Werder Bremen – Freiburg: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 10.
Werder Bremen
Teljesítmény:
N D N V N
  • Weserstadion
  • Február 13. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Freiburg
Teljesítmény:
N V N D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Még egy német bajnoki, a Bundesligában egész jó kis párosítások lesznek, szerintem a Werder Bremen – Freiburg találkozóban is van fantázia. Nem csak fogadási szempontok alapján mondom ezt, nekem mindkét csapat szimpi…

Sallai Roland a Frankfurt ellen elég nagyot kapott, azóta nem is tudott pályára lépni, valószínűleg ez most sem lesz másképp (aki látta a sérülést, az megérti…), de a Freiburg nélküle is tud jó eredményt elérni, múlt héten a Borussia Dortmund hagyta ott a fogát, 2-1-re nyertek Grifoék.

A Werder meg kicsit össze-vissza csapattá vált, de az elvitathatatlan, hogy tavalyi önmagukhoz képest hatalmasat léptek előre. Talán ti is emlékeztek, hogy sokan már temették őket, az őszi teljesítményük botrányos volt, aztán tavasszal valahogy sikerült megrázni magukat, és ha csak osztályozó segítségével, de meghosszabbították a Bundesliga tagságukat.

Ha nem is egy kiemelkedő, de mindenképp egy közepesnél jobb meccset várok a fiúktól.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Arminia Bielefeld – Werder Bremen

Hát, ez az a találkozó, amiről nincs mit mesélni, mert elmaradt. Mutattak pár képet a pálya állapotáról, ezek alapján teljes mértékben egyet tudok érteni a játékvezetőkkel és a vezetőséggel, akik alkalmatlannak minősítették a gyepet, Bielefeldben ugyanis kőkemény havazás volt, vastagon állt a hótakaró, emellett pedig a hőmérséklet sem volt ideális, bár ez mondjuk egy orosznak vagy ukránnak nagyjából strandidő lett volna.

A Werder az ezt megelőző fordulóban a Schalke csapatával játszott, erről is ejtsünk azért pár szót. De tényleg csak röviden. Az első félidőt mintha nem vették volna egészen komolyan, ezt pedig a Schalke ki tudta használni. Matthew Hoppe még nem, de Omar Mascarell már igen. Az egykori Real Madrid középpályás Harit passzát váltotta gólra.

Milot Rashica, Yuya Oszako és Kevin Möhwald változtatták meg a meccs képét, azaz három csereember. Utóbbi, azaz Möhwald szerezte az egyenlítést jelentő találatot a mérkőzés hajrájában, több gól pedig nem esett.

A Werder a kupában is érdekelt még, tegnap este a másodosztályú Greuther Furth-szel játszottak, és Kohfeldt mester úgy döntött, ha már elmaradt a bajnoki, akkor a legjobbak lába elég pihent a meccshez. 2-0-ra nyertek, Möhwald ismét betalált, a végeredményt a fiatal Felix Agu állította be.

Előző 5 meccs eredménye
2020.10.17.Bundesliga
freiburg
1:1
bremen
Bundesliga
2020.05.23.Bundesliga
freiburg
0:1
bremen
Bundesliga
2019.11.02.Bundesliga
bremen
2:2
freiburg
Bundesliga
2019.04.13.Bundesliga
bremen
2:1
freiburg
Bundesliga
2018.11.25.Bundesliga
freiburg
1:1
bremen
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Freiburg – Borussia Dortmund

Nehéz meccse volt a Freiburgnak a Dortmund előtt, vagyis… Mi számít nehéz meccsnek? Simán kaptak ki a Wolfsburg ellen 3-0-ra, de a farkasoknak idén rendkívüli módon megy a futball, szóval ezen nem lehetett senki meglepődve. A Dortmundnak meg rendkívüli módon NEM megy a futball, itt lehetett esély. Hiába az edzőváltás, Edin Terzic egyelőre nem váltotta meg a világot, nagyon meg lennék lepődve, ha a nyáron nem lépne a vezetőség, és keresne egy másik szakembert. Jelöltek már vannak, ezt ugye tudjuk…

Öt perc után már egy szép jelenetet láthattunk, Emre Can engedett el egy föld-levegő rakétát, Müller ugyan vetődött, de nem érte el, a kapufa viszont kisegítette a kölcsönkapust.

Azért azt nem lehet mondani, hogy Müller védés nélkül hozta le a félidőt, Erling Haaland hatalmas helyzeténél csak a védés volt hatalmasabb. Egy megpattanó beadást lábbal akart kapuba juttatni a norvég, de Florian Müller még valahogy visszaért.

Az első gólra a második félidő elejéig kellett várnunk, Jeong Woo-yeong jó 20 méterről lőtt a kapu jobb oldalába, Bürki nem ért oda.

És ha egy üzlet beindul… Három perccel később Jonathan Schmid a tizenhatos sarkáról tüzelt, a kifelé kanyarodó labda a kapufáról Bürkire pattant, onnan meg a kapuba.

Terzic kétségbeesetten próbálta visszahozni a meccset, Youssoufa Moukoko, Dahoud és az eddig keveset „használt” Reinier is pályára lépett, és a csodatini végül szépíteni is tudott: Haaland passzát lőtte a léc alá a 76. percben. Tíz mérkőzésen két gólnál jár, és még csak 16 éves.

Sovány vigasz, mondhatnák a Dortmund szimpatizánsai, és igazuk is lenne. Merthogy a csapat újfent vereséget szenvedett. Az már ősszel eldőlt, hogy idén a Dortmund nem tudja megszorongatni a Bayern Münchent, de most már az európai kupaindulás is veszélyben…

Összefoglalás

Florian Müller továbbra is foglalkoztatva lesz, az első számú freiburgi kapus, Mark Flekken még mindig nem épült fel, ahogy Sallai Roland és a dél-koreai Kwon Chang-hoon sem. Győztes csapaton nem is kell változtatni, esetleg Petersen csapatba állítása képzelhető el, de a csatár általában csereként tud villogni. Elég sokszor megtette már ezt idén is meg tavaly is.

A hazaiaknál nincs új sérült, Füllkrug közel a visszatéréshez, Patrick Erras pedig a másik sérült. Tehát a kezdőcsapatot tekintve nincs hiányzó.

Mikor legutóbb a Weserstadionban találkoztak a felek, a Werder nagyon menekült a kiesés elől. Sikerült is egy pontot otthon tartani, majd a mostani idény első összecsapásának is döntetlen lett a vége. Utolsó öt találkozójukból három végződött így, de az összmérleget nézve a Werder előnye szembetűnő, a mérkőzések több mint felét nyerték.

Az sem kizárt, hogy mindketten betaláljanak, bár legutóbb még nem volt Davie Selke, elvileg már felépült, ezzel jelentősen javulnak a brémaiak esélyei.

Ha a meccs kimenetelére kellene fogadnom, a döntetlen állna a legközelebb a szívemhez. Szerencsére vannak más opciók is. Egyrészt a mindkét csapat gólt szerez jónak tűnik, (öt meccsükből négynél ez volt a helyzet), a gólok száma… Azt hagyjátok, teljesen hektikus, mikor, hogy játszanak a felek.

Kell a verdikt, úgyhogy nem is húzom tovább az időt: Véleményem szerint mindkét fél betalál, a Freiburg önbizalmát visszaállította a Dortmund elleni győzelem, míg a Werderrel eddig egyetlen egyszer fordult elő, hogy hazai pályán nem talált be.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső