Villarreal – Huesca: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 11.
Villarreal
Teljesítmény:
V N V V N
  • Estadio de la Cerámica
  • Szeptember 13. 18:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Huesca
Teljesítmény:
N N D N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Hát, nekem már nagyon hiányzott a spanyol első osztályú bajnokság, és még akkor is örülök a visszatérésnek, ha a két nagyágyú, a Real Madrid és a Barcelona nem játszik az első fordulóban. Van helyette más, mind szórakozási szempontból, mind sportfogadásiból és a Villarreal – Huesca mindkét esetben jó döntés lehet. A Sárga Tengeralattjáró meglehetősen megerősödött, miközben azért fontos távozók is voltak a csapatnál, a Huesca pedig a másodosztály bajnokaként csatlakozik a La Ligához.

Kettejük összecsapásán – mondani sem kell talán – a hazaiak az esélyesek, de vajon okozhat-e meglepetést a Huesca?

Villarreal

A tavalyi szezonban a Villarreal nem kis bravúrt hajtott végre az újraindítást követően. Voltak ugyan bukásai (Barcelona, Real Madrid, Real Sociedad), de olyan elánnal vetették bele magukat a folytatásba, hogy az végül egy ötödik helyezést és az ezzel járó Európa Liga indulást eredményezte a klub számára.

Készülnek is, hogy megfeleljenek a hármas fronton (bajnokság, spanyol kupa, EL), nagyon jó játékosok érkeztek a klubhoz.

Elsőként egy fiatal japánt, Takefusa Kubot kell megemlítenem, aki az elmúlt idényt a Mallorcában töltötte és bár eleinte gyámoltalan volt, a szezon végére nagyon belejött. Ennyi idősen is megállta a helyét a felnőttek között és egyáltalán nem rajta múlt, hogy a szigetlakók végül távoztak az élvonalból. Hülye lenne a Real Madrid megválni véglegesen egyik legnagyobb ígéretétől, így Kubo csak ebben a szezonban erősíti majd a csapatot.

Sergio Asenjo kapott egy vetélytársat Rulli személyében, ő a Real Sociedadot hagyta ott, a Dani Parejo – Francis Coquelin kettős pedig a komoly pénzügyi gondokkal küzdő Valenciából érkezett.

A távozók közül Santi Cazorla fájhat a legjobban, a csupaszív játékos karrierje végét az Al Sadd csapatánál tölti majd (Akram Afif is oda igazolt), míg Karl Toko Ekambit az Olympique Lyon vásárolta meg. Érte 11 milliót fizettek.

Enes Ünal is távozott, bár ő már a tavalyi szezonban sem volt a Villarreal játékosa, egy év valladolidi kölcsönjátékot követően Madrid felé vette az irányt és a Getafe játékosa lett. Az utolsó fontosabb játékos, aki elhagyta a csapatot Álvaro González, ő Marseille-be tette át székhelyét.

A Villarreal véleményem szerint idén is kiugró teljesítményt hozhat, elnézve a mostani csapatot. Van két erős kapusuk, a védelemben a fiatalság és a rutin találkozik, Raúl Albiolra és Pau Torresre gondolok, középen Trigueros, Moi Gomez, Iborra, Coquelin, Dani Parejo… A támadásokat pedig Kubo Gerard Moreno, Paco Alcacer vagy épp Carlos Bacca vezethetik.

Előző 5 meccs eredménye
2019.04.28.La Liga
villarreal
1:1
huesca
La Liga
2018.12.16.La Liga
huesca
2:2
villarreal
La Liga
2015.12.17.Spanyol Kupa
villarreal
2:0
huesca
Spanyol Kupa
2015.12.03.Spanyol Kupa
huesca
3:2
villarreal
Spanyol Kupa
2013.03.16.La Liga 2
huesca
0:1
villarreal
La Liga 2
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Huesca

Ahogy az várható volt, ilyen mértékű vásárlásokat az újonc Huesca nem tudott lebonyolítani, hiszen jóval szerényebb költségvetésből kell dolgozniuk.

A másodosztályban nyújtott teljesítményükért viszont jár a taps, nagyon sokáig úgy tűnt, hogy a Cadiz nyeri majd a sorozatot, de egy őrült szezon végén, az utolsó forduló döntött és a Huesca nyert. Nem mintha sokat számítana, igazából a presztízs miatt lehet fontos.

10 játékos érkezett, 12 távozott, de a mérleg ezt követően is 0 maradt. Egyik játékosért sem fizettek, és nekik sem adtak egy vasat sem, legalábbis mértékadó weboldalak szerint. Leginkább hátul erősített Michel, érkezett Insúa a Schalkéból (immáron véglegesen), Pablo Maffeo a Stuttgartból, Kike Hermoso a harmadosztályú Ejeából, Andrés Fernandes a mostani ellenféltől és kölcsönvették Gastón Silvát az argentin Independientétől. Ő már egyébként megjárta Spanyolországot, egy szezonon át játszott a Granadában.

Na, most az érdekesség az, hogy ezen játékosok mindegyike védő, kivéve Andrés Fernandest, aki kapus.

Ennyire jó lenne elől a helyzet? – kérdezhetnénk. Úgy tűnik igen, bár a legjobb góllövőjük a tavalyi szezonban Shinji Okazaki lett, jelentősen lemaradva a góllövőlista élbolyától. És azt se felejtsük el, hogy már 34 éves elmúlt.

A középpályán van pár ismerős arc: Seoane, aki Real Madrid nevelés, David Ferreiro ötödik szezonját kezdi meg a csapatban, vagy ott van Juan Carlos, aki Spanyolországon kívül a keleti szomszédoknál, a CFR Clujban szerepelt.

Összefoglalás

Az biztos, hogy a Villarreal jelentősen megerősödött, én ismételten a legjobb 6-ba várom őket. Nem tudom még azt, hogy a Huesca mennyire lehet stabil csapat, a keret és az érkezők azt sugallják számomra, hogy hátul nem volt minden rendben, azonban az érkezők vannak annyira jók, hogy megállják a helyüket. A csatársort egyelőre nem tudom hova tenni…

A tavalyi szezonban az Huesca nem volt az a gólzáporos csapat, a lehető legritkább esetben jutottak el három vagy több gólig. Ez pedig annyira azért nem jó hír számukra. Mir és Okazaki, bennük reménykedhetnek, ami az előre játékot illeti, de tartok tőle, hogy új csatár nélkül nehéz szezon várhat rájuk. Szerencsére van még pár hetük.

Legutóbb tavalyelőtt találkoztak, akkor mindkét meccs döntetlennel zárult, de az egy másik Villarreal volt.

Szinte minden poszton van legalább egy olyan játékos, aki képes megteremteni a különbséget, a védelmük erős, a csatársor pedig fenomenális. Nagyon, de tényleg, elképesztően meg lennék lepődve, ha nem a Villarreal nyerné ezt a meccset.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső