Wales – Csehország: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 29.
Wales
Teljesítmény:
N V N N D
  • Cardiff City Stadium
  • Március 30. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Csehország
Teljesítmény:
D N N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nagyon kellemes meglepetés eddig Csehország játéka. Az első fordulóban hatot hintettek a gyengécske észteknek, következett viszont egy baromi nehéz ellenfél, a csoport favoritja: Belgium. Thomas Soucekék nem ijedtek meg az erősebb ellenféltől, pedig Belgium a legjobbjaival állt ki, míg a cseheket a Bundesligában játszó játékosai nem játszottak, visszautaztak klubcsapatukhoz. Így hát Pavlenka, Kadabarek, Darida és Patrik Schick nélkül kellett megpróbálni féken tartani Romelu Lukakut és társait. Jelentem, sikerült, mert jó játékkal végül 1-1-es döntetlent értek el, ami a jó formában levő Martinez legénység ellen hatalmas szó.

Wales együttese az első fordulóban nyerni tudott, másodszor pedig ők voltak a szünnaposok, így játszottak egy barátságos mérkőzést Mexikó ellen, amit meg is nyertek 1-0-ra.

Csehország hivatalosan is bejelentkezett a második helyért, de ki tudja? Akár még a csoportgyőzelem is összejöhet nekik, ha így folytatják.

Kezdjük a Wales – Csehország találkozó beharangozóját, a meccset holnap este rendezik meg!

Mi történt az előző körben?

Végigvesszük a két csapat tegnap esti találkozóját, kitérünk a keretükre, majd összefoglaljuk az infóinkat.

Csehország – Belgium

Jaroslav Silhavynak tehát feladták a leckét, négy kulcsjátékosát kellett pótolnia Csehország szövetségi kapitányának. Végül Tomas Vaclik, Vladimir Coufal, Tomas Holes és Michael Krmencik lépett pályára a visszarendelt játékosok helyett.

Az első veszélyes lehetőségnél Vacliknak akadt dolga, Dries Mertens kellemetlenül pattogó labdáját kellett kiütnie. A csehek nem álltak be védekezni, bátran és jól fociztak, aminek ugyan eredménye az első félidőben nem volt, de Thibaut Courtois-nak nem igazán volt nyugodt 45 perce.

Jakub Jankto lövésénél a helyén volt a Real Madrid portása, viszont a 16. percben nem ért oda Michael Krmencik próbálkozására, ami a kapufáról gurult az alapvonalon túlra. Az első félidő utolsó igazi lehetősége a Wolves középpályása, Leander Dendoncker előtt adódott, akinek a bombáját Vaclik védte.

A szünet után sem hagytak alább a felek, a szakadó esőben lejátszott találkozó nagyon jó iramú volt, és szerencsére helyzeteknek sem volt híja. A második félidőben aztán jöttek a gólok is, előbb a csehek találtak be: Az 50. percben Lukas Provod, az Európa Ligában menetelő Slavia Praha támadója kapott egy labdát 20 méterre a kaputól, egyet tolt rajta, majd laposan, nagy erővel a bal alsó sarokba zúdította a játékszert. Senki nem várta ezt a csehektől, de a meccset látva senki nem lepődhetett meg, hogy mégis ez történt.

A 60. percben jött az egyenlítést jelentő találat: Vertonghentől indult az akció, Kevin De Bruyne szép labdával ugratta ki Romelu Lukakut, aki kétszer is megforgatta a védőjét, majd kis szerencsével (Vaclik majdnem védett) a kapuba talált.

Ezt követően sem álltak le a csapatok, a legközelebb a győztes gólhoz a belgák voltak, Kevin De Bruyne találta el gólhelyzetben a kapufát. A Manchester City irányítójának a hajrában volt még egy remek, távoli lövése, az centikkel suhant el a bal kapufa mellett. Nagyon jó kis meccs volt, a második félidőben többet támadtak a belgák, talán győzelmet érdemeltek volna, de a csehek sem panaszkodhatnak…

Előző meccs eredménye
2007.06.02.EB Selejtező 2008
wales
0:0
csehország
EB Selejtező 2008
2006.09.02.EB Selejtező 2008
csehország
2:1
wales
EB Selejtező 2008
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Belgium – Wales

Ki fogok nagyon röviden térni a Mexikó elleni barátságos mérkőzésre is, de vegyük még egyszer sorra, hogy a belgák ellen mi is történt az első fordulóban. Röviden és tömören: Gareth Bale-ék vereséget szenvedtek, a sokkal szervezettebb belga csapat végül felőrölte a walesieket, a vége 3-1 lett. De a vezető gól a vendégek nevéhez fűződik, egy nem akármilyen akció végén talált be Harry Wilson. Lábról lábra járt a labda, amit a belgák nem is találtak, csak akkor, amikor már késő volt.

Nem estek össze azonban, már az első játékrészben megfordították a találkozó állását. Előbb Kevin De Bruyne bombázott Ward kapujába, majd Thorgan Hazard – tőle szokatlan módon – fejjel vette be a walesi kaput.

A fordulás után még egyetlen találat esett: Romelu Lukaku érvényesített egy tizenegyest, amit Dries Mertens harcolt ki. A vége így sima lett, ahogy azt a belgák, és a szakértők is elvárták.

A Mexikó elleni mérkőzésen tehát egyetlen találat született, amelyet Kieffer Moore szerzett. Volt jó néhány változtatás a belgák elleni mérkőzéshez képest, a Ryan Giggset helyettesítő Robert Page próbálta megtalálni a lehető legjobb 11-et.

Összefoglalás

Nem tettem volna sok pénzt arra, hogy a csehek négy kulcsemberük hiányában is fel tudják venni a versenyt Belgium csapatával, és mégis ez történt. Rendben, a második félidőben azért már látszott, hogy melyik is a jobb csapat, különösen az egyenlítést követően, de a hazaiak játékában végig ott volt a veszély.

Most ismét úgy kell pályára lépniük, hogy a fentebb említett négy név nem lesz velük. Akár még az is elképzelhető, hogy nem változtat egyáltalán Silhavy, jól működött együtt ez a csapat. Esetleg Krmencik helyére Matej Vydrát tudom elképzelni, a többi csapatrész adott.

Wales esetén sem hiszem, hogy nagy változásokat eszközölne Page. Hennessey a barátságos meccsen kezdőként kapott lehetőséget, talán ő visszakerül, valamint Joe Allan nem fog tudni pályára lépni, miután Belgium ellen megsérült.

Nem sűrűn találkozott ez a két csapat egymás ellen, pláne nem a közelmúltban, így bár itt vannak a meccsek eredményei, abból sokat nem tudtok leszűrni sem ti, ahogy én sem.

A formából több kideríthető, az pedig a cseheknél kiemelkedő. A Millenium nem könnyű pálya – mi is elvéreztünk ott -, de ennek a cseh csapatnak bevehető. Azonban most mégsem a végeredményre fogadok, hanem a gólok számára, ami nem hinném, hogy eléri a 2,5 gólt.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső