West Ham United – Genk: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 20.
West Ham United
Teljesítmény:
N V N N N
  • London Stadium
  • Október 21. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Genk
Teljesítmény:
V V V N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Zárjuk az EL meccseinket a West Ham – Genk mérkőzéssel! A kalapácsosok eddig mutatott játéka kielégítő, a két meccsükön négy gólt rúgtak, egyet sem kaptak, magabiztosan vezetik a H jelű kvartettet. A Genk a Rapid Wien legyőzése után csúnya pofonba szaladtak bele, hármat kaptak hazai pályán a horvát Dinamo Zagrebtől.

Igazából a West Ham United abszolút favoritnak számít, ez látszik a fogadóirodák által adott oddsból. Nem csak azért, mert a keretük jobb, nem csak azért, mert erősebb ligában állnak helyt hétről hétre, hanem azért is, mert a belgák rendkívüli formában vannak, és esetünkben a rendkívüli inkább egy negatív jelző.

Elég megnézni, hogy mit művelnek a Jupiler Ligában hétről hétre, hogy hányadik helyen állnak… Veri őket kicsi és nagy, ötből négy mérkőzésüket bukták el.

Ezzel szemben a West Ham győzelmet győzelemre halmoz, bár a Brentford elleni hazai vereség kicsit kínos, még akkor is, ha látjuk, hogy az újonc képes a remek teljesítményre. Szóval, minden porcikájából a meccsnek süt a hazai győzelem. Azért szétnézünk, miből lehetne (még) pénzt keresni…

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző EL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

West Ham United – Rapid Wien: 2-0

G.: Rice, Benrahma

Nem fizették túl azokat a játékosokat a bukik, akik a londoniak győzelmére fogadtak, az odds az 1,20-at sem érte el. Miért is tették volna? Az angol gárda sokkal erősebb, egyértelműen őket várja mindenki a csoport élére, míg a Rapid Wient az utolsóra… Hát, jött a papírforma, ahogy kell…

A kezdők:

West Ham United:

Areola – Johnson, Dawson, Diop, Cresswell – Noble, Rice, Benrahma – Yarmolenko, Antonio, Vlasic

Rapid Wien:

Gartler – Aiwu, Greiml, Wimmer, Ullmann – Petrovic, Grahovac – Arase, Knasmüllner, Fountas – Kara

Sokan lesajnálják az osztrák futballt, de mit nem adnánk érte, ha három magyart láthatnánk az európai kupák főtábláján… Az Európa-ligában a Rapid Wien mellett a Sturm Graz képviseli a sógorokat, a Bajnokok Ligájában pedig ott a Salzburg…

Mindenesetre ezen a meccsen nem öregbítették az osztrák futball hírnevét a bécsiek, a West Ham simán aratott győzelmet a London Stadionban.

A Rapid Wiennek az elején kétszer is óriási szerencséje volt, hiszen a West Ham a jobboldali kapufát kétszer is eltalálta. Először Declan Rice bólintotta rá Cresswell szabadrúgását, majd ugyanő adott be egy szögletet, azt meg Craig Dawson juttatta majdnem a hálóba. De csak majdnem.

Rice-nak nem kellett szomorkodnia, mert a gól csak összejött neki, méghozzá a 29. percben Michail Antonio jóvoltából. A támadó kihagyhatatlan helyzetbe hozta társát, neki már csak az üres kapuba kellett továbbítania. És nem is okozott csalódást.

A második félidőben a játékvezető befújt egy tizenegyest az osztrákoknak, Johnson szabálytalankodott szerinte, ám miután visszanézte videón is az esetet felülbírálta saját magát, nem volt tizenegyes, mert a Rapid játékosa egyszerűen feldobta magát.

A hátralévő időben a West Ham uralta a meccset, Pablo Fornals távoli kísérletét Gartler még kiszedte, azonban Said Benrahma pimasz csavarásánál már ő is tehetetlen volt. A középpályás remekül használta ki, hogy a védő és a kapus is a rövid sarkot védi, gyerekjáték volt a hosszúba gurítani.

Várható győzelem volt ez, a West Ham – ha így folytatja – akár hibátlanul is lehozhatja a csoportot.

Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Genk – Dinamo Zagreb: 0-3

G.: Ivanusec, Petkovic (2)

Lehet a Genk vereségét arra fogni, hogy Munozt kiállították, de az igazság az, hogy akkor már 2-0-ra vezettek a horvátok. A labdabirtoklás meddőnek bizonyult, a kaput eltaláló lövésekben pedig a vendégek voltak jobbak, törvényszerű volt, hogy végül ők nyernek, még ha a végeredmény egy kicsit túlzó is…

A kezdők:

Genk:

Vandervoordt – Munoz, Cuesta, Lucumi, Arteaga – Heynen, Toma, Thorstvedt – Paintsil, Onuachu, Ito

Dinamo Zagreb:

Livakovic – Theophile-Catherine, Lauritsen, Franjic – Ristovski, Ivanusec, Misic, Ademi, Orsic – Petkovic – Cop

Aki figyelmesen nézi a hazaiak kezdőjét felfedezhet egy régi ismerőst: Joseph Paintsilt. Az afrikai játékos anno egy szezont töltött a Ferencvárosban, mielőtt a Genkbe igazolt volna, a szurkolók pedig nagyon szerették, gólerős, harcos játékosként ismerték meg a fradisták.

Gólig ezúttal nem jutott, az csak a vendégeknek sikerült. Rögtön a 10. percben, egy tanári akció végén Mislav Orsic rendkívül önzetlen volt, a jobb helyzetben álló Luka Ivanusec elé passzolt, aki egy átvétel után tudott a kapuba lőni. Az az átvétel azért volt fontos, mert ezzel elküldte szotyiért a védőjét Ivanusec…

Később, a 36. percben Orsic maga is betalálhatott volna, közel állt hozzá, 16 méteres lövése a felsőkapufáról jött ki.

A 42. percben a Genk is jelezte, hogy szándékában áll pontot vagy pontokat szerezni, viszont Bryan Heynen is csak a kapufát találta el.

És az első félidő hosszabbításában újra megzörrent a hazaiak hálója. Duje Cop kapott egy hatalmasat a tizenhatoson belül, a megítélt tizenegyest Bruno Petkovic finoman fogalmazva is flegmán gurította a hálóba. Lehet ezt a megoldást lazának is hívni, kinek milyen a vérmérséklete…

Nem ez volt a mérkőzés egyetlen tizenegyese, a 65. percben ismét Daniel Munoz rántotta le gólhelyzetben Mislav Orsicot. Nem volt elég a büntető, még a jobboldali védőt is kiszórták…

Bruno Petkovic ugyanúgy lőtte el a labdát, mint az elsőnél, de most egy kicsit jobban helyezte, már hárommal mentek a horvátok.

És ennyi is lett a vége, a Genk lényegében saját magát verte meg két ilyen buta hiba miatt…

Összefoglalás

A Genk nem nyűgözött le eddig bennünket, viszont igazságtalan lenne azt mondani, hogy gyengén játszottak a Dinamo Zagreb ellen. Egyedül csak Daniel Munozt kell nélkülözniük, akit lerántásért állítottak ki a horvátok elleni találkozón.

A másik oldalon több a hiányzó, Ryan Fredericks az, aki biztosan kihagyja az összecsapást, illetve Alex Král, aki elkapta a koronavírust. Tomas Soucek és Mark Noble esetében David Moyes bizakodó, valamint a védelemben még Vladimir Coufal esetében van miért aggódni. Bár Johnson jól állta eddig a sarat a cseh posztján.

Mint említettem, két ellentétes formáról lehet beszámolni: A West Hamnek mostanság jól megy, kiverték a Manchester Unitedet a Ligakupából, legyőzték a bajnokságban a Leeds és az Everton csapatát, de a Brentfordtól kikaptak.

A Genk pedig a Seraing együttesén kívül mostanság senkit nem tudott legyőzni. Vereség az Antwerptől, vererség az Eupentől és a hétvégén a Charleroi is megverte őket.

Londonban kellene kimászni a gödörből, ami kifejezetten nehéz feladat lesz. Szerintünk lehetetlen feladat.

Nem túl nagy az odds a hazai győzelemre, de kiegészítőként még bőven jó lehet, valamint mi megkockáztatjuk azt is, hogy az eddig hibátlan Areola ezúttal sem kap gólt. Na, annak van igazán jó oddsa!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső