daniel Didavit, míg Alexis Tibidi, Roberto Massimo, Ömer Beyaz és Mohamed Sankoh kölcsönbe igazoltak el.

Az eladásokból befolyó összegnek alácsaptak a svábok, és bevásároltak. Megvették végleg Konstantinos Mavropanost, Luca Pfeiffert, Josha Vagnomant, Hiroki Itot és Juan José Pereát. Még maradt is pénzük, mert 17 millióért adtak el játékosokat, és 13-ért vettek.

A csapat hat mérkőzés óta veretlen, a tavalyi szezon utolsó meccsén nyertek, majd a felkészülési időszakban is csak győztek. Ellenfeleik a Böblingen, az FC Zürich, a Brentford és a Valencia csapatai voltak. A spanyolokat például 5-2-re győzték le.

Aztán a kupában folytatták a jó szereplést, a Dresden együttesének otthonában 1-0-ra diadalmaskodtak Darko Churlinov góljával.

A Stuttgart a tavalyi szezonban elég sokat szenvedett a sérülések miatt, és most is vannak gondok. Atakan Karazor hat hetet töltött előzetes letartóztatásban egy nemi erőszak ügyében, így játéka bizonytalan. Az üggyel kapcsolatos fejleményekkel nem vagyok tisztában, de a közelmúltban nagyon sok futballistáról derült ki, hogy sárosak ilyen dolgokban. Persze őt is megilleti az ártatlanság vélelme.

Borna Sosa játéka kérdőjeles még, bár elvileg készen áll a játékra, míg Sasa Kalajdzic ismét sérült. A múltkori idényből szedett össze eltiltást Alou Kuol, valamint Nikolas Nartey pályára lépésére nem mernék megesküdni.

A várható kezdőcsapat:

Müller – Vagnoman, Mavropanos, Anton, Sosa – Führich, Ahamada, Endo, Silas – Tomás, Churlinov

Egymás elleni meccsek:

Nem nyerni jár a Stuttgart Lipcsébe, ez elmondható. No meg az is, ha otthon futnak össze velük, akkor sincs sok sikerélményük. Az elmúlt öt meccs mindegyikét a Leipzig nyerte, és ezeken a meccseken a Stuttgart alig talált be a hálóba. Míg a Leipzig rúgott 12 gólt, addig a Stuttgart csak 2-t.

Ritkább volt az, amikor nehéz meccse volt a Lipcsének, a legtöbbször könnyedén léptek át ellenfelükön.

Tavaly például otthon 4-0-ra, idegenben 2-0-ra nyertek. A hazai meccsen Szoboszlai Dominik két gólt is szerzett, ezúttal is megmutathatja majd, hogy mit tud.

A Stuttgart hazai pályán még nyeretlen a Leipziggel szemben, három vendégsiker mellett egy döntetlent értek el a felek.

Előző 5 meccs eredménye
2022.01.15.Bundesliga
vfb stuttgart
0:2
leipzig
Bundesliga
2021.08.20.Bundesliga
leipzig
4:0
vfb stuttgart
Bundesliga
2021.04.25.Bundesliga
leipzig
2:0
vfb stuttgart
Bundesliga
2021.01.02.Bundesliga
vfb stuttgart
0:1
leipzig
Bundesliga
2019.02.16.Bundesliga
vfb stuttgart
1:3
leipzig
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

RB Leipzig

Szorosan követtük tavaly az RB Leipzig meccseit, aki velünk tartott, tudja, hogy egészen mélyről jött vissza a csapat. Jesse Marsch nem feküdt a csapatnak és a csapat sem feküdt neki, elég hamar kiakolbólították a csapattól. Érkezett Domenico Tedesco, aki viszont varázslatot hajtott végre, és a gárda odaért a BL-re. Már ez is hatalmas szó, egy félszezonos előnyt adtak a többieknek. A Lipcsénél minden évben az a cél, hogy megfogják a Bayern Münchent, a tegnapi után vannak kétségeink, hogy ez sikerülhet…

Tedesco nem akart nagy változtatásokat a keretben, alig érkezett valaki. Aki viszont jött, az tényleg minőségi javulást hozhat. De először a távozókat említsük meg. Eladták a Leedsnek Tyler Adamset, a Wolvesnak Hee-chan Hwangot, visszament az Ajaxba Brian Brobbey, valamint a PSG megvette Nordi Mukielét. Van még több távozó, mint mondjuk Ademola Lookman, de ők az első csapatban nem szerepeltek.

Jött David Raum, a Hoffenheim balhátvédje, illetve Xaver Schlager a középpályára. Harmadik érkezőjük Janis Blaswich, aki Gulácsi Péter mögött a második számú kapus lesz.

Rövidre sikerült a felkészülés, a gárda két meccset játszott: Megverték a Southamptont, viszont 5-0-ra kikaptak a Liverpooltól. Az öt kapott gól jelen volt a Szuperkupa döntőjében is, a Bayern München ötöt rúgott, míg a Leipzig hármat.

Kíváncsiak vagyunk, hogy Szoboszlai Dominik idén be tudja-e játszani magát a kezdőbe, kissé megrekedt a magyar középpályás, több információ is napvilágot látott, hogy eligazol. Még itt van, ám ez változhat.

Egy sérültje van a csapatnak, Yussuf Poulsen.

A várható kezdőcsapat:

Gulácsi – Simakan, Orbán, Gvardiol – Henrichs, Laimer, Kampl, Raum – Nkunku, A. Silva, Szoboszlai

Tippelde

Szerintünk erősebb lett a Stuttgart, jobb szezont várok tőlük, mint a tavalyi, most talán nem lesz annyi sérültjük sem. Ha az alapcsapatban levők nem esnek ki, akkor eredményesebb lesz az együttes.

A Stuttgart tavaly – Tedesco érkezéséig – a leggyengébb mérleget hozta idegenben, ez aztán totálisan megváltozott.

Ők az esélyesek, de a védelmen van még mit csiszolni, az elmúlt két meccsen elég sokszor bevették a kapujukat.

Véleményünk szerint most sem hozzák le kapott gól nélkül a mérkőzést, pedig a Stuttgart ritkán talál Gulácsi Péter hálójába… Tippünk, hogy mindkét együttes szerez gólt.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Joker8
Oddsok: 1.69 Bónusz: 35,000Ft
Rabona
Oddsok: 1.70 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ivibet
Oddsok: 1.70 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső