West Ham – Everton: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 07.
West Ham
Teljesítmény:
N V V N N
  • London Stadium
  • Május 09. 17:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Everton
Teljesítmény:
V N D D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Négy fordulóval a Premier League befejezése előtt még mindig rengeteg nyitott kérdésünk van. Ki lesz a bajnok? Na jó, vicceltem, ez nem annyira nyitott, napokon belül a Manchester City hivatalosan is behozhatatlan előnyre tesz szert.

De a mögötte levő együttesek még egyáltalán nem lehetnek biztosak a dolgukban. Nem tudni ki végez a dobogón, nem tudni, ki indulhat a Bajnokok Ligájában, nem tudni ki mehet EL-be, és ki marad majd hoppon.

Esélyes az EL-re és a BL-re is a West Ham együttese, de még az is lehet, hogy mindenről lemaradnak.

Az Evertonnak szintén van lehetősége még odaérni, de ahhoz egy kicsit bele kell húzniuk, és a vetélytársaknak is pontokat kell hullajtani.

Még mindig ugyanazt tudom csak mondani: Lesznek itt még meglepetések, lesznek itt még váratlan fordulatok.

Talán most hétvégén kezdődik már a sor, ugyanis West Ham – Everton mérkőzést rendeznek a Premier League 35. fordulójában.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Burnley – West Ham

Egészen jól álltak David Moyes-ék, aztán jött két vereség. Az egyikre nem lehet mit mondani, a Bajnokok Ligája finalistájától, a Chelsea-től szenvedtek szűk, egygólos vereséget, de a Newcastle otthonában elért 3-2 már a kínosabb kategória volt.

Tavaly erre az eredményre senki nem szólt volna semmit, most viszont nagyon nagyok lettek az elvárások a WHU-val szemben.

Most egy másik gyengélkedő együtteshez mentek vendégségbe, a Burnley a Wolves legyőzése után ráadásul önbizalomtól duzzadva léphetett pályára.

Ez az önbizalom látszott Chris Woodon is, aki nagyon bátran cselezgetett, meg adott esernyőt a tizenhatoson belül a védőjének, a harmadik flikk-flakk után viszont már felvágták. A megítélt tizenegyest maga Wood hajtotta végre, és Fabianski a sarkot eltalálta ugyan, védeni nem tudott. 1-0 a Burnley javára a 19. percben.

Ettől viszont nem zuhant össze a WHU, Michail Antonio, a sérülése után újra a kezdőben helyet kapó csatár büntetett. Először a 21. percben csapott le, majd aztán a 29.-ben. Tipikus Antonios gólok voltak, mindkettő viszonylag közelről, nagyon tud helyezkedni a fiú…

A londoniak védelme nem volt olyan stabil, mint a szezon nagy részében, Vydra és a második félidőben Jay Rodriguez is bolondot tudott csinálni az összes feketemezesből, más kérdés, hogy ezek egyike sem góllal végződött.

Viszont mivel a hazaiak folyamatosan rontottak, így az eredmény már nem változott a lefújásig, továbbra is versenyben maradtak Bowenék, de ennél jobb játékra lesz szükség a jövőben.

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.01.Premier League
everton
0:1
west ham
Premier League
2020.09.30.Angol Ligakupa
everton
4:1
west ham
Angol Ligakupa
2020.01.18.Premier League
west ham
1:1
everton
Premier League
2019.10.19.Premier League
everton
2:0
west ham
Premier League
2019.03.30.Premier League
west ham
0:2
everton
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Everton – Aston Villa

Hazai pályán bukott el Carlo Ancelotti együttese, az Aston Villa mindhárom pontot el tudta vinni a Goodison Parkból, ami nagyon rosszul jött a liverpooliaknak, a Tottenham nyerni tudott, így négy pontra elhúzott, a Pool meccse viszont elmaradt, majd ott kiderül, mire mennek a MU ellen Szalahék.

Két válogatott csatár kezdett a csapatoknál, a kékeknél Dominic Calvert-Lewin, a megszokott szerelésében játszó birminghamieknél meg Ollie Watkins.

Mindketten betaláltak, előbb Watkins, aki a 13. percben nagyon erőszakosan – de szabályosan – vette el a labdát a lassú Holgate-től, akkor sem esett el, amikor a védő fel akarta rúgni, talpon maradt és a jutalma egy gól lett.

Hat perccel később a másik támadó is betalált, Calvert-Lewin egy szöglet után fejjel vette be Emiliano Martinez kapuját.

Izgalmas mérkőzés volt, rengeteg helyzettel és szép jelenettel. Calvert-Lewin és Watkins is duplázhatott volna, Bertrand Traorénak is megvolt a maga lehetősége – rögtön kettő -, de Pickford és Martinez is ihletett formában védett.

Viszont Anwar El-Ghazi lövésével már nem tudott mit kezdeni az angol válogatott portása. Történt, hogy a meccs hajrájában, a 80. percben a támadó középpályás labdát kapott körülbelül 18 méterre a kaputól. Átvette, tolt rajta egyet, és Seamus Coleman szorításában csavarta be a játékszert a kapu jobb oldalába. Szépségdíjas gól volt, nem az első remek teljesítmény a hollandtól. Ez a mostani győztes gólt ért.

A Villa szezonján ez a győzelem már nem sokat segített, itt inkább az Everton futballistái lehetnek szomorúak…

Összefoglalás

Továbbra is vannak fontos hiányzók a West Ham keretéből. Elég csak Declan Rice-ra gondolni, aki az egyik legtehetségesebb játékosa a kalapácsosoknak. Ogbonna is sérült, ahogy Arthur Masuaku is, és Mark Noble sem egészséges.

Az Everton legfontosabb kiesője James Rodriguez lesz, a többiek pedig már régi ismerősök ezen a listán: Jean-Philippe Gbamin és Abdoulaye Doucouré. Ami a kezdőt illeti, nincs oka Moyesnak változtatni, az egyedüli változtatás egy Bowen – Fornals csere lehet.

A Villa elleni hibát követően Holgate kikerülhet a kezdőből, Godfrey válthatja majd, a másik védő szerepében Michael Keane biztosan kezdeni fog.

Az új év első napján játszottak utoljára egymással, akkor Tomas Soucek 86. perces góljával három ponttal távozott a West Ham.

Hazai pályán rendkívül kiegyensúlyozott a WHU, a City mögött ők állnak ezen a tabellán a második helyen. De épp legutóbb kaptak ki a Chelsea ellen.

Kevés esélyt látok arra, hogy a liverpooliak odaérhetnek valamelyik kupát érő helyre, a West Ham pedig még a BL-ben is szerepet kaphat. De akkor ezt a meccset kötelező megnyerni.

Antonio újra velük, Lingard továbbra is remek, mi baj lehet? Hát, vasárnap kiderül, mindenesetre én hazai győzelmet remélek.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső