Villarreal – Dinamo Zagreb: Fogadási Tippek és Európa Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 13.
Villarreal
Teljesítmény:
V N N N N
  • Estadio de la Cerámica
  • április 15. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Dinamo Zagreb
Teljesítmény:
N V D N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Szűk győzelemmel várja a sárga tengeralattjáró a visszavágót, Horvátországban 1-0-s sikert értek el a Fradi egykori Bajnokok Ligája ellenfele ellen. A Tottenham elleni mérkőzés mutatta meg igazán, hogy még egy kétgólos vereség után sem kell feltétlenül leírni a Zágrábot, de ezúttal nem hazai pályán kellene megfordítani a párharc állását, hanem Spanyolországban, egészen pontosan a La Ceramicában. Ami azért nem egy könnyű pálya… A lehető legrosszabbkor írom ezt, hiszen a hétvégén Unai Emery együttese a szerény Osasuna ellen kapott ki hazai környezetben, de ezt leszámítva eddig csak két csapat tudta elvinni tőlük a három pontot.

Damir Krznar együttese reménykedhet. Nem volt az odavágón annyira meggyőző a Villarreal, viszont továbbra is problémát jelent, hogy Bruno Petkovic nem valószínű, hogy pályára léphet a visszavágón. Sőt, egyre kevesebb rá az esély…

Hogy ez elég lesz-e a továbbjutáshoz? Az csütörtökön kiderül, de az biztos, hogy mi megpróbáljuk a legjobb tippet kitalálni a Villarreal – Dinamo Zagreb találkozóra!

Mi történt az odavágón?

Ez már a második mérkőzés, érdemes feleleveníteni, hogy mi történt Horvátországban az előző héten!

Dinamo Zagreb – Villarreal

Alapemberek inkább a hazaiaktól hiányoztak, Petkovic és Gavranovic személyében, de eleinte nem látszott a 14 gólos támadó hiánya. Helyzetek akadtak már a meccs elején mindkét oldalon, elsőként Livakovicnak kellett hárítania Alfonso Pedraza lövését, majd a másik oldalon Rulli védte Lovro Majer megpattanó és kifelé kanyarodó lövését. Ez utóbbi igazán bravúros védés volt.

A horvát kezdőbe bekerülő francia Kevin Theophile-Catherin közelről bólinthatott egy szögletet követően, de csak az oldalhálót találta el, majd Gerard Moreno 11 méterről nem találta el a kaput. Ekkor még…

Merthogy a 42. percben Moreno és Theophile-Catherin harcoltak egymással közel az alapvonalhoz, a tizenhatoson belül. A csatár megpróbálta egy csel után beadni a labdát, ami a francia bekk kezét érintette, így a bíró tizenegyest ítélt.

Gerard Moreno pedig nagyon higgadtan értékesítette a megítélt büntetőt, a kapu közepébe gurított, míg Dominik Livakovic elvetődött jobbra.

A szünet után a játék képe nem igazán változott, többet volt a labda a vendégeknél, többet is lőttek kapura, viszont Livakovicnak egyetlen egyszer kellett védenie. A legközelebb a gólhoz Paco Alcacer járt, akinek gurítása ziccerben mellé ment, míg a legígéretesebb horvát lövés a balhátvéd, Josko Gvardiol érdeme volt, de Geronimo Rullit ezen az estén nem lehetett csőbe húzni.

A hazaiak egyik legnagyobb sztárja, Mislav Orsic ezúttal sem brillírozott, ő a Tottenham elleni mesterhármasa óta nem tud az ellenfél kapujába találni… Most sem ment neki, de a többieknek sem, így maradt a 0-1-es végeredmény. Ha a Villarreal tudja hozni saját játékát, akkor elődöntőbe fognak kerülni.

Előző meccs eredménye
2021.04.08.Európa Liga
dinamo zagreb
0:1
villarreal
Európa Liga
2010.12.02.Európa Liga
dinamo zagreb
3:0
dinamo zagreb
Európa Liga
2010.09.16.Európa Liga
dinamo zagreb
2:0
villarreal
Európa Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

A hétvégi bajnokijuk

A bevezetőben már írtam arról, hogy Gerard Morenoék a pamplonai kiscsapattal nem bírtak hazai pályán, ez pedig azért is igencsak negatív, mert így a Real Sociedad megelőzte őket, és nincsenek már európai porondot érő helyen. Aggodalomra azonban nincsen ok, még hét forduló hátra van, és bőven van lehetőségük orvosolni ezt a botlást.

A találkozón egyébként a Villarreal dominált, ismét 2/3-ban náluk volt a labda, helyzetek terén viszont ugyanannyit számoltunk össze – nagyjából – a két csapatnál. Ezekkel jobban tudott élni az Osasuna, és Moncayola, valamint Budimir góljai a győzelmet jelentették. Egyébként a hazaiak gólja öngólból született.

Mindenesetre messzemenő következtetéseket nem szabad levonni a meccsből, látható, hogy Unai Emery kísérletezett – a szokásos négyvédős rendszer helyett három középső védővel állt fel -, valamint hogy a legjobbak egy része csak a padon foglalt helyet. Például Gerard Moreno, Alfonso Pedraza, Samuel Chukwueze Pau Torres vagy Manu Trigueiros.

A Dinamo idegenben gyűjtötte be a három pontot, Josko Gvardiol az első félidőben szerzett vezetést a Lokomotiv ellen, amit a második félidőben Atiemwen duplázott meg, két perccel azt követően, hogy Mislav Orsicot váltotta a pályán.

Kötelező győzelem volt ez, hiszen a városi rivális, Lokomotiv Zagreb jelenleg az utolsó helyen áll a bajnokságban.

A Dinamo pedig továbbra is vezet az Eszék előtt, két pontra vannak, de a Zagrebnek van egy elmaradt mérkőzése.

Összefoglalás

Unai Emery megpróbálta a 3-5-2-t, de annyira nem vált be, ahogy a példa is mutatja, így több mint valószínű, hogy csütörtökön visszaállnak a négyvédős rendszerre.

Őszinte leszek, egyáltalán nem várok semmiféle változtatást a Villarreal kezdőjében, ugyanazt a 4-3-3-at várom, ugyanazokkal a játékosokkal. Asenjo helyett Rulli – ahogy mindig -, elől pedig Chukwueze – Gerard Moreno – Bacca triót.

Biztosan jót tett a játékosoknak a hétvégi pihenő, de lehet, hogy sokba kerül majd.

A horvátok is jó esetben ugyanazzal a kezdővel lépnek pályára, nagy kérdés, hogy Gavranovic vagy Atiemwen kezd majd Petkovic hiányában. Esetleg Orsicot feljebb küldik egy sorral? Nem, ez nem valószínű.

A csatáron kívül más hiányzója nem lesz a horvátoknak, Emerynek pedig Estupinan és Iborra játékát kell nélkülöznie.

A sárga tengeralattjáró legutóbbi hét Európa Liga meccsét egyhúzamban nyerte, ezek közül haton még gólt sem kapott.

A Zagreb a Spurs ellen sem volt favorit, és most sem az. De akkor nem egy másik csapat pályáján kellett bizonyítaniuk, így a helyzetüket ez is nehezíti.

Senki nem tudta még otthon megverni őket… Vajon a Zagreb lesz az első? Szerintünk nem. Szerintünk véget ér a horvát kupakaland, méghozzá elég simán.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső