West Brom – Wolves: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 01.
West Brom
Teljesítmény:
D V N N V
  • The Hawthorns
  • Május 03. 19:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Wolves
Teljesítmény:
V N N V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ígértem tegnap, hogy ma folytatni fogjuk még, és tessék, itt is vagyok. Hétfői meccsek következnek, két angol és egy olasz. A ködös Albionból indulunk a mai utunkra, a West Brom – Wolves mérkőzéssel kezdünk.

Ahogy közeledünk a bajnokság végéhez, úgy válik egyre reménytelenebbé az újonc West Bromwich Albion helyzete. Bár volt egy fellángolásuk (győzelem a Stamford Bridge-en és otthon, a Southampton ellen), de azóta egy vereségük és egy döntetlenjük van. Így a lemaradásuk jelenleg 9 pont a Brightonnal szemben. És már csak öt forduló van vissza…

A Wolves számára viszont már semmi tétje a találkozónak, és ez lehet a kulcs ezen a meccsen. Akárhogy is nézzük, Podence-ék szezonja erőteljes csalódás, főleg, ha a tavalyi évet vesszük alapul. Rengeteg problémájuk volt, ezt ne feledjük, de ebben a keretben sokkal több volt. Vagy lehetett volna.

És ha megnézitek az utolsó meccsüket, nem tudtok – szerintem – nem egyetérteni velem…

Na, indítsuk el ezt a szombatot!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Aston Villa – West Brom

A birminghamiek a Manchester City után gondolhatták, hogy egy jóval könnyebb meccs vár rájuk. Tévedtek, és erre majdnem ráfáztak. Örülhettek, hogy végül legalább egy pontot otthon tartottak a Villa Parkban.

A meccs 2-2-es döntetlennel ért véget, és talán igazságosnak tekinthető a végeredmény, mindkét csapat előtt tengernyi lehetőség adódott. A hajrá kifejezetten őrültre sikeredett, de erről később.

A nyolcadik percben jártunk, amikor El Ghazi került lövőhelyzetbe, a védők blokkolták a labdát, ami így Ross Barkleyhoz került, de a támadó középpályás semmit nem tudott kezdeni a helyzettel, mert Semi Ajeyi felborította, tizenegyessel folytatódott a meccs. Amit Anwar El-Ghazi végzett el, Johnstone rossz irányba mozdult, 1-0.

Húsz perc múlva viszont a túloldalon is büntetőt ítélt Attwell, maradjunk annyiban, hogy elég könnyű síppal fújta be… Matheus Pereirát ez nem zavarta, Emi Martinez nem tudta megfogni a labdát.

A hazaiak legveszélyesebbje El-Ghazi volt, akinek az utolsó negyedórában is volt egy jó lövése, de a West Brom előtt adódtak a komoly gólszerzési lehetőségek. Például Pereira szabadrúgása, ami a felsőlécről pattant ki a mezőnybe.

Alighogy megkezdődött a második félidő máris átvették a vendégek a vezetést. Diagne kapott jó labdát a tizenhatoson belülre szaladt, a lövésébe pedig Tyrone Mings vetődött bele, ezzel Martinezt becsapta, 1-2.

Innentől kezdve komoly nyomás helyeződött Sam Johnstone és az egész WBA vállára, a Villa nagy erőket mozgósított az egyenlítés érdekében. Volt itt minden: Bertrand Traoré kapufa, Ollie Watkins-ziccer, Elmohamady bomba… De a vendégek állták a sarat.

Dean Smith beküldött mindenkit a pályára, aki képes lehet a gólra, így Keinan Davis is pályára lépett.

A 23 esztendős csatár gyorsan észrevétette magát, kétszer került helyzetbe, de az egyik lövését Johnstone, a másikat a kapufa állította meg.

És a hosszabbításban megroppant az addig stabil West Brom: Egy hatalmas hiba kellett Keinan Davis góljához, Bartley bizonytalankodott a saját ötösénél, a támadó meg simán ellopta tőle a játékszert, kialakítva ezzel a 2-2-es végeredményt.

Az eredménynek ugyan nem, de annak örülhetett az Aston Villa, hogy 481 napnyi kihagyás után ismét pályára léphetett Wesley.

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.16.Premier League
wolverhampton
2:3
west brom
Premier League
2012.02.12.Premier League
wolverhampton
1:5
west brom
Premier League
2011.10.16.Premier League
west brom
2:0
wolverhampton
Premier League
2011.05.08.Premier League
wolverhampton
3:1
west brom
Premier League
2011.02.20.Premier League
west brom
1:1
wolverhampton
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Wolves – Burnley

Nagy hiba volt bíznom a Wolverhamptonban a Burnley elleni meccsen. Hazai győzelemben bíztam, erre fel akkora pofont kaptak a farkasok, mint még ebben a szezonban egyszer sem. A kiesés elől menekülő Burnley hiába érkezett rossz formában, önbizalomnövelő győzelmet arattak a Molineux-ben.

A találkozó hőse egyértelműen Chris Wood volt, aki klasszikus mesterhármasát követően még egy gólpasszal tette fel a pontot az I-re.

Viszonylag korán kétgólos hátrányba kerültek a hazaiak, akiknek a védelme teljesen össze volt zavarodva. Wood a 15. percben úgy forgatta meg Conor Coadyt, mint egy nyeretlen kétévest, majd Rui Patricio mellett bombázott a hosszúba. Szerencse is kellett hozzá? Igen, de a gól az gól.

Hat perccel később Nelson Semedo mélázott el, McNeil elcsente tőle a labdát, középen Chris Wood érkezett, 2-0.

És ha lúd, legyen kövér. Wood még az első félidőben megrúgta a harmadikat, pontosabban ezúttal fejjel vette be Patricio kapuját, a védelem ismét azt sem tudta, merre vannak arccal előre…

A második félidőben Matej Vydra indult lesről, így hiába talált be, nem adták meg a találatot, de ami késik, nem múlik, Chris Wood passzát Ashley Westwood bombázta be a 85. percben.

Leiskolázták a Wolvest, nincs erre jobb szó.

Összefoglalás

Nuno Espirito Santo egy-két napja azt nyilatkozta, hogy komoly sérüléshullám söpört végig a csapaton, de nem volt hajlandó elárulni, hogy ez kiket érint, így én is sötétben tapogatózom. Már az eddigi hiányzók névsora is hosszú és komoly, de ha még valaki vagy valakik kiestek, az már tényleg több a soknál. Raúl Jimenez és Pedro Neto a két legnagyobb név, valamint Jonny és Marcal sem bevethető, Joao Moutinho pedig erősen kétséges.

Két nagy öreg, Branislav Ivanovic és Robert Snodgrass nem szerepelhet a másik oldalon.

Szerintem a West Bromnak felesleges a kezdőn változtatni, jól mentek az Aston Villa ellen, és tényleg pár percen múlt a győzelem.

A motivációt hozom fel ismét, mint fő tényező: A WBA-nak nincs sok esélye, amíg viszont él a remény, ők mindent meg fognak tenni. A Wolves számára ez meg csak egy meccs a többi közül, alig várják, hogy ez a borzasztó szezon lezáruljon.

És épp emiatt gondolom azt, hogy a WBA nyerni tud. Helyezés ide vagy oda, ezúttal nekik kell nyerniük.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső