West Brom – Leicester: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 10.
West Brom
Teljesítmény:
D V D D N
  • The Hawthorns
  • Szeptember 13. 15:00
Nézd élőben itt:
Rabona
Leicester
Teljesítmény:
D N V V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Megmondom nektek, nem lettem volna szívesen West Brom szurkoló az előző szezon végén. Végig a Leedset üldözve a bajnoki címre is esélyük volt, majd jött valami, egy törés, ami által a bajnoki cím elúszott, de még a feljutás is óriási veszélybe került. Minden játékosnak és csapatnak nehézséget okozott a tavasszal/nyáron játszott erőltetett menet, amikor 3 naponta le kellett játszani egy mérkőzést, ezt pedig a West Brom rosszul viselte, elfáradt a hajrára. Utolsó öt meccsükön nem tudtak nyerni, a mögöttük vérszemet kapó Brentford pedig egyre csak feljebb és feljebb jött. Aztán ők is elfáradtak. Óriási szerencséje volt a WBA-nak, az utolsó fordulóban akár play off helyre csúszhattak volna vissza. Akkor pedig lehetséges, hogy ez a tipp meg sem született volna.

De meg fog.

A Leicester sem lehet elégedett 100 százalékosan, a harmadik helyről várták a Premier League újrakezdését, de végül a Chelsea és a Manchester United is megelőzte őket, maradt az ötödik hely, azaz lecsúsztak a Bajnokok Ligájáról. Hasonlóan a West Bromhoz, a szezon végére kiengedtek, az utolsó két forduló rangadóján elszenvedett vereség pedig ide vezetett.

A vasárnap egyik mérkőzése tehát a West Bromwich Albion – Leicester City találkozó lesz.

West Bromwich Albion

Nézzünk szét először a West Brom háza táján, hiszen gőzerővel készülnek a Premier League megmérettetéseire, erősítenek, igazolnak, eladnak.

Az igazolások közül két embert kiemelnék: Grady Diangana és Matheus Pereira már a tavalyi szezont itt töltötték, nyolc-nyolc góljukkal főszerepet játszottak abban, hogy a WBA-nak végül sikerüljön feljutnia. Nem is volt kérdés, hogy megpróbálják őket véglegesen leigazolni, ezen törekvésüket pedig siker koronázta. Diangana 13 millióért váltott klubot, míg Pereira 9 millió eurót ért.

Azonban nem csak elől szerettek volna erősíteni, hanem hátul is: Ennek megfelelően érkezett David Button (kapus, Brighton) és Cedric Kipre (belső védő, Wigan). A Transfermarkt szerint mindketten olcsón, 1-1 millió euróért érkeztek.

Természetesen nem csak érkezők, távozók is vannak, közülük pedig Nathan Ferguson elvesztése igazán fájhat, egy nagyon tehetséges, fiatal bekk hagyta el a csapatot. Mondom ezt annak ellenére, hogy február óta sérülése miatt nem volt egyetlen percet sem a pályán. Jonathan Lekot a Birminghamnek passzolták le, Chris Brunt pedig Nagy Ádám csapattársa (és riválisa) lett a a Bristol Citynél.

Az itt maradó játékosok közül meg kell említeni a két végletet: Kamil Grosicki, Charlie Austin és Robson-Kanu is 30 felett jár, de fontos játékosai lesznek a WBA-nak, Rico Richards viszont fiatal kora ellenére profi szerződést kapott. 2003-ban született, azaz most fogja betölteni a 17. életévét. 2003-ban én már a középiskolás éveimet töltöttem a tudást meg a csajokat hajszolva. Ő meg akkor született és most a Premier League-ben játszhat. Öregszem… Stefan Bilic azonban nem biztos, hogy ennyivel megelégszik. Szeretnék újra megszerezni a Benfica játékosát, Filip Krovinovicot, aki a középpálya vezéralakja volt a tavalyi szezonban, 40 mérkőzést játszott. Szó van még a Brighton balbekkjének, Bernardonak a leigazolásáról illetve két Watford játékosról, Troy Deeneyről és Andre Grayről. Callum Robinson leigazolása pedig már célegyenesben van.

Előző 5 meccs eredménye
2018.03.10.Premier League
west brom
1:4
leicester
Premier League
2017.10.16.Premier League
leicester
1:1
west brom
Premier League
2017.07.19.Ázsia Liga
leicester
7:6
west brom
Ázsia Liga
2017.04.29.Premier League
west brom
0:1
leicester
Premier League
2016.11.06.Premier League
leicester
1:2
west brom
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Leicester

Kevésbé zajlik az élet a Rókáknál, már ami a konkrét igazolásokat illeti, mert pletykákkal tele a padlás. Szorítkozzunk először a tényekre: 50 millióért eladták a Chelsea-nek az angol válogatott balbekkjét, Ben Chilwellt, az érte kapott pénzből pedig jelentősen meg lehet erősíteni a csapatot, hiszen most minden játékos szinte nyomott áron válthat klubot.

Chilwellen kívül egyetlen fontosabb játékos sem hagyta el a csapatot, de még csak hírek sincsenek arról, hogy bárki váltana.

Eddig egyetlen érkezője van a Leicesternek: Megvették az Atalanta jobbhátvédjét, Timothy Castagne 24 millió euróba került. Castagne egyébként nem csak a jobboldalon, de középen is bevethető.

És ennyit a tényekről…

Jöjjenek azok a pletykák, ezeket természetesen fokozott óvatossággal kell kezelni.

Egyrészt már augusztus óta terjeng a pletyka, hogy (többek között) a Leicester kinézte magának a Celtic csatárát, Odsonne Edouardot. A francia csatár még csak 22 éves, de kirobbanthatatlan a skót csapatból, tavaly 27 bajnokin 22 gólt szerzett. Nem is meglepő, hogy számos PL klub figyelmét felkeltette.

Természetesen Chilwellt is pótolni kell, erre pedig Nicolas Tagliaficot nézték ki a klubnál. Az Ajax argentin válogatott bekkje jó üzlet lenne, kérdés, hogy a hollandok mennyire akarják szétzilálni csapatukat, egy meghatározó játékos (Donny Van Der Beek) már távozott.

Épp zajlanak az egyeztetések a St. Etienne csapatával is, egy 19 éves belső védőt, Wesley Fofanát szeretnék leigazolni, de egyelőre a két klubnak nagyon más az elképzelése a vételárról, lehet, hogy ez az üzlet dugába dől.

A meglévő játékosokat pedig szerintem annyira nem kell fejtegetni: James Maddison, Jamie Vardy, Ayoze Perez, Youri Tielemans vagy épp Ricardo Pereira mind-mind nagyszerű játékosok. Egy-két erősítés (Edouard kéne, mint egy falat kenyér) és ez a csapat ismét képes lehet európai kupaindulást érő helyen végezni.

Összefoglalás

Különböző hírforrások mást és mást állítanak a Leicester sérültjeiről: Van olyan oldal, ahol Maddisont, Pereirát, Evanst és Fuchsot is sérültként tartják számon, és van olyan oldal, ahol szó sincs ilyesmiről. Így nehéz. A Leicester City hivatalos honlapja sem tesz említést sérültekről…

Nyilán, ha ezek a srácok nem tudnak játszani, akkor bajban a Leicester, akármennyire is bő kerettel dolgozhat Brandon Rodgers.

Utoljára a csapatok a 2017/2018-as szezonban csaptak össze, akkor egy őszi 1-1-et követően 4-1-re nyertek a Rókák.

Ritka eset az, amikor a kettejük összecsapásán csak az egyik csapat szerez gólt, összesen hat ilyen eset történt (az összesen 25 meccsükből).

Ezúttal is ezt tartom a legjobb opciónak, mert bár a Leicester jobb csapatnak gondolom, de az első forduló sokszor kényes. Ez egy nagyobb biztonságot adó tipp, hiába újonc a WBA.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső