Wales – Belarusz: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 11.
Wales
Teljesítmény:
N D D N D
  • Cardiff City Stadium
  • November 13. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Belarusz
Teljesítmény:
V V V V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ma még a szombati mérkőzésekkel leszünk elfoglalva, holnaptól pedig jön a véghajrá, utolsó fordulójához érkezik a világbajnoki selejtező, számtalan izgalmas mérkőzésre van kilátás, szinte minden csoportban éles a küzdelem, ami egy semleges szurkolónak igazi kánaánt jelenthet. Mára három mérkőzést néztünk ki – a többit sajnos sportfogadási szempontból totális érdektelenség övezi, legalábbis részünkről -, elsőként a Wales – Fehéroroszország találkozót.

Mondanám, hogy ha meglátom Fehéroroszország nevét, akkor elönt a kellemes nosztalgia, és ez részben így is van. A blog indulása után nem sokkal jött a koronavírus, és csak a belorusz nemzeti bajnokság, a Vysshaya Liga volt elérhető. Vakok között félszemű a király alapon imádtuk az ottani bajnokságot, napi több órát szenteltünk a csapatok megismerésére. Aztán a futball élet nagyjából visszaállt, és ez a tiszavirág-életű szerelem lassan átment szeretetté – amikor az ember még néha-néha rásandított az eredményekre -, majd a jövőben már csak kellemes nosztalgiaként emlékszik rá.

Nem mondom, hasznos időszak volt, ezekből az időkből is lehetett tanulni, de azért jó, hogy már van előttünk más lehetőség is…

Ami magát a mérkőzést illeti: A három pont begyűjtése Wales számára rendkívül fontos, most épp – rosszabb gólkülönbségük miatt – csak a harmadik helyen állnak, bár, ha minden így marad, nagy valószínűséggel akkor is pótselejtezőt játszhatnak, köszönhetően a Nemzetek Ligája összesített helyezésüknek.

De – gondolom én – jobb szeretnének úgy a selejtező végére érni, hogy elmondhatják: Csak Belgium tudta őket megelőzni.

A fehérorosz válogatott számára presztízsértéke van a meccsnek. Jelenleg három ponttal, egy győzelemmel és hat vereséggel az utolsó helyet foglalják el, még a – szintén nagyon gyenge – észtek is előzik őket. Szóval Lisakovichék számára ez lehet a motiváció… Hogy ne ők legyenek a sereghajtók…

Lássuk a meccset!

Az előző kör

Októberben volt legutoljára válogatott szünet, így röviden összefoglaljuk a mérkőzéseiken történteket, valamint megvizsgáljuk a kereteket és a friss információkat is.

Észtország – Wales: 0-1

G.: Moore

Nem nagyon fizetett a vendégek győzelmére egyetlen buki sem, viszont Észtország a vártnál jobban játszott, így a Cymru csak egy góllal bizonyult jobbnak. Robert Page még mindig irányítja a csapatot, ergo Ryan Giggs még azóta sem térhetett vissza. Tudjátok, mióta kirobbant a botrány, amiben az egykori MU legenda a főszereplő… Mindenesetre Page remekül teszi a dolgát, Gareth Bale nélkül is sikerült nyerniük, amivel a második helyen vannak, holtversenyben Csehországgal.

A kezdők:

Észtország:

Hein – Teniste, Kuusk, Tamm, Paskotsi, Pikk – Poom, Mets, Kait – Zenjov, Sorga

Wales:

Ward – Roberts, Mepham, Rodon, Thomas – Wilson, Allen, Ramsey, Ampadu – James, Moore

Az ember azt gondolná, hogy az Európa-bajnokságon részt vevő, sőt remekül helytálló Walesnek nem okoz gondot egy Észtország szintű csapat. De, igen, okozott. Az első negyedóra a vendégeké volt, a 11. percben Connor Roberts remek csavarását egy szintén remek mozdulattal ütötte szögletre az észtek kapusa, Karl Hein. A látványos vetődés pillanatában még nem tudhatta, hogy a szögletből – amit kvázi ő hozott össze – egy eléggé nevetséges gól születik. A balról beívelt labdát Chris Mepham fejelte kapura, Zenjov ki akarta vágni a labdát, de az rövidre sikerült, Aaron Ramsey újból kapura fejelt, ekkor Zenjov és Hein egymást zavarta, így Kieffer Moore kikaparta a gesztenyét, és a játékszer a lábáról valahogy a gólvonal mögé vánszorgott. Vánszorgott, valóban, mégsem tudták a kék-feketék megakadályozni, hogy gól szülessen a helyzetből.

A gólt követően az észtek átvették az irányítást, és a félidő végéig majdnem egyenlíteni is tudtak. Egy rossz passzt fülelt le a vendégek tizenhatosánál Sergey Zenjov, Wardot sikerült átemelnie, azonban a gólvonalon álló walesi még időben tudott menteni. Hatalmas lehetőség volt, és óriási hiba a vendégek részéről.

A második játékrész elején volt még egy jó fejese Erik Sorgának, ami nem sokkal ment fölé, a hajrában pedig a csereként beállt Vlasiy Sinyavskiy lövését kellett védenie a veterán walesi kapuvédőnek.

Mark Harris a 78. percben eldönthette volna a csatát, viszont 8 méteres lövése felért egy hazaadással, amelyet Hein könnyedén állított meg.

A mérkőzésen több helyzet nem született, Wales – ha nem is magabiztosan, de – nyerte a találkozót, és vitte Tallinnból a három pontot.

A walesi keret

Rob Page két nagyágyúját tudta nevezni a meccsre, visszatér Aaron Ramsey és Gareth Bale is. A Real Madrid 32 éves játékosának ez a meccs különleges lehet, megszerezheti századik válogatottságát, ami eddig csak egyetlen játékosnak jött össze, Chris Günternek, aki most is a csapatban van. Kérdéses, hogy Page kezdőként, vagy csereként számít-e legértékesebb játékosára, hiszen a szélső szeptember 8-án lépett utoljára pályára…

A teljes keret:

Kapusok: Wayne Hennessey, Adam Davies, Danny Ward

Védők: Chris Gunter, Ben Davies, Connor Roberts, Chris Mepham, Joe Rodon, Neco Williams, James Lawrence, Rhys Norrington-Davies, Ben Cabango

Középpályások: Joe Allen, Ethan Ampadu, Joe Morrell, Dylan Levitt, Will Vaulks, Aaron Ramsey, Gareth Bale, Tyler Roberts, Daniel James

Támadók: Jonny Williams, Harry Wilson, Sorba Thomas, Kieffer Moore, Brennan Johnson, Rubin Colwill, Mark Harris

Előző meccs eredménye
2021.09.05.VB-selejtező 2022
fehéroroszország
2:3
wales
VB-selejtező 2022
2019.09.09.Barátságos Mérkőzés
wales
1:0
fehéroroszország
Barátságos Mérkőzés
1999.09.04.EB-selejtező 2000
fehéroroszország
1:2
wales
EB-selejtező 2000
1998.10.14.EB-selejtező 2000
wales
3:2
fehéroroszország
EB-selejtező 2000
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Belarusz – Csehország: 0-2

G.: Schick, Hlozek

Nem volt lehetőség Fehororoszország (vagy Belarusz, ahogy tetszik) számára, hogy hazai környezetben fogadja Csehországot, végül a helyszín Kazany, vagyis Oroszország lett a nyerő. A „hazaiaknak” amúgy sem volt sok esélyük a jobb erőkből álló csehek ellen, de így még a hazai pálya előnyét sem élvezhették. Jött a papírforma.

A kezdők:

Belarusz:

Pavlyuchenko – Begunov, Selyava, Yudenkov, Pechenin – Bykov, Klimovich, Sedko – Antilevvski, Ebong, Lisakovich

Csehország:

Vaclik – Wiesner, Celustka, Zima, Mateju – Sadilek, Soucek – Pesek, Hlozek, Vydra – Schick

Nagy fölényben játszotta végig a meccset a vendégcsapat, ahogy azt előre sejthettük. Fehéroroszország nem hiába szerepel a csoportja utolsó helyén, maradjunk annyiban.

Húsz perc elteltével a csehek vezetést szereztek, Pechenin maradt le egy Sadilek által középre ívelt labdánál Patrick Schickről, aki nem hagyta, hogy a labda lepattanjon, kapásból, belsővel küldte azt a jobb alsóba. Pavlyuchenko kapus érintésével került a gólvonal mögé a játékszer. Három perccel később Matej Vydra lépett ki két védő között, még Pavlyuchenko mellett is sikerült eltolni a labdát, de a támadó túlságosan kisodródott, így végül az égbe lőtt.

A következő gólhelyzetet a második félidő első percében láthattuk, ekkor Tomas Soucek labdájával Jakub Pesek lépett ki, majd lőtt a jobb kapufa mellé.

Három perccel később Patrick Schick is egy az egyben maradt Pavlyuchenkoval, ám a Bayer Leverkusen támadója kicsit túlságosan lazán akarta megoldani a szituációt, mellé pöccintett.

A 65. percben nem volt már menekvés, a cseh futball legnagyobb ígérete, Adam Hlozek vette be a fehérorosz kaput, ezzel pedig le is zárhatjuk a mecccset…

A belorusz keret

Természetesen a keret zömét ismét a hazai ligában játszó játékosok alkotják, elvétve lehet találni néhány – jellemzően Kelet-Európában – állomásozó légióst. Nagyon nagy újdonságra nem kell számítani a csapatot illetően, bár, ha a kerethirdetés óta nem történt változás, akkor a BATE Borisovval gólkirályi címet szerző Maksim Skavysh ezúttal sincs ott…

A teljes keret:

Kapusok: Sergey Chernik, Egor Khatkevich, Pavel Pavlyuchenko

Védők: Nikita Naumov, Nikolai Zolotov, Roman Uzepchuk, Maksim Shvetsov, Kirill Pechenin, Gleb Shevchenko, Ruslan Yudenkov, Artem Sokol

Középpályások: Evgeni Yablonski, Vladislav Klimovich, Aleksandr Selyava, Pavel Sedko, Ivan Bakhar, Max Ebong, Artem Kontsevoy, Ruslan Lisakovich, Denis Levitskiy

Támadók: Vitali Lisakovich, Andrey Solovey, Dmitri Antilevski

Összefoglalás

Mit is mondhatnék így, az összefoglaló elején? Az esélyek mindenki előtt ismertek, Wales az abszolút favorit. A bevezetőben már említettem, hogy kinek miért fontos ez az összecsapás, ráadásul a walesieket saját közönségük is segíteni fogja.

A játékerő megint egy érdekes téma, még ha Gareth Bale – a hazaiak legnagyobb sztárja – nem is tudja vállalni a játékot, akkor is ott lesz a pályán Aaron Ramsey, Daniel James vagy épp Tyler Roberts.

Hogy ki nem lesz ott a pályán? Hazai oldalról Ben Cabango és Dylan Levitt, akik már el is hagyták a walesi edzőtábort sérülése miatt, illetve Kieffer Moore-nak jöttek össze a lapjai, ami miatt eltiltását fogja tölteni.

A csatár eltiltása miatt nagyon kéne Bale, de a legfrissebb hírek sem biztosak arról, hogy jubilálni tud-e a játékos vagy sem…

A másik oldalon egy eltiltottal nem számolhat a szövetségi kapitány, Artem Bykovnak jöttek össze a sárga lapok egy kis kényszerpihenőhöz.

Wales mindent meg fog tenni a győzelem érdekében, a korábbi meccsüket nagyon nyögvenyelősen nyerték, most bizonyára jobban odateszik magukat. Az első meccsel ellentétben most nem várok gólzáport, így a hazai győzelem mellett a két és fél gól alatti eredmény lesz a másik választásunk, a hazaiak számára csak annyi kell, hogy meglegyen a három pont…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső